pályázat

Írj egy mesét!

546

A Reneszánsz Év keretében, Hunyadi Mátyás születésének 565. és trónralépésének 550. évfordulója alkalmából az Aranytíz Művelődési Központ meseíró pályázatot hirdet harminc év alatti fiatalok számára, hogy mesét írjatok. Két kategória van: mesék kicsiknek és történetek nagyobbaknak. Maximum húsz oldalnyi mesével indulhattok, de ne újabb mesékkel pályázzatok Mátyás királyról. A nyertesek pénzt és könyveket kapnak. A díjakat a Költészet Napja alkalmából rendezett ünnepségen 2008. április 11-én, pénteken 15.00 órakor adják át.

A meséket gépelve három példányban, valamint egy elektronikus adathordozón (floppy, CD) névvel és címmel együtt kell leadni az Aranytíz Művelődési Központban. Cím: 1051. Budapest, Arany János utca 10. vagy e-mailben: palyazat@aranytiz.hu a tárgy: meseíró pályázat.

Tervezzünk tárgyakat, használd az agyadat!

643

2003 óta diákok ezrei vettek részt az Electrolux Design Lab versenyén, a rendezvénynek helyet adott már Párizs, Barcelona, Stockholm, New York és Budapest is. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a tavalyi, Környezetbarát formatervek 2020-ra című versenyt Szabó Levente, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója nyerte meg, E-wash elnevezésű kompakt mosógépével, amely mosószer helyett mosódiót használ a ruhák tisztításához. Környezettudatos dizájn. Az első Design Lab versenyen is magyar siker született, ahol az akkor még Iparművészeti Egyetem hallgatói csoportja foldnig hob elnevezésű, falra szerelhető főzőlapjával is a díjazottak között volt. Az Electrolux idén hatodik alkalommal írta ki nemzetközi háztartási készülék tervező versenyét. 

Szabó Levente és a díjnyertes mosógép

Olyan pályaműveket vár a zsűri a diákoktól, amelyek az internetes generáció igényeinek kielégítését szolgálják, s 2-3 év múlva akár meg is jelenhetnek a piacon. De kik alkotják az iGenerációt? Mi. Azok a huszonöt és harmincöt év közötti márkatudatos, független, önálló, fiatalok, akik bár kevés szabadidővel rendelkeznek, fontos számukra a környezetvédelem, hétköznapjaikban jelentős szerepet tölt be a technológia és gyakori látogatói az online közösségi portáloknak.

A Design Lab 2008 első díja 5000 euró és egy hat hónapos gyakornoki állás az Electrolux valamelyik globális terméktervező központjában. A második díj 3000, a harmadik pedig 2000 euró. A pályaműveket nemzetközi zsűri bírálja el az intuitív formaterv, az innováció és a fogyasztói igényekre adott válaszok alapján. A pályázatokat 2008. május 30-ig lehet elküldeni a weboldalon keresztül. Június végéig választják ki a döntősöket, aki meghívást kapnak Zürichbe, a díjátadó gálára, hogy október 8-án és 9-én a zsűri és a nemzetközi sajtó előtt is bemutassa pályaművét.

Tervezz!

818

Fütyülős és a kortárs kép-, illetve tárgykultúrát pályázat, amin most részt vehettek az ARC szervezésében. Kütyü, mütyűr és cucc. Ezeket lehet megtervezni, felhasználva a Fütyülős pálesz mintáját és az ihletőerejét, ha épp arra vágysz. „Az ARC leginkább arról ismert, hogy pályázati lehetőséget teremt a hazai kép- és tárgykultúra alakítói számára – mondja Bakos Gábor, az ARC ügyvezető igazgatója. Most a Fütyülős motívumára épülő trend-brand teremtés a kommunikációs célok újfajta megnyilvánulási formája, amely a múltból eredeztetett, de a mai kor használati tárgyaira épül. Tárgytervező műhelyek és alkotók megjelenésére számítunk, de a pályázat nyílt, így bárki jelentkezhet. Azért örülünk annak, hogy ez a pályázat a Zwack Nyrt. együttműködésével megszületett, mert kilépve a hagyományos reklám és PR világából a „még nem művészet, de már nem reklám” műfajában alternatív kommunikációs felület jön létre.”Hagyatkozz a múltra, alkoss a jelennek, alapozd meg a jövőt!” – szól a kiírás egyik felhívó mondata. Az alkotóktól ruha, öltözék kiegészítő vagy dizájntárgy tervet – elsősorban karakteres férfias terveket - várnak a kiírók, akár egy már meglévő tárgy felhasználásával, akár új létrehozásával. A leendő trendteremtő tervezők szabad gondolatait, merész asszociációit csupán csak az köti, hogy a szériagyártásra alkalmas-, vagy egyedi alkotáson feltétlenül jelenjen meg a Fütyülős minta. A mintának modern, letisztult motívumként kell megjelennie a kütyün (a kisebb gadzsetektől, elektronikai termékektől a nagyobb technikai berendezésekig), a mütyürön (dizájnos használati tárgyak, lakberendezési tárgyak, bútordarabok, dekorációk) vagy a cuccon (ruhadarabok és öltözék kiegészítők). Maguk a pályaművek lehetnek több nézetű látványtervek és/vagy elkészített prototípusok, valamint a prototípusokról készült fotók. A zsűri által kiválasztott Fütyülős pályaművek kollekciójából kiállítás nyílik, a kategóriák győztesei jelentős pénzjutalomban részesülnek. Egyes kiállított pályaműveket a Zwack a későbbiekben hasznosíthat.

Éld ki kreativitásod!

2505

A Springfield márka érdekes nemzetközi pályázatot hirdet tehetséges, kreatív fiatalok számára. A feladat egyszerű - tervezd meg a márka következő szezonra szóló ajándék táskájának mintáját! A nyertes minta rákerül a győztes nevével együtt a szatyrokra, sőt ezer euró is üti a legtehetségesebb markát!

Nem kell profi designernek lenni, és teljesen mindegy, hogy milyen területen kreatívkodsz a lényeg, hogy hozd ki magadból a legjobbat, pályamunkádat pedig töltsd fel 2008. december 10-ig erre a honlapra! A lényeg csak annyi, hogy a minták tükrözzék a márkára jellemző fiatalos lendületet, a lezserséget és a kíváncsiságot! Remélem nekem és nektek is lesz időtök 10-ig összehozni valami tényleg nagyon látványosat, érdekeset!

Nevezz és nyerj portfólió fotózást!

2785

Mindenki számára ismert lehet az Our Style in Hungary, a street fashion blog, ahol a főváros utcai divatját mutatják be nap mint nap. Az ourstyle lányok Magyarország egyik legnagyobb modellügynökségével, az Attractive Modellügynökséggel közösen most versenyt hirdetnek. Ily módon szeretnék népszerűsíteni a modell szakmát hazánkban, hiszen itthon sokan nem mernek modellnek jelentkezni, talán azért is, mert a szakma sokszor negatív előjellel szerepel a híradásokban. A valóságban azonban hihetetlen nagy kiugrási lehetőség nyílhat ki egy fiatal lány előtt, világot láthat és akár nemzetközi karriert is befuthat, ha az adottságai és a kapcsolatai, profi ügynökségei is megvannak hozzá.

A most meghirdetett pályázat további célja az, hogy a magyar divatszakmában minél több olyan modell forogjon, akik a kreációkat nemzetközi minőségben tudják bemutatni. Mindenképpen érdemes tehát pályázni, hiszen a nyertes egy teljes portfólió fotózást kap, s szerepelhet az egyik ismert hazai havi divatmagazinban is.

A verseny első fordulója csak a fényképes jelemtkezést jelenti. Az ourstyle.hungary@gmail.com címre kell eljuttatni az egyszerű, digitális géppel fotózott anyagot, melyben egy egész alakos szemből készült fürdőruhás kép és két portré: egy profilból és egy szemből mindenképpen szerepeljen. A képek beküldési határideje 2008 vége, tehát december 31. Amennyiben valaki úgy érzi, nem tud előnyös képet küldeni magáról, ugyanezen az e-mail címen december 15-ig jelentkezhet, hogy segítséget kérjen a fotók elkészítéséhez. Fontos, hogy írd meg a teljes neved, a mobilszámod, hogy felhívhassanak, ha a döntőbe jutottál, a születési éved, a magasságod, a mell-, derék- és csípőbőséged, a súlyod és végül a lakóhelyed.

A második fordulóra január elején kerül sor, ekkor kihirdetik a három döntőbe jutott lányt, akik ezt követően egy rövid interjún vesznek részt. A győztes kilétét  a blogon teszik közzé január közepén.

Bővebb infókért katt ide!