olcsó

Juli fogat mos

3444

Néhány hónapja rácuppantam az egyik agyon reklámozott fogkrémpasztára, mert azt akartam, hogy világító fehér legyen a fogsorom. Az is lett. Miután viszont már nem használtam azt a fogkrémet, elkezdett egészen furcsa színt ölteni a fogam, sőt még a fogköveim is gyorsabb burjánzásba kezdtek, mint annak előtte, így visszatértem a jól bevált ásványi fogporra, ami elég ramaty ízű, de mégsem vegyszer. 

Akárhányszor is fogat mosok, mindig a fejembe ötlik, hogy ez bizony vegyszer, és épp a számban matatok vele. Elkezdtem kutakodni a neten és egy nagyon-nagyon jó fogpaszta receptre bukkantam, amit el is készítettem, és immáron egy hónapja használom. Az hagyján, hogy olcsó, de tutira tudom, hogy mi van benne. Oké, az íze nem épen ász, kicsit sós, de hamar meg lehet szokni. Tehát következzen a csoda recept.



olvass tovább

Hétköznapi konyha

5678

Úgy tűnik szeretitek a recepteket, mi meg szeretünk főzni, csak úgy, szakácskönyv nélkül improvizálva, úgyhogy ismét összeszedtünk néhány gyorsan elkészíthető, hétköznapi receptet. Hogy szó ne érje a ház elejét, és hogy megelőzzünk minden elit picsogásos vádnak, a lehető legolcsóbb receptjeinket vettük elő. A vega vád ettől még előkerülhet, de a hús drága, én pedig nem eszem, ez van. Majd ti beírjátok őket, jó?

Céklás-narancsos krumplipüré
A sztori igen egyszerű, alig kell hozzá valami, mégis sokkal különlegesebb és izgalmasabb, mint az egyszerű krumplipüré. Fogsz pár szem burgonyát, megpucolod, felkockázod és lábosba dobod. Ezek után fogsz egy kisebb fej céklát - ízlés kérdése, hogy mennyit teszel bele, aki bírja, bátran tegyen bele feleannyit, mint amennyi burgonyával dolgozik, ha fanatikus céklás, akár még többet. Összekockázzuk ezt is, beledobjuk a lábosba, megsózzuk, és fedő alatt szépen megfőzzük. Nem árt, ha marad az alján egy pici főzővíz, mert akkor rögtön ezzel pépesíthetjük - én botmixerrel szoktam. A végén dobjunk bele némi vajat - persze ezt ki is hagyhatjuk, ha tetszik az állaga így -, ha kell, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük egy narancs héját, belefacsarjuk egy fél narancs levét, és már ehetjük is. Olcsó, laktató és nagyon finom. Én magában is imádom, de készíthetünk mellé bármit, akár natúr csirkemellet vagy bármilyen fasírtot, például az alábbit.



olvass tovább