net

Baki a bulvárlapon

1833


Az új netes bulvárlap kezdő bakija. Elég nagy baki.

Gúgliságok

2155

A Google nem unatkozik, két hét alatt kijött a saját webböngészőjével a Google Chrome-mal, aztán a a Picasa-t újította meg  arckép felismerővel és most itt vannak az iGoogle-ök. 

Hogy személyiségednek megfelelőre szabhasd iGoogle oldaladat, elindították a művész témák gyűjteményét, amely egy folyamatos projekt, és április óta tart. Világhírű művészeket kértek fel arra, hogy tervezzenek dinamikus témákat az iGoogle fiókhoz. Az új kollekcióban huszonnyolc új téma található, amelyet neves divattervezők és zenészek álmodtak meg, éppen ezért sokféle stílust és műfajt érintenek: Radioheadet és Gnarls Barkleyt ragyogó színek jellemzik, Gucci, Burberry, és Vera Wang szép mintákat használnak, Bob Dylan és Celine Dion ikonikus témát hozott létre. Attól függően, hogy mit szeretsz, melyik művészt, melyik tervezőt, milyen zenét, hogy milyen hangulatban vagy vagy milyen a személyiséged, választhatsz a témák közül. 

Miért pont zenészek és tervezők? Mert a ruhák, amelyeket hordunk, a zene, amit hallgatunk segít kifejezni magunkat és személyiségünket, és ezt lehet, hogy a minden nap használt Google felületen is ki tudjuk fejezni. 

Te használod a google minden funkcióját?

Mozifilmek a Youtube-on?!

2552

A Google tulajdonában lévő videós portál, a Youtube bejelentette, hogy új szolgáltatással bővül videómegosztójuk. A cég vezetői tárgyalásokat folytatnak filmstúdiókkal, hogy portáljukon teljes hosszúságú filmek is megtekinthetőek legyenek. Várhatóan, a november 22-én sorra kerülő YouTube Live! eseményen fogják bejelenteni az új szolgáltatás terveit.

Ezek ugyanis még csak tervek. A videómegosztó üzelmetetői a hirdetésekből fenntartott moziszolgáltatással akarják növelni a webhely bevételeit, melyek a népszerűség ellenére nem jövedelmezőek. Az új ötlettel kapcsolatban, azonban számos probléma felmerült. Szakértők szerint a vállalkozás nem lehet versenyképes, mert a Youtube sebessége és minősége nem megfelelő a célra (hozzá kell tenni, hogy az USA-ban más a helyzet, az átlag internetsebesség nem 1 Mb, mint hazánkban). Másrészt, mindenki arra gondol, hogy a legújabb mozifilmeket nézhetjük majd a tube-on, pedig feltehetően kisebb lélegzetvételű, vagy B kategóriás, esetleg művészfilmeket láthatunk majd.

Te igénybe vennéd az új szolgáltatást, vagy maradnál a régi módszereknél: mozi, DVD, torrent?

E-könyv, e-film, e-ember

2668

Könyvet olvasni jó, még akkor is ha éppen nincs rá energiánk, mert kitépi a gondolatainkat vagy épp újakat ad azokhoz, így a költői kérdésre, hogy ment-e világ könyvek által előrébb, a válasz egyértelműen igen. 

A könyvek a papírformájukat egyelőre megtartják, ám az információ fejlődésével értelemszerűen digitális változatban is elérhetőek lesznek. Van egy film, Időgép a címe, amiben a főhős a szerelmet keresve időgépet épít, mellyel jócskán előrepül, így egy olyan világba csöppen, ahol már a digitális, hologramos, élő emberre hasonlító könyvtár is ósdinak tűnik. A rendszer mechanikája az, hogy egy embernek ábrázolt hologram hangosan felolvasta a kívánt könyvet, természetesen a memóriájából, melyhez minden egyéb adatot is elmondott a szerzőről és az adaptációkról.olvass tovább

Britney és Obama az élen

2715

A Yahoo összeszedte a legtöbbet keresett témákat a neten.

Britney Spears

Az énekesnő meredek életpályáján visszatért a popsztárok közé, s ez meghozta számára azt is, hogy több millióan kerestek rá a neten. Volt kórházban, kezelték alkohol problémái miatt, elvált, elvették tőle gyerekeit és még sorolhatnánk. A Womanizerrel rekordokat döntött, három díjat is nyert az MTV Video Music Awardsön.

Barack Obama

Az Illionis állambeli fiatal szenátor szembenézett pár kőkemény harccal és megvívta csatáját az amerikai elnöki posztért. A kampánya minden eddiginél különlegesebb volt, mert a webet használta arra, hogy népszerűségét közvetítse.olvass tovább