natalie portman

Egy az egyben: Natalie Portman

7130

Bár néhány héttel ezelőtt a Cotcot vagy-vagy szavazásán a rúzs állt vesztésre a szájfénnyel szemben, azért Natalie Portman elég meggyőzően használja az előbbit. Oké, mondjuk neki alapfelszereltsége a gyönyörű, húsos ajak, úgyhogy bátran használhat sötét (a szaftos szó jut eszembe valamiért) színeket, de jól áll neki a sötétpink, sőt még a határesetnek számító világosabb, élénkebb árnyalat is. Ha utánozni szeretnéd a színésznőt, aki a Black Swan című thrillerrel valószínűleg ismét a figyelem középpontjába került, ugorj a képek alá.

Fotók: JustJared.com

A szürke hattyú

7408

Az év filmje már az év elején megvolt, ráadásul azelőtt átadták a megtisztelő címet a legtöbb filmes blog és magazin részéről, hogy az ominózus mű mozikba került volna. Azért ez elég abszurd, ha belegondolunk. Egyfelől jó jel, hiszen mégiscsak örömteli, hogy mindent elsöprő hype-ot kap egy olyan film, amely nem háromórás szuperprodukció, nem kétszázmillióból készült, nincs telepakolva bejáratott nevű sztárokkal és egy olyan rendező jegyzi, akit még mindig többé-kevésbé független filmesként tartanak számon – ez utóbbi persze jól hangzik, de a legtöbb hollywoodi producer szemében mégiscsak szitokszó. Arról nem is beszélve, hogy egy olyan közeget mutat be (a balettét), amely klasszikus magasművészetként önmagában nem tódítja be a termekbe a popcornra kiéhezett tömegeket.

Természetesen a Fekete hattyúról van szó, amely egyszerre szól a Hattyúk taváról és egyben feldolgozása annak: egy a szakmában már veszélyesen idős, teljesítménykényszeres, frusztrált balettáncos utolsó lehetőségét mutatja be, amely fel is zabálja életét és személyiségét, miközben a Csajkovszkij-mű skizofrén címszerepére készül. Minden egyben volt, mindenki kapott jó előre egy-egy szaftos csontot, aki kicsit is úgy érzi, hogy ért a filmhez: a divatőrültek sminket és tervezői jelmezeket, aki a teljesen átélt színészi játékokat várta, annak ott volt Vincent Cassel és persze a főszereplő, Natalie Portman, aki pedig lélektani realizmust (népszerűbb szóval: paráztatást), annak az egész történet hőse a rendező, Darren Aronofsky. Nem is beszélve a jónőfaktorról (Mila Kunis), akinek ugye „kiszivárgott” egy meglepően durva leszbikus jelenete Natalie Portmannel – és ezzel nagyjából le is fedtük a népesség teljes moziba járó részét.

olvass tovább

Akkor és ma: Natalie és Colin

7469

Ne higgye senki, hogy éheztetnek vagy kínoznak bennünket a szerkesztőségben, és addig nem emelhetjük fel a kezünket a klaviatúráról, amíg még egy Oscar-díjra utaló cikket meg nem írunk. Képzeljétek, teljesen magunktól tesszük mindezt. Mert bár az Oscar-díj szakmai értéke vitatható, azért mégis kevés az olyan esemény, amikor ennyi sztárt lehet összefüggésbe hozni valamivel – leginkább egymással vagy akár önmagával. Ráadásul a kopasz szobrocska körüli hepaj pont jó apropóul szolgál, hogy elkezdjünk egy sorozatot olyan hírességekről, akiket rendszeresen látunk nap mint nap, éppen ezért már teljesen el is felejtettük, hogy néztek ki és mit csináltak öt, tíz vagy tizenöt évvel ezelőtt. Fogtuk is a két újdonsült Oscar-díjast, Natalie Portmant és Colin Firth-t, és kerestünk róluk egy-egy régi és egy nagyon új képet.

olvass tovább

Huncut strasszok és hazaáruló öltözetek

8513

Ilyenkor januárban már bátran visszatekinthetünk az elmúlt évre, és meg is tesszük, legalábbis, ami a divatot illeti. Összegyűjtöttük ugyanis az elmúlt év tíz legemlékezetesebb öltözetét.

Michelle Obama hazaáruló öltözete

Nem is a ruhával volt a baj, hiszen a Sarah Burton által tervezett, gyönyörű vörös organza ruha remekül állt a First Ladyn a Kína tiszteletére rendezett hivatalos vacsorán. Az angol tervező azonban rendesen kiverte a biztosítékot a nemzetnél, és botrányos öltözetté lépett elő az egyébként decens darab. Michelle Obama azonban lazán elhárította a támadásokat: „A nők azt viselik, amit szeretnek. Ez minden, amit mondani tudok a dologról. Olyan ruhákat hordok, amik tetszenek.” Persze, nem ez volt a hölgy első ruhával kapcsolatos afférja, de ez az eset is azt bizonyítja, hogy keveset ad az ilyen tárgyú kritikákra.

 olvass tovább