natúr

Angyal leszel vagy démon?

4634

Bár a szezonális kollekciók bemutatása után legtöbbször a kifutókon felvonult összeállításokkal foglalkozunk, ez nem jelenti azt, hogy a világ legjobb sminkesei által készített make up-ok kevésbé lennének fontosak, mint a divattervezők kreációi. A ruhákhoz hasonlóan a sminktrendek is szezonálisan változnak, épp ezért egy csokorba gyűjtöttük a 2009-es Ready to wear kollekciók legszebb és legjellemzőbb make up-jait.

Natúr szépség

Úgy tűnik, a smink nélküli hatás sosem megy ki a divatból, hiszen az idei szezonban is visszatérő elem a teljesen natúrra pingált arc. Első benyomásként úgy tűnik, hogy a modellek nem viselnek semmiféle make up-ot - ez persze nem igaz, hiszen a trend egyik fő jellemzője a tökéletesre alapozott arc. A hatás többféleképp variálhatjuk: a teljesen natúr megoldásnál semmit sem hangsúlyozunk, úgy, mint ahogy a Givenchy sminkesei is tették. Ha mégis szeretnénk, hogy a sminkünk ne keltsen teljesen egyszerű hatást, bátran játsszunk a föld színeivel, amiket érdemes a szemhéjon és az arccsonton alkalmazni, ahogy azt Rag & Bone modelljein láthatjuk. Ehhez a sminkhez szükséged lesz egy jól fedő alapozóra, amit a körültekintő felvitel után púderrel fixálsz. Figyelem, a púder mindig legyen átlátszó, hiszen ha jó minőségű alapozóval dolgozunk, már semmi szükségünk színezett púderre. Ez a végső réteg csupán a smink rögzítését szolgálja. Szemöldökünket formázzuk színtelen zselével, majd némi bronzos púder a szemhéjakra, enyhe barackos pír az arcra, végül egy réteg ajakápoló, és kész. A natúr smink úgy kölcsönöz üde külsőt, hogy közben nem tűnünk túlsminkeltnek, épp ezért nappalra tökéletes választás.

Klikk!olvass tovább

Merj feltűnősködni!

5127

A divatrendekhez hasonlóan, a sminktrendek is szezonálisan változnak. Az őszi-téli időszak nagyon hálás hónapokat jelent, smink szempontjából mindenképpen, hiszen már nem kell attól tartanunk, hogy a nagy műgonddal elkészített make up a ruhánkra csorog a nagy kánikulában.

Több mint drámai

Sosem titkoltuk, hogy rajongunk a MAC termékekért, sőt még a MAC sminkeseiért is. Ők azok a szakemberek akik mindenütt ott vannak, legyen szó divatbemutatókról vagy editorial anyagok fotózásáról. Profi szakemberekről van szó, semmi kétség, de még önzetlenek is, hiszen most is mint máskor, megosztották velünk az idei őszi-téli szezon trendjeit. Akik nem szeretnek kitűnni a tömegből, azok inkább ne is olvassanak tovább, hiszen drámai sminkekről lesz szó.

Ha találkoztatok már vérbeli sminkessel, bizonyára veletek is megosztotta az aranyszabályt, miszerint döntenünk kell: van a szemünkre, vagy a szánkra kerüljön a hangsúly, hiszen a kettő együtt nem működik. Namármost a MAC csapata durván nekiment ennek a kikötésnek, hiszen rebellis, mindent hangsúlyozó sminkeket is készítettek. Az efféle make up-hoz jókora adag önbizalomra lesz szükségünk, hiszen a túlpingált száj- és szem kombinációra, biztosan mindenki felkapja a fejét. A körültekintő ajakfestés szofisztikáltsága az idei szezonban is tartja magát, sőt, vérvörösre festett ajkainkat bátran párosíthatjuk vadócosan fekete szemsminkkel. Színek tekintetében még mindig tarol a piros legtöbb árnyalata, így a mélybordótól a tűzpirosig bármit választhatunk. Ha nem vagyunk megrögzött vörös rúzs rajongók, akkor sem kell lemondanunk szánk hangsúlyozásáról, hiszen a 80-as évek neonszínei szintén hódítanak. Ha halványabb pinket választunk, egészen nyugodtan dobhatunk rá egy réteg szájfényt, viszont ha határozottabb, matt árnyalattal dolgozunk elég ha kontúrozunk, majd kitöltjük a határvonalakat. Ezáltal a 80-as évek hanyag diszkó sikkét, felváltja a kifinomult és perecíz összkép. Magassarkúval és koktélruhával párosítva igazi telitalálat.olvass tovább