nadrág

Mi van, ha túl hosszú?

2268

Bizonyára nem csak én szembesülök minden nadrágvásárlás esetén azzal, hogy túl hosszú - mármint a nadrág szára. Természetesen, ha rövidebbre hagynák a konfekciót, akkor biztosan lennének olyanok, akiknek meg rövid lenne - minden bizonnyal vannak másfél méteres combhosszal élő nők, nem is kevesen. Levágni könnyebb, mint hozzátoldani, ez világos, a nadrág szárának hossza negatív irányba könnyen változtatható, már ha tudsz egy kicsit varrni, ha van egy ismerős, egy családtag, egy barátnő, aki rutinosan kezeli a varrógépet, és ha nem vagy lusta malac nekiesni. De mi van, ha nincs? Hova forduljunk, hova fordulhatunk? Senki nem szeretné a vadiúj nadrág szárát letaposni, csúnya és slampos, sokkal szebb, ha a hossza pont tökéletes, ha ránk van szabva.

Hosszú nadrágszárunk problémájával mehetünk például a Zara bármelyik üzletébe. Ők ugyanis vállalnak igazítást, még a nem ott vásárolt ruhákra is, persze nem ingyen. Az árak 1250 és 2500 forint között változnak a feladat bonyolultságától függően. A menet elég egyszerű, beviszed az igazításra szoruló darabot, ott az eladók felírják mit és hogyan kell átalakítani, a szolgáltatásért a helyszínen előre kell fizetni, a szabó elviszi, majd mehetsz érte. Az átfutási idő körülbelül egy hét, mivel a szabó kétszer jár hetente az üzletekben, egyik alkalommal viszi, másikkal pedig - jó esetben - hozza is vissza. Egy nadrágfelhajtás 2000 forintba kerül, ami kissé drága, ha azt nézzük, hogy egy varrónő géppel kb. 700-ért, míg kézzel 1200-ért vállalja ugyanezt a feladatot.

Gondolom már ti is észrevettétek, hogy minden Tesco áruházban láthatunk varrógéppel felszerelt szabászati részleget. Ott ingyen vállalják az átalakítást, de sajnos csak az ott vásárolt ruhadarabok estében, máshol vett cuccokat nem hurcolhatunk ide, de dicsérendő, hogy ingyenesen szolgáltatják a nyesést. Úgy tűnik, a legjobb megoldás mégiscsak egy varrónő. Ha nincs az ismeretségi körünkben varrni tudó személy, találjunk egy közeli műhellyel rendelkező, szépen dolgozó varrónőt, aki jutányos áron ránk szabja ruháinkat. A kutatást kezdhetjük a neten, körbekérdezhetjük ismerőseinket is, de ha nyitva tartjuk a szemünket, hamar találunk a városban is kis ruhajavító-átalakító műhelyeket.

Törökbugyi

3418

Még 2006-ban jártam Törökországban, és először ott figyeltem fel a mély ülepű, bő, törökös nadrágokra emlékeztető laza nyári viseletre, amelyből volt háromnegyedes, de hosszú változat is. Amint hazajöttem, hosszas kutatás és keresgélés után én is beszereztem egyet. Ma, 2009-ben már ez is sokkal könnyebb, hiszen bármelyik üzletben - Berskha, New Yorker, Stradivarius, H&M, Promod - találunk ilyen nadrágokat, egyáltalán nem drága áron.

Miért jó a törökbugyi?

Mi a szerkesztőségben előszeretettel viselünk ilyen nacikat, vannak hosszú és vannak rövid változataink is, egész kollekció van a birtokunkban. Én személy szerint azért szeretem, mert egy forró nyári napon iszonyú kényelmes. Egy farmer vagy akármilyen más vastagabb anyagból készített rövidnadrág nagyon meleg, a lenge szoknyákkal pedig az a baj, hogy viselkedni kell bennük. A törökgatyák viszont lazák, lengék, és nem kell azon sem aggódnunk, hogy mikor látszik ki a bugyink, mint a szoknyák esetében. Nyáron saruval, balettcipővel vagy vietnámi papuccsal párosítva tökéletes viselet az ilyen naci.

Ahogyan a street fashion kommentjeiből leszűrtük, azért itthon még sokaknak ma sem elfogadott hétköznapi viselet, hanem valami szokatlan, furcsa és újszerű, amivel rengetegen nem tudnak mit kezdeni. Pedig a mély ülepű bő nacikban rengeteg lehetőség van, sokféle stílusba beilleszthetőek, az anyagán, a kiegészítőkön és a többi ruhán múlik, hogy csajosak, lazák vagy éppen dögösek leszünk benne.

A nők után a srácok is?

A csak külföldön jelen lévő márkák már a férfi vásárlóknak is kínálnak ilyen nadrágokat, és a nyugati street fashionökben is egyre gyakrabban bukkannak fel srácok ilyen nacikban. Egy-két haversrácom már jelezte igényét egy ilyen törökgatyára, de a kínálat itthon ezen a téren még hiányos, bár azt hiszem nem sokáig. 

Klikk ide a törökgatyákért!

Lesz új nadrágod!

4832

Ha épp új nadrágot vadászol az őszi szezonra, akkor a nézelődés közepette ugorj be az egyik Springfield üzletbe, hiszen egészen vasárnapig harminc százalékkal olcsóbban juthatsz hozzá minden nadrághoz!

Felhajtani kötelező

4853

Az egyik legtrendibb szerelésnek manapság a felhajtott öltönynadrág számít, párosítani vagy zokni-szandi kombóval vagy bokacsizmával kell. Ezeknek a nadrágoknak a szabása elegáns, de bő, mintha a nagypapád szekrényéből kaptad volna ki valamelyik öltönynadrágját. Fontos, hogy magassarkúval párosítsd, és szerencsés, ha magas derekú fazont választasz, mivel a felhajtott nadrágszár optikailag rövidíti a lábat (persze ez nem vonatkozik a hosszú, kecses lábakkal megáldott csajokra).

Érdemes még a szezon kezdetén beruházni egy ilyen darabra hiszen, ha megnézitek a galériát láthatjátok, hogy találtok ilyen nadrágokat a 2010-es tavasz-nyári kollekciókból is, tehát ez a trend biztosan nem egy évszakot fog megélni. Viselhetitek elegánsan extra kiegészítőkkel, de laza megjelenést is lehet az eredmény, ha olyan darabokkal párosítjátok. Ez a trend az utcai divatban is fel-fel bukkan, példát találtok itt és itt!

Felhajtott szárú elegáns nadrágok itt!

A pantalló visszatér

5663

Emlékszem, még alsó tagozatos általános iskolás voltam, amikor az egyik farsangon egy helyi ruhaüzlet bemutatót tartott - természetesen már hetekkel korábban lehetett modellnek jelentkezni. A barátnőimmel persze mind jelentkeztünk, élveztük a ruhapróbákat és a színpadi gyakorlást, aztán persze dagadtunk a büszkeségtől, hogy mi mutathatjuk be az egész iskola előtt a szetteket. Az egyik általam viselt összeállításban egy lila színű talpas nadrág volt, más néven pantalló. Abban az időben - a kilencvenes évek közepén - nagyon nagy divat volt az ilyen nadrág, ki is könyörögtem a szüleimtől, hogy vegyék meg nekem.  Hogy miért jutott most mindez eszembe? Mert úgy tűnik, hogy a pantalló idén reneszánszát éli.

Pantallókért klikk ide!

Gondolom ti is emlékeztek ezekre az elején díszvarrással készült talpas cicanacikra, hiszen a legtöbb lánynak volt egy-két darabja. Tizenöt év elteltével újra hódítanak majd ezek a nacik, hiszen a Chloé divatház ilyen darabokkal árasztotta el a kifutót. Én személy szerint örülök ennek az új őrületnek, csak azt bánom, hogy a tizenöt évvel ezelőtti nacim biztosan nem jönne már rám. Persze akadhatnak fújolók is, akiknek egyáltalán nem tetszenek a pantallók. olvass tovább