myrdin

Mindenki (lehet) királylány

7212

Mi visz rá manapság egy fiatal tervezőt arra, hogy kizárólag alkalmi ruhákat tervezzen? A piac eleve telített, ráadásul nemcsak betörni nehéz, a körben bent maradni sem egyszerű. Czinder Tímea, a Myrdin alkalmi és esküvői ruhák tervezője – kivitelezője és forgalmazója – mégis ezt az utat választotta. Vele beszélgettünk arról, mi ma az alkalmi- és menyasszonyiruha-trend, milyen előnye és hátránya van a szakmának, és az interjú alatt rájöttünk arra is, hogy mindenkiben ott lakik a gyönyörű ruhákra vágyó királylány.

Igény teszi

Mindig elfelejtem, mennyire hatalmukba tudnak keríteni a színes tüllök és tollak, fehér és színes gyöngyök, finom csipkék, vagy a lágy anyagok. Alig léptünk be a Myrdin showroomjába, előtört belőlem a királylány énem, aki nemcsak nézegetni, cirógatni, hanem próbálni is szeretné a vállfákon lógó mintadarabokat. Nem tudom, hogy Czinder Timi hányszor látta a pillanatok alatt bekövetkező átváltozást az elmúlt két évben, mióta a Myrdin márka létezik, mindenesetre csöndesen figyeli a lelkesedésem. Rajtunk kívül nincs ott senki, pedig lassan itt a báli szezon.

A showroomban (fotó: Neményi Márton)

„Nagyon változó, hogyan jönnek. Van, hogy egy napra öten is kérnek időpontot, de van, hogy két-három napig nem jön senki” – meséli Timi, miközben a legújabb, még félkész, mohazöld ruhát tapogatom. „Nyáron főleg menyasszonyok a kuncsaftok, akkor általában semmire nincs időm, mert rengeteg a munka, télen pedig készítem az alkalmi ruhákat, de ebből egyelőre kevesebbet adok el. A bálozó hölgyek egyelőre nem fedeztek fel maguknak, és sajnos, egyre kevesebbszer öltözünk ki, ezért egyre kisebb az igény az alkalmi ruhára.”

olvass tovább