modell

Brit Style Award

150

Londonban kiosztották az év divat díját, mely nagy esemény volt a kismama Stelly McCartney számára, ugyanis ő nyerte el az idei év designere címet, míg az év modellje Agyness Deyn lett. 

Kelly Osbourne, Dita von Teese, Vivienne Westwood és Lily Allen is jelen voltak, utóbbiról meg kell állapítani, valóban a lehető legcsajosabban öltözködő popénekesnő.A képen Stella McCartney és Vivienne Westwood ölelkeznek.

Claudia Schiffer visszatér

912

A designerek már a 2008-as téli kollekcióra gyúrnak, és sorra foglalják le maguknak a jobbnál jobb modelleket, akik a hirdetési kampányokban vesznek majd részt. Isabeli Fontana és Natalia Vodianova a Versace arcai lesznek, ez már biztos, Claudia Schiffer folytatja a munkát a Chanel házzal, Kate Moss Naomi Campbellel karöltve pedig Yves-Saint Laurent ruhákban pózolnak majd. A botrányhősnő egy évvel ezelőtt még vécét pucolt, büntetését töltve.

A melegdiszkók királynője

2479

Grace Jones-ra egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet, mivel a név semmit nem mondott nekem, beleástam magam, ki is lehet ő, és érdekes információkat találtam a hetvenes, nyolcvanas évek nagy modelljéről és popikonjáról. Grace Jones jamaicai származású amerikai modell, aki 1948-ban vagy 1952-ben - kissé ellentmondásosak az információk - született Grace Mendoza néven. Első sikereit modellként érte el, ezt a népszerűséget kamatoztatta később a zeneiparban, ahol a pop műfajában tevékenykedett. 1984-ben a A One Man Show című száma Grammy-díjat kapott - legjobb női videó kategóriában -, de hangját nagyon sok kritika érte.

1965-ban Grace-t és testvérét a szülei New York állam egyik városába küldték, ahol a lány színművészetet tanult a helyi egyetemen. Grace különleges egzotikus jamaicai származásának köszönheti, hogy csakhamar a fotósok és a divatszakemberek is felfigyeltek rá, nem sokkal később pedig már a leghíresebb magazinokban szerepelt, és karrierje egy csapásra beindult.olvass tovább

Modellek és rocksztárok

2504

Mindenkinek van kedvence a zenepiac nagy sztárjai közöl, valaki a Rolling Stons-ért rajong, mások Kurt Cobainért, vagy éppen Prince-ért vagy Jim Morrisonért. Minden idők nagy tehetségei nem csak zenéjükkel, de egyéni, az adott irányzatra jellemző stílusukkal is beírták magukat a történelembe, a divattörténelembe biztosan. Az amerikai Vogue még 2001-ben készített egy összeállítást, ahol a modellek egy-egy zenész bőrébe bújtak. A ruhák, a díszlet - vagy annak hiánya - mind-mind az adott korszakra és stílusra utalnak. Nekem mindegyik kép tetszik, hiszen mindegyik jól átadja az adott irányzatot, az adott együttes, énekes világát vagy épp visszahozza egy adott, a zenészekről valóban létező kép hangulatát. A Courtney Love és Kurt Cobain zűrös szerelmi- és családi élete, Prince utánozhatatlan stílusa, Jimi Hendrix, Jim Morrison és Janis Joplin hippisége mind-mind tökéletesen átjön a képekről.

A fotókat ki más is készíthette volna, mint Steven Meisel, de a sorozat legérdekesebb aprósága történetesen az, hogy a modellek között feltűnik egy magyar lány is, Mészáros Diána, aki Angela Bowie szerepébe bújt. Diánáról azt kell tudni, hogy a 2001/2002-es Versace-kampány reklámarca volt, szerepelt Vogue, a Numéro és az Elle címlapján is, most pedig a The Room magazinban láthatunk egy vele készült divatanyagot.olvass tovább

Gyerekes tizes, nyugodt hatvanas

2624

A Mihalik Enikővel készült sorozat kitűnően eltalálta az egyes korosztályok jellmezőit! A tízéves gyerekességet, a húszas őrültséget, a harmincas tapasztaltságot, a negyven éves érettséget, az ötvenes komolyságot és a hatvanéves nyugalmat.