milánói divathét

10 kedvenc Milánóból

6722

Hogy milyen lesz 2011 tavasza? A Milánói Divathéten felvonult kollekciókat végignézve elmondhatjuk, hogy színes, színesebb és még színesebb. A virágosnál is virágosabb, de persze nem maradhatott ki a csipke és a fehér sem. A lágy anyagok mellett pedig a fényes textilek és a természetesnek ható textíliák is helyet kaptak. A sortok, kisruhák mellett pedig a maxiszoknyák is a divatkövetők kegyeit keresik.

Tíz kedvencünkért kattanj a galériába!

Pucci 2011 tavasz-nyár (Fotó: Fashionising.com)

Sokszínű szépségtippek Milánóból

7480

A Milánói Divathét – miközben bemutatták a 2011-2012-es őszi-téli kollekciókat –sminkek és hajviseletek terén is különleges élményt nyújtott az érdeklődők számára. Természetesen az alapkoncepció továbbra is az 50-es, 60-as évek felidézése. Összességében igazán könnyedek, az őszi-téli szezon ellenére színesek és mozgalmasak a milánói kifutó trendjei.

Ami a sminket illeti, van itt minden. A klasszikus és drámai mélybordó rúzs igazán elegáns külsőt kölcsönöz viselőjének, ahogy a 60-as évekre jellemző divathullám nagyon vastag, fekete tusvonalának újragondolt verziója is igen erőteljes és kifejező. Kevésbé extrém, nappal is bátran bevethető sminket is viselt néhány modell. A Marninál például üde és friss levendula került az ajkakra és szemhéjra egyaránt. A Dolce & Gabbana bemutató modelljein a szemhéjtus nappali, lágyított, szürkés változatát figyelhettük meg. A vad és erős tus ellenzőinek, a kevésbé bevállalós, de ugyanakkor trendkövető nőknek kifejezetten ezt ajánljuk. Jil Sander modelljei a tus fiatalos és vidámabb verziót mutatták be: fekete helyett kék kihúzást alkalmaztak.

olvass tovább