megasztár

A megafaktor

7116

„A Nikolast, azt nem vágom, mi otthon megasztárosok vagyunk” – ezt nem a sarki zöldségesnél sikerült elcsípnem, hanem egy kacsamelles-lazacfilés posh vacsorán, amire az univerzum egyik nagy anomáliájaként hivatalos voltam. A menedzserek és vezető salesesek között a harmadik bor és a kávé között magától értetődő kötelező körnek tűnt, hogy megbeszéljék, ki „megás” és ki x-faktoros: ki kinek és kinek nagyon nem, főleg arcra ítélve, énekhangokról és választott dalokról nem nagyon volt szó, nem is hiányzott senkinek. Nincs persze ezzel semmi baj, sőt médiatörténeti eseménynek – na jó, folyamatnak, elvégre öt széria az öt széria – is beillik az, hogy a két kereskedelmi tévé összeszedte magát és rápörgette egy-egy ügyre az egész országot, előjeltől függetlenül. Azaz teljesen mindegy, hogy az ember a szerencsétleneken röhögni ült be az elején a tévé elé, aztán ott ragadt és együtt sírt Keresztes Ildikóval, vagy médiakritikusi gőggel szemlélte a fejleményeket: nézték és kész.

Egyébként van, aki el tudja sorolni a Megasztár-nyerteseket szépen, időrendben? Nyilván akad, ha csak egy kis gondolkozás árán is. És azt tudjátok, kivel mi lett? Elindítottak valamiféle generációváltást a magyar popzenében – mármint a lehető legszélesebb közönségnek szólni akaró popzenében? Vagy ha legalább nem iskolateremtő, de azért markáns és meghatározó arcokká váltak? Na, ugye. De akkor mire jó ez az egész? Mit vállal és mit teljesít?

olvass tovább

Aki lekörözte Cavallit

7137

A ruha miatti hiszti, a bimbózó sztárallűrök már a Megasztár-döntők alatt jellemző versenyző-tünetek voltak. A Divatkreátoroknak viszont nem csak ezzel kellett megküzdeniük, hanem a villámgyors munkatempóval, az anyagbeszerzéssel, a varrással, a nemalvással és a stresszel is. A legjobban Sármán Nóra vette az akadályokat, aki a döntő estéjén Roberto Cavallit is maga mögé utasította. A divattervezővel két nappal azután találkoztunk, hogy megnyerte a Divatkreátort.


Most, hogy megvan a nyertes, elárulhatod, melyik Megasztár-versenyzőnek szurkoltál.
Mindig másnak. Általában annak drukkoltam, aki az én ruhámban volt.

Hogyan lettél Divatkreátor?
Idén diplomáztam a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, úgyhogy a nyár főleg pihenéssel telt, és még nem igazán találtam ki, mit szeretnék magammal kezdeni. Ezért kapóra jött a Divatkreátor. Előtte pont azon gondolkoztam, hogy miért nincs egy ilyen műsor Magyarországon, mert akkor biztosan jelentkeznék rá. Szeptemberben kezdtünk mi is, és ugyanúgy három hónapig tartott, mint a Megasztár. Összességében nagyon kimerítő volt, de nagyon tanulságos is.

Sármán Nóra (fotó: Neményi Márton)

Hogyan állt össze egy-egy 'megasztár' öltözéke?
Minden héten csináltunk valamilyen ruhadarabot, vagy egy zakót, vagy egy ruhát, vagy egy egész szettet, a többi ruhadarabot pedig üzletekből hoztuk. Így is maximum két nap maradt arra, hogy varrjunk, pedig mondjuk, egy férfizakó elkészítésére egy hét kellene. Volt, hogy a tesóm vagy anyukám besegített, mert nem bírtam volna. Nem volt könnyű, de nagyon élveztem.olvass tovább

Radics Gigi keményen küzd a kilókkal

8696

Radics Gigi a Megasztár5-ben tűnt fel, ám akkor nem jutott el a célegyenesig, a zsűri csak a 24 legjobbig juttatta, majd kiesett. A salgótarjáni lány nem keseredett el, felénekelt egy dalt Most miért félsz címmel, videoklipet készített, majd ősszel ismét jelentkezett a tehetségkutató következő szériájába. A történet folytatását mindenki ismeri, hiszen a tizenhat éves lányt a verseny nagy esélyeseként tartják számon, sőt többen megjegyezték már, hogy talán ő lesz a régóta várt magyar világsztár. Komoly esélye van tehát arra, hogy példaképével, Beyoncével énekeljen, ami saját bevallása szerint élete nagy álma. A kitartás minden bizonnyal meglesz ahhoz, hogy elérje a célját, hiszen nyolcéves kora óta kemény harcot vív a kilókkal.olvass tovább