make up

Mi ez? - Ásványi alapozó

857

Az alapozók között a legújabb trendiség jelenleg az úgynevezett mineral make-up, azaz az ásványi anyagokból készül alapozó, ami kis tégelyben helyezkedik el, és púder formát ölt. Szóval ha találkoztál már vele, de nem nagyon érted, mi is ez, ismerkedj.


Mi ez, és miért esküsznek rá sokan?

A történet annyi, hogy púderbe oltották az alapozót, s ásványi pigmentekből állítják elő mindezt, azaz elvileg nem tartalmaznak olyan, a természetességgel összeegyeztethetetlen összetevőket, amik sokakat elriasztanak a színes fedőkrémek használatától. Nem tartalmaznak színező- és illatanyagokat (azért színezőt biztos, hisz az a lényeg, hogy van színük), s az érzékeny bőr számára is ideálisak, mert nem irritálják azt. Bár aludni semmilyen sminkben nem szabad, ha mégis vakolattal fejelnéd le a párnát, inkább ezzel tedd, mint egy súlyosabb darabbal.

Ásványi sminkek
olvass tovább

DSquared2-ék a MAC-kel kavarnak

4827

Dan és Dean Caten ikerpár nevével fémjelzett márka, a DSquared2 betört a kozmetikumok piacára, méghozzá úgy, hogy a MAC-kel karöltve saját, limitált kiadású sminkkollekcióhoz adta a nevét.

A rendhagyó smink kellékek kifejezetten a szem hangsúlyozására alkalmasak, hiszen míg a rúzsok és ajakápolók natúr színűek, addig a szemceruzák ördögi színekben pompáznak. A kifutókon számtalanszor láthattunk már eltüntetett ajkakat és óriásira maszkolt szemet. Akinek eddig is bejöttek az efféle sminkek, az mindenképp nézzen körül valamelyik MAC háza táján, hiszen a szuper minőségű kencékkel még a kevésbé gyakorlott kéz is csodát művelhet az arccal. A palettában találhatunk rúzst, szemceruzát, púdert, ecsetet és persze minden terméket elláttak a már jól ismert DSquared2 logóval.

Katt ide a termékekért!

Punkok és gótok a kifutón

7406

Betsey Johnson mindig is őrült kreációiról és még őrültebb bemutatóiról volt híres. Legutóbbi show-ja is azt az élményt nyújtotta, amit a közönség elvárt. Habár, mint az New Yorkban ilyenkor szokásos, már a 2011/12-es őszi-téli kollekciót mutatták be, a modellek sminkje mégsem a hideg évszakokat tükrözte.

Betsey vad és extrém kreációi hasonlóan nem mindennapi make-upot és frizurát kívántak meg – így inkább ez befolyásolta az elkészült „műremekeket”. A divatbemutató maga két részből állt: Black Tag és Pink Patch. A nevek némiképp azt sugallják, hogy az első részben a sötét színek és ezáltal a visszafogottság dominált, de ez közel sem volt így. A Black Tag valóban egy kicsit darkosabbra sikeredett, mint a második felvonás a gótokat idéző sötét szettekkel.

A sminkben is ez a vonal köszön vissza, így természetesen az ajkakat vörös rúzzsal festették ki, a szemeket pedig fekete ceruzával és szürkéskék szemhéjporral erőteljesen kihangsúlyozták. Igazi különlegességnek mégis leginkább a modellek frizurája számított. A Black Tag darabokhoz minden lány Uma Thurman Ponyvaregény-beli hajviselete ihlette, fekete parókát viselt, amelyre különleges, a kreációkon is megjelenő csipkemintázatot festettek a fodrászok.

Az egyenparóka a második, Pink Patch részből sem hiányozhatott. A show felszabadultabb és olcsó Betsey Johnson darabokat felvonultató része sokkal inkább valami bohémat kívánt a fekete és határozott hajviselet helyett. Így kapott minden modell éppen ugyanolyan zilált, szőke tincseket a fejére, mint amilyeneket mag a tervező is visel.  Az egész stílusa a ruháktól kezdve a sminken át a kiegészítőkig nagyon punkos, bohém és őrült – sőt a színes kreációk kifejezetten vidámak –, a Black Tag smink pedig egy örök klasszikus, így inspirálódni akár a tavaszi hónapokban is szabad.

Forrás és képek: Thefashionspot.com

Fesd sztárosan kékre!

7743

A 80-as évek divatja többek között a túlzó és hangsúlyos sminkekről emlékezetes, amelyek aztán a zilált, kócos frizuráktól még nevetségesebbnek tűnhetettek – legalábbis mai szemmel nézve. Ennek ellenére kezd újra népszerű lenni a kékes szemfestés. A sztárok már elkötelezett hívei a kék ezerféle árnyalatának. Tőlük lestünk néhány trükköt, hogyan legyen a kék make-up modern és trendi anélkül, hogy a 80-as években ragadt diszkókirálynő hatását keltenénk.

Ashley Tisdale, Jennifer Hudson, Stephanie Pratt, Lea Micheleolvass tovább

Aludj sminkben!

7930

Ha szökőévben egyszer előfordul, hogy egy-egy buli vagy különösen nehéz nap után éjszakára is fennmarad a smink, reggel az első dolgom pánikszerűen eltávolítani, majd az időtényezőtől függően jóféle krémmel vagy pakolással kárpótolni bőröm az elszenvedett traumáért. Abban szocializálódtam ugyanis, hogy az alvás és a smink összeegyeztethetetlen kategóriák, és aki eltöltött már legalább egy éjszakát alapozóval az arcán, az pontosan tudja, hogy nem szépségipari téveszméről van szó, hanem népi tapasztalatról. Ennek ellenére nemrég piacra dobták az éjszakai alapozót, és úgy tűnik, hiánypótló termékről van szó, ugyanis pillanatok alatt elkapkodták a 45 fontot kóstáló innovációt.olvass tovább