magasság

Óriási vagy, drágám!

3944

Egy olvasói cikk korábban már firtatta a kérdést, azonban a lenti fotósorozat, amely félelmetes méretekkel rendelkező nőket mutat be, újra megihletett minket. Jómagam nem vagyok alacsonynak nevezhető férfiú, ezért eddigi pályafutásom során gyakorlatilag nem is került elő ez a probléma - viszont azt kell mondjam, hogy annyira hozzászoktam a nálam alacsonyabb vagy a hozzám hasonló növésű hölgyekhez, hogy már valószínűleg zavarna, ha a nőmre folyton fölfelé kéne bámulnom (pláne, ha emellett bármikor össze is tudná roppantani a csontjaimat).

A demokrácia jegyében szavazásra bocsátjuk a dolgot - természetesen nem a képeken látható extrém példákra kell gondolni, elég csupán egyetlen fejnyi különbségre egy férfi és egy nő között.

Kattints ide irdatlan asszonyokért!

Elkorcsosulunk!

7734

Nyomulhatunk repülő autókkal, irthatjuk egymást lézerfegyverekkel, építhetünk mesterséges intelligenciát, a jövőben játszódó filmekben az egész világon csak egyvalami ugyanolyan: mi magunk. Az ember valahogy nem akar változni, bármennyire is távoli jövőbe helyezik a cselekményt az írók. Pedig köztudott, hogy kívül-belül egyre másabb alakot öltünk, generációról generációra egy kicsit új formát ad nekünk az evolúció, amelyre mi is ráteszünk néhány (pontosabban nagyon sok) lapáttal. Az nagyjából köztudott, hogy a mai ember magasabb, mint a középkori, és persze a fogai is fehérebbek, de hogy pontosan mit jelent mindez, azt csak napjainkban kezdték feltárni.

A Nobel-díjas Robert W. Fogel és csapata korokon át tanulmányozta az embert mint biológiai lényt a technológiai és a társadalmi változások tükrében. Elsősorban a nyugati világ érdekelte őket, mégpedig háromszáz évre visszamenőleg. A tizennyolcadik század elején indultak be ugyanis azok a folyamatok, amelyek a gyors és látványos változást katalizálták: az ember többet alakult háromszáz év alatt, mint az elmúlt évezredekben összesen, azaz bőven beelőztük a Darwin által kijelölt ütemet.

olvass tovább