luxus

Felizgat az elegancia?

301

Ha szerelmes vagy mindenbe, ami különcködéstől ragyog, akkor eléggé felpöröghetsz, ha meglátod az Obsession luxusmobiltelefonját... A telefon dizájnját a szerelem és a szépség istennője, Aphrodite ihlette. Tizennyolc és huszonnégy karátos, fehér és sárga arannyal és 2,1 karátos gyémánttal díszítették ezt a kis csodát. A telefon tokja krokodilirha, amivel kevésbé értünk egyet. Miden egyes darab kézzel készült, valódi műalkotások. Az Obsession mérnökei keményen dolgoztak azon, hogy kívül-belül és minden értelemben káprázatos és okos legyen, bár semmiképp sem egy fair trade darab. Sikerült.

Luxus az ágy alatt is

397

Lenyűgöznek a luxus ketyerék, de mi értelme az ágy alatt tartani a plazmatévét? Na nem porfogónak! Praktikus, ha a hálóban elrejtheted a tévét. Az alábbi videó bemutat egy olyan megoldást, ami közel négy millióba kerül, viszont nagyon okos. Ha nem nézed a tévét, csak megnyomsz egy gombot, és az máris bekúszik az ágyad alá, csak vigyázz, ha porszívózol, ne lökdösd, és a tejeskávét se borítsd rá reggelente, mikor kiesik a kezedből félálomban!

Audiban utazol?

523

Ha megfelelő sznobizmussal rendelkezel, akkor neked találták ki ezt a luxus kulcstartót, potom húszezerért. Az ezüst és platina ötvözetből készült karikára egyelőre csak Audi logót gyártottak, sajnos elfeledkeztek a Bentley, BMW, Ferarri, Jag, Lambo, Maserati, Mercedes, Porsche és Rolls Royce tulajdonosokról, pedig vagyunk egy páran, igaz?

Luxuscuccok

1055

Oké, luxus a föld körüli hajóút, a yacht és az örök panorámás, luxus pecó, hiszen a nevében is benne van. De azért kaviárt ti is szoktatok enni, nem? Alkalmanként, amikor megkívánod. Na, összeszedtünk egy-egy teljesen feleslegesnek tűnő dolgot, ami valóban luxus. Nemhogy neked nincs rá szükséged, de az emberiségnek úgy általában nincs rá szüksége. Neked mi a luxus? Nekem néha még a színházjegy is az.

Amin a leginkább megdöbbentünk, egy étel és annak kilónkénti ára. Almas Goldkaviar, kilója nyolcmillió-nyolszázkilenvenezer forint. A világ legdrágább belugafajtája ez az iráni aranykaviár. Aztán ott a híres szarvasgomba. Ebből nemrégiben egy árverésen harminchatmillió forintért kelt egy hétszázötven grammos darabka, amit az észak-olaszországi Piemontban találtak. Aztán ott a hűtő, amiben a bort érdemes tárolni, a Porsche Vertical Limit hűtőszekrénye tizenkettőmillió-egyszázezer forint, igaz maximum még tizennégy darab van a világon, a tieden kívül, már ha megveszed. Ha már a piáknál tartunk, pohár is kelleni fog. Eisa Peretti Tiffany ezüst, pezsgős poharainak darabja száznyolcvankétezer Ft. Aztán, ha megszomjaznánk, de nem alkoholra, válasszunk egyet a luxusvizek közül, mondjuk a Bling H2O ásványvíz, amelyből egy palack közel tizenkétezer forint. A kütyükről nem is ejtünk sok szót, de a svájci Blancpain óramanufaktúra 1735-ös modelljét, amely a cégalapítás évéről kapta nevét, meg kell említenünk, ára százhetvennégymillió forint.

Fritz Knipschilidt a megalkotója a Chocopologie nevet viselő luxuscsokoládénak, aminek az ára négyszázhúszezer forint, és csak négyszázötvenhárom gramm, viszont eredeti dán recept alapján készült. Ha elpillednél a sok csokizabálásban, csak hajtsd le a fejed erre a közel százezer forintos párnára, nagy előnye, hogy bluetooth kapcsolattal még telefonként is használhatos. Mondjuk ez utóbbi még praktikus is, a hosszas telefonos csevegéseknél. Viszont ez a bringa, amit száztízezer darab kristállyal raktak ki, már inkább céltalan luxusnak tűnik. Persze mondhatjátok, hogy kiraktok egy rollert csupa gyémánttal és akkor az lesz a legdrágább kétkerekű. És igazatok is van. Mégis mi értelme van ezeknek a luxuscuccoknak? Tök jól elkerekezem a kapott bringámmal, persze vágyom egy kicsit egy bringachopperre, de nem annyira.

Ne gondoljátok, hogy csak külföldön találunk luxuscikkeket. Itt van talán a legértékesebb Herendi porcelán darabja, egy gyémántokkal ékesített Fabergé-tojás. A tizenöt példányban limitált ékszer-tojás közel kilencmillió forintos ára önmagáért beszél. A luxus egy nagy lufi. Kiszúrod és pukkan.

Wow

3526

Egyetlen dolog miatt érdemes lottózni. Szombat estig vannak álmaim. Most szombatig például ez lesz. (Egyébként tuti nem költenék erre egy petákot sem, de azért most egy percig ezt is elhiszem.) Imádok utazni, de nagyban rontja az élményt, hogy rettegek a repülőgépektől, mert mégsem normális, hogy egy hatalmas, mozdulatlan vasdarab fent van a levegőben. Lássuk be, ez tényleg fura. Pontosan ezért barátom a helikopter, mert ott legalább látom, hogy mozog valami. Ugyan még sose koptereztem, de azért ezt a hotelicoptert kipróbálnám.

A világ legnagyobb helicopterét ugyanis szállodává alakították át, ez a csoda egykoron egy szovjet Mil V-12-es volt. Ez a legendás helikopterfajta első útját 1968-ban tette meg, és több rekord is kapcsolódik hozzá. Eredeti formájában teherszállító jármű, amit a szállítandó cucchoz lehet igazítani, de ez mindegyis. Mert a teher most mi lehetünk, s hogy kényelmesen utazzunk, a negyvenkét méter hosszú és huszonnyolc méter magas testben, tizennyolc luxusapartmant alakítottak ki, ezek mindegyike hangszigetelt, hogy a két hatalmas rotor és a két, egyenként 6500 lóerős motor ne zavarjon minket pihenésünkben. Természetesen van wifi, minibár, kávéfőző, fürdőszoba, masszázs, manikűr, pedikűr, mosolygós személyzet, azaz minden, ami egy hagyományos földi luxusszállodában.olvass tovább