london fashion week

10 kedvenc Londonból

6701

A világ tekintete már Milánóra szegeződik, mi egy kicsit visszaidézzük Londont, ahol a bejáratott tervezők mellett néhány friss, fiatal dizájner is le tudta nyűgözni a kritikusokat. A New York Magazine divatmelléklete, a The Cut most sem hagyta ki, hogy egyszavas inspirációkat gyűjtsön be a tervezőktől, akik szerint 2011 tavasza a Girl pin-up (Twenty8Twelve), a vénasszonyok nyara (Issa London), Liza Minelli (Henry Holland) vagy éppen a természet (Sass&Bide) jegyében zajlik.

Kattints a galériába a kedvenc szettjeinkért! (Fotók: Stlye.com, Fashionologie.com)

Burberry Prorsum 2011 tavasz-nyár

Sokkolóan vékony modellek

7451

Sokkoló élményben volt része a Londoni Divathét résztvevőinek. A kifutókat újra ellepték a csontsovány modellek, annak ellenére, hogy évek óta folyik a küzdelem az egészséges kinézetet pártolók részéről. Lehet, hogy hiába?

Tény, hogy a divat világában mindig is más szabályok voltak érvényben. Átlagos méretű lányok a kifutón már inkább a plus-size kategóriába esnének, ahogy 170 cm alatti lányok sem rúghatnak labdába, de – jól tudjuk – az egy más világ. A baj csak az, hogy a „más világ” fogalmát most szó szerint értelmezték a tervezők, és úgy fest, a harc a formás idomokért hiábavaló. A Londonban tartott bemutatókon azonban a dizájnerek a szokásosnál is megdöbbentőbb látvánnyal provokálták a közönséget. A minden túlzás nélkül csont és bőr modellek a kiálló csontokkal, szögletes formáikkal és beesett arcukkal egyáltalán nem nyújtottak vidám látványt. A hatást a karikásra festett szemek csak felerősítettek. Az egész lehangoló és szomorú volt.

Az egyik fő oka a régi trend újbóli felvirágzásának Chloe Memisevic feltűnése a kifutón. A svéd lány magába bolondította az egész divatszakmát, a divattervezők pedig kapkodnak utána. Chloe Marc Jacobs 2011-es tavaszi-nyári kampányának az arca, és végigvonult már Proenza Schouler és Erdem kifutóján is. A 18 éves modell ügynöksége néhány szezonnal ezelőtt még a természetesség mellett tette le a voksát és igazi nőket láttak volna szívesen a kifutón, most mégis ők egyengetik a csontvázszerű lány karrierjét. A lány testtömegindexe 15 alatt van, ami ellentmond azoknak a korábbi ígéreteknek, miszerint komolyan figyelni szeretnék, hogy kórosan sovány lányokat ne engedjenek a kifutóra. Hogy ez csak egy röpke visszatérése-e a betegesen vékony testalkatnak vagy hosszabb időre sikerült győzelmet aratniuk az egészséges nők felett a további bemutatókon, majd kiderül. Reméljük, nem egy újabb halálesetnek kell majd ráébresztenie a divat világát saját tévedésére!

Forrás: Dailymail.co.uk

Punk és sikk Londonban

8261

A londoni fashion weeknek szinte már védjegye, hogy számos olyan tervezőt vonultat fel, akik a brit fővárosra egyébként is jellemző ambivalenciát hordozzák a kollekcióikban. A punkrock, a lázadó rebellisek szubkultúrája az angolokra oly’ jellemző arisztokratikus kimértséggel és elitista allűrökkel párosul. Az alábbiakban három kedvenc kollekciónkat vesszük szemügyre a 2012-es trendeket prezentáló eseményről. Lesz Burberry Prorsum, Vivienne Westwood Red Label és a feltörekvő Bora Aksu kreációit is szívünkbe zártuk. Íme, a 2012-es tavaszi-nyári szezonra készült ruharemekek.

Bora Aksu


Az éppencsak lendületbe jövő Bora Aksu az egyik legszofisztikáltabb kollekciót mondhatja a magáénak úgy, hogy mindeközben cseppet sem süppedt abba a kényelmes komfortzónába, ahonnan egyes tervezők nebáncsvirág-nőideáljaikat éltetik. A fehérneműkre hajazó, mégis utcai viseletre szánt darabok tökéletes egyensúlyérzékkel hagyják érvényesülni az ártatlanságot és a dinamikus, sallangmentes megjelenésű nő öltözékét. A finom, fehér anyagok sejtelmesen láttatnak egy-egy részletet a testből, de szerencsére éppen lefékeznek a közönségesség határátkelőjénél.olvass tovább