lily allen

Lily Allen: botrányhős helyett designer

4332

Ha három jelzővel kellene illetnünk az ifjú énekesnőt, bizonyára a botrányhős mint megnevezés szerepelne a felsorolásban. Ez nem véletlen, hiszen a huszonnégy éves énekesnő rebellis pályatársaihoz hasonlóan elég sokat tett azért, hogy a média állandó kereszttüzében álljon. Lehet kritizálni a stílusát, az életvitelét, a művészetét, de annyi biztos, hogy a hebrencs csajszi nem kisebb dolgot művelt legutóbb, mint saját ékszerkollekciót tervezett. Saját elmondása szerint a cigány származású nagymamájától örökölt temérdek bizsu volt az, ami alapvetően inspirálta a kollekciót, de persze saját ízlését is belecsempészte a darabokba. A kollekció mindössze kilenc ékszerből áll, vannak köztük nyakláncok és fülbevalók, mind a bohókásabb kategóriából. Meglehet, hogy a célcsoport felső határa kiterjed egészen a negyven évesekig, mi mégis meglepődnénk, ha akadna olyan érett nő, aki mondjuk szmájlis fülbevalóval vagy strasszos pudlival domborítana.

Lily Allen: virágok és kokain

4510

Itt a cotcoton is kiderült már néhányszor, hogy a múlt héten nálunk is koncertező fiatal énekesnő igencsak megosztó személyiség: amíg egyikőtök rajongva szereti a zenéjét, addig a többiek fennhangon szidják a botrányairól híres csajszit. Hiába a nagy hajcihő, hiszen még mindig van egy csomó dolog, amit nem tudunk Miss Allenről, például azt sem, hogy lázadó személyisége nem a szórakoztatóiparban bontakozott ki, sőt ő az aki, simán rendel kokaint a szállodai szobájába.

Lily karrierje tizenegy évesen kezdődött, mikor az egyik tanára hallotta, ahogy egy Oasis számot énekel, majd rögtön tudatta a kislánnyal, hogy ezzel a hanggal igazán kezdhetne valamit.

Iskolai tanulmányait tizenhárom különböző intézményben folytatta, köztük az angliai Somersetben is, mivel lázadó habitusa miatt gyakran konfrontálódott a tanáraival. Rebellisségén túl az alkohol- és cigaretta fogyasztási szokásait sem nézték jó szemmel a nevelők.

Tizennégy évesen olyannyira nem akart bentlakásos iskolába költözni, hogy az összecsomagolt holmijával nem a kollégiumi szobába, hanem egyenesen a Glastonbury Fesztiválra ment.

Elég hihetetlen, de az énekesnő kertészeti iskolában tanult, sőt egy nyilatkozatában azt mondta, hogy ha nem az éneklés felé terelődik a pályája, minden bizonnyal virágos lenne.

A közösségi oldalakon felgyülemlett rajongótáborát elnézve azt hihetnénk, hogy célzott marketingfogás volt online berkekben is terjeszteni a zenéjét, holott Lily szimplán imád netezni. "Sosem tekintettem marketingeszközként az internetre, csupán egy szocializációs hálóra, ahol a kortársaimmal ismerkedhetek."

Az igazi rajongók próbálkozhatnak a levélírással is, hiszen állítólag Lily előszeretettel csetel a rajongókkal, sőt még a levelekre is válaszolgat, bár a személyes találkozóktól igencsak ódzkodik. Karrierje elején édesanyja szervezett egy kisebb találkozót a rajongók és lánya között, de a nagy nap előtt Lily annyira bepánikolt, hogy inkább meg sem jelent a helyszínen.

Saját elmondása szerint borzasztó nagy teherként éli meg, hogy rengeteg fiatal lány példaképként kezeli, holott az lenne az egészséges, ha ezek a tinik az édesanyjukra vagy a nővérükre néznének fel ekkora csodálattal.

Lemezkiadója szerette volna, ha az énekesnő részt vesz egy média-gyorstalpalón, ami némileg felkészítette volna a rá váró nehézségekre, de meglepő módon Lily kibújt a feladat alól azzal a címszóval, hogy őt ne zavarják efféle butaságokkal.

2007-ben a sajtó Lily és a Girls Aloud-os, Cheryl Cole viszálykodásától volt hangos, bár mint már megszokhattuk, az összezördülés korántsem volt olyan komoly, mint ahogy azt a sajtó beállította. A vérre menő ellenségeskedésnek az is ellentmond, hogy Lily hatalmas rajongója a lánybandának.

Az éneklést inkább szimpla munkának és nem hivatásnak tekinti, hiszen nyíltan bevallotta, hogy néha hihetetlenül elege van az egész szórakoztatóiparból, ő nem az a típusú művész, aki zenét iszik, eszik és lélegzik.