likőr

Ütős kis süti

5280

Konyakos praliné, rumos tiramisu, likőrös csokoládé... sokan elmondhatjuk magunkról, hogy imádjuk az alkohollal felturbózott nyalánkságokat. Ezek többségét készen, becsomagolva, mutatós dobozba zárva vásároljuk meg, holott otthon is könnyen és egyszerűen bűvészkedhetünk az alkohol és az édesség elegyével. Mégis hogyan? Először is szükségünk van egy remek alapanyagra, hozzá pedig jó sok fantáziadús receptre, no meg persze az sem árt, ha előtte átfutjuk, hogy mit is tanácsol egy profi szakács.

Divéki Balázs tizennégy éve dolgozik cukrászként. Külföldön szerzett tapasztalatainak és elhivatottságának köszönhetően nagy sikerrel kamatoztatja tudását a hazai édességkészítésben. Balázs öt éve dolgozik bemutató cukrászként, a holland UNIFINE Food & Bake cukrász alapanyagokat gyártó cégnél, így érthető, hogy megannyi recept és süteménykészítési fortély lapul a tarsolyában, amiket cukrász bemutatókon is próbára tesz. Előttünk most itt a lehetőség, hogy saját konyhánkban tegyük próbára cukrászképességünket és kreativitásunkat. Még a kezdőknek sincs miért aggódniuk, hiszen nem pusztán saját kvalitásunkra hagyatkozva kell kisütnünk valami jót, mert segítségünkre van a Cointreau likőr.

Ez az ital Adolphe és Eduard Cointreau-nek köszönhetően született meg Franciaországban, méghozzá 1849-ben. Különleges összetételének hála már a múlt században is kivívta magának a kellő figyelmet, így az igazán gourmet vacsorák elfogyasztása után szolgálták fel. Ezzel a történelmi hagyatékával a Cointreau a mi életünkbe is némi luxust csempészhet, ha pedig nekiveselkedünk a likőrös receptek elkészítésének, a siker szinte garantált lesz. A likőrt nem pusztán sütemények készítésénél hívhatjuk segítségül, hiszen karakteres narancs ízének és 40 %-os alkoholtartalmának hála nyugodtan használhatjuk koktélokhoz, esetleg kakaó, kávé, fagylalt ízesítéséhez, de még öntetként is. Most, hogy megismerkedtünk a következő sütemények és koktélok főszereplőivel, vegyük sorra a recepteket, amikkel bárki, könnyedén valami különlegességgel szolgálhat, mondjuk a karácsonyi asztalra.olvass tovább