leves

Gordon Ramsay kiakadna

6272

A konyha veszélyes üzem, és ha én beszabadulok, akkor még veszélyesebbé válik. Egyrészről igencsak vigyáznom kell a törékeny dolgokkal, másrészről meg nem árt az éles tárgyak közelébe sem engedni, vagy csak egy nagy doboz ragtapasz kíséretében. Persze, mindig sikerül a balesetek fölött érzett aggályaimat a szőnyeg alá söpörni (az üvegcserepekkel együtt...), és rendszeresen bemerészkedek a bűntetteim helyszínére főzni (a magam módján).

Pár napja is így történt, amikor korgó gyomorral és üres hűtővel áldott meg a sors. Némi zöldség és egy kis tejföl árválkodott csak némán, abból meg elég kevés dolgot lehet összecsapni. Tekintettel arra, hogy külterületi részen lakom, ahol nem terem minden sarkon bolt, sőt még szomszéd sem nagyon, így minden kreativitásomat latba vetve megszületett a tárkonyos fehér leves…



olvass tovább

Tavaszi pezsdülés

8638

Most, hogy a tavasz már kezdi megmutatni magát, testünk jelzi, hogy ideje felhagyni a téli üzemmóddal és alkalmazkodni az új évszakhoz. Egyre kevésbé fűlik a fogunk a nehéz, tápláló, fűszeres ételekhez, amik a zimankóban a túlélést szolgálták, most inkább harsogóan friss zöldségekre és könnyű fogásokra vágyunk. Ilyen helyzetben jó megoldás lehet egy zöldségleves, amit aktuális állapotunknak és igényeinknek megfelelően variálhatunk. Lehet gazdag és tápláló, de lehet könnyed és laza, fűszerezhetjük egzotikusan, de építhetjük a koncepciót a zöldségek természetes ízére is, végtelen számú lehetőség áll előttünk.



olvass tovább

Levesre fel!

9019

Nagyanyáink idejében elképzelhetetlen volt egy étkezés leves nélkül, mára azonban egyre többen kihagyják a hétköznapi menüből, és inkább a gyors, egyszerű és laktató egytálételekre fókuszálnak. Nem feltétlenül szerencsés ez, hiszen a leves egyaránt kellemes testnek és léleknek. Az egyre hűvösödő napokon egy hívogatóan gőzölgő, forró leves kellemesen átmelegít és telít, de nem annyira, hogy elnehezülnénk és egyre vágyakozóbb pillantásokat vetnénk az ágy vagy a kényelmes karosszék felé. Az emésztésünknek is jót tesz, és nem utolsósorban segít megőrizni a vonalainkat, hiszen rendszerint alacsony a kalóriatartalma, és ha ezzel indítjuk az étkezést, kevesebbet veszünk magunkhoz a kiadósabb főételből.



olvass tovább