lelki okok

Az allergia lelki háttere

7761

Kinyílt a természet, a fák zöldellnek, a virágok szirmot bontanak… Míg az emberek többsége a természet megannyi csodájával szembesül ilyenkor, addig valakinek rémálommá válik a tavasztól őszig tartó időszak: kiütés, tüsszögés, orrfolyás és szemviszketés… Ismerősek az allergia testi tünetei? Szakértőnk segítségével most a lelki tényezőket is megvizsgáljuk és választ keresünk arra, vajon mi állhat a betegség hátterében.

Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra, melyekre normális körülmények között a szervezet egyáltalán nem reagál. A betegség hátterében azonban jóval komolyabb dolgok, különböző lelki konfliktusok húzódnak meg.
„Valójában minden betegségnek nevezett testi tünet mögött egy azt előidéző pszichés ok áll. Az allergia egy olyan fizikális tünet, amit a számtalan kiváltó oknak köszönhetően nyitottabban merünk vizsgálni a lélek oldaláról is. Létének alapvető formulája, az önmagunk elfogadásának és felvállalásának kérdése, amit a különböző konfliktushelyzetek alól való meneküléseink jelenítenek meg” – árulja el a téma kapcsán szakértőnk, Pókos Christian.

olvass tovább