leggings

Szaggatott leggings

3797

Emlékeztek még azokra a bő, pólószerű felsőkre, amelyeken gyárilag mérnökien kiszámított hasadások voltak? Vagy ezer éve voltak divatosak - na jó egy kicsit túloztam, hiszen a nyolcvanas-kilencvenes években hódítottak. A precíz és pontos szakadások a 2009-es trendben ismét megjelentek, de szerencsére most nem csak a felsőkön, hanem a leggings-eken, harisnyákon is kicsit necces stílusban.

Szakad nejlon címmel már korábban írtunk a street fashionökben egyre inkább terjedő direkt kilyukadt harisnyákról. Talán ezen az ötleten, talán tényleg a régen divatos szaggatott pólókon felbuzdulva a designerek gyárilag szakadt, lyukacsos harisnyákkal rukkoltak elő. Vannak hálósan lyuggatott darabok, és oldalt apró csíkokban felhasított leggings-ek is. A Rodarte 2009-es tavasz-nyári kollekciójában láthatunk fekete és vajszínű szaggatott cicanacikat. Biztosan begyűrűzik a divatba ez a trend, hiszen a stílusikonnak számító énekesnő, Rihanna nemrégen egy ilyenben jelent meg.

Leggings vagy törökbugyi?

3996

Egyre több csajt látni leggingsben úgy, hogy elfelejtenek hozzá ruhát, szoknyát vagy éppen hosszú felsőt venni. A nyolcvanas évek hozta vissza a cicanaci nadrágként történő viselésének trendjét is. Bomba alak és tökéletes stílus kell hozzá, nehogy közönségessé váljunk benne.

Heves vitát folytattunk itt a szerkesztőségben, mert van, akinek tetszik és van, akinek nem... Így ebben nem szeretnénk állást foglalni, de felvetődött egy másik kérdés, amit meg akarunk veletek vitatni: Hogy van az, hogy amíg a kényelmes és mókás törökbugyi, ami mellett mi is számtalanszor kampányoltunk például itt és itt, nehezen lett divat, sőt nem is terjed el széles rétegben, addig egy ilyen szexi trend viselőinek a száma egyre csak növekszik? Mondhatjuk, hogy szexista a világ, de ehhez a nők is hozzájárulnak, hiszen sokkal gyorsabban válik divattá egy a szó hagyományos értelmében vett szexi ruhadarab, mint valami új, valami különleges... Mi lehet ennek az oka? Szimplán a tetszeni akarás? Ti viselnétek leggingset nadrágként vagy inkább a törökbugyira szavaznátok?

Pasik leggingsben

4106

A Kreás diplomabemutatón Dudás Judit férfi kollekciójában láttam leggingset a rövidnadrág alatt a modelleken, akkor vetődött fel bennem először ennek a trendnek a kérdése, amit muszáj egy egész cikkben boncolgatnom...

Egyből az egyik legfemininebb, de hetero barátomhoz fordultam, hogy ő mit gondol erről. Azt mondta, nem hiszi, hogy hordana ilyet, de mikor küldtem neki pár fotót, fellelkesült, és a következő kérdése az volt, hol is árulnak ilyet csajoknak... Sejtettem miért kérdezi, kíváncsivá tettem, és biztos vagyok benne, hogy még a mai nap folyamán elrohan és felpróbál egyet valamelyik Váci utcai női üzletben. Jobb híján női üzletben, hiszen nálunk a férfi divat piacán egyelőre igen gyér a kínálat.

Belgian és Givenchy 2009 tavasz-nyár

Síelő, balettos és futó srácokon már ma is elfogadott a tapados sportnaci viselete, de mi a helyzet a hétköznapokkal? Hordhatnak a srácok cicanacit, és ha igen, akkor milyen formában? Ha a rövidnadrág alól lóg ki az még elfogadott, de egy hosszabb pólóval már ne vegyék fel. Na és a szoknyás megoldással mi a helyzet?

Néhány tervező igenis úgy gondolja, hogy van helye a leggingsnek a férfiak ruhatárában is. John Galliano saját nevével fémjelzett divatházának tervezett leggingseket a tőle megszokott elborult stílusban, de a Givenchy divatháznál és Jean-Paul Gaultiernél is láthattunk ilyen vagy olyan formában cicanacit pasikon.

Jean-Paul Gaultier és John Galliano 2009 tavasz-nyár

Nem feltétlenül John Galliano neonsárga neccharisnyával párosított neonrózsaszín fényes anyagú leggingsére gondoltunk, amikor a megvalósításról beszélünk, inkább egy egyszerű fekete darabról... Ide és ide kattintva láthattok még pédákat! És akkor most döntsünk: hordják vagy ne hordják?

Macskanadrágot a télre

6971

A leggingsek ideje még korán sem járt le. Sőt az őszi napokon praktikussága miatt még inkább reneszánszát éli. Farmer helyett például egy ruhával, inggel vagy blúzzal, rövidnadrág és szoknya alá is tökéletes lehet, megtörve az unalmas hétköznapokat. Különösen, ha nem a klasszikus fekete pamut verzióba bújtatjuk lábainkat. Szerencsére megannyi üzletben kaphatók divatos leggingsek, mi most mégis egyet emelünk ki.olvass tovább

Leggingsben elhízol

7759

A leggingsbe könnyű beleszeretni, hiszen kényelmes, praktikus, néhány alapszabály betartása mellett a végtelenségig variálható és meglepően sokféle testalkatú nőnek előnyös. Nem csoda hát, hogy évek óta kiűzhetetlen a divat porondjáról, és rajongótáborát olyan hírességek erősítik, mint Gwyneth Paltrow, Michelle Obama, Katy Perry és Victoria Beckham. Ez utóbbi saját tervezésű cicanacikkal is gazdagította kollekcióját. Nemrégiben azonban kiderült, hogy van sötét oldala is ennek a ruhadarabnak: elősegíti az elhízást és a kritikus területek megereszkedését – méghozzá alattomosan.olvass tovább