lady gaga

Ki lop kitől?

4494

Lady Gaga olyan szettekben parádézik, amit már mi sem hagyhattunk szó nélkül, utána is néztünk, honnan jött az ifjú celeb. Még ennél a cikknél úgy gondoltuk, hogy Miss Gagában talán az az egy értékelhető, hogy ő bevállalja, ő mer úgy öltözködni, ahogyan akar... Bár félő, hogy merész stílusa csak egy jó marketing fogás, mikor már azt hisszük, hogy nem tud merészebb szettbe bújni, akkor mégis megcsinálja, felülmúlja az összes előzőt. Gondolhattuk sokan, ennek a nőnek (vagy a stylistjának) aztán van fantáziája, de kiderült, hogy mégsincs, hiszen minden lopott. Ha megnézitek a galériában található fotópárokat, rájöttök, hogy Gaga elég erősen inspirálódik az énekesnő Roisin Murphy-től. A legtöbb outfitjét róla koppintotta, hiszen ennyi egyezés már nem lehet puszta véletlen. Nektek mi a véleményetek?

Hasonlóságok itt!

Lady Gaga átment Barbie-ba

5445

Barbie baba variációk a fura stílusú énekesnőre. Mondhatjuk, hogy a főbb stílusjegyeket sikerült elcsípni, és természetesen az Alexander McQueen cipellő sem maradhatott le a Barbiegagák plasztiklábairól.

Még több kép!

Zenélő fehérneműreklám és lightpornó

5689

Vannak azok, pontosabb voltak azok a klipek, amik konkrét forgatókönyv és gondolatmenet alapján készültek. Ezek a pár perces filmek zenével kísért történetekké álltak össze, melyekben nem ritkán híres színészek, modellek is szerepeltek, mi pedig képesek voltunk három-négy percre pusztán a tévéképernyőre koncentrálni.

Unlak!

Tévénkből papírvékony plasztikdoboz lett, ide-oda ugrálhatunk a csatornák között, ha pedig lehuppanunk a számítógépünk elé, korántsem biztos, hogy sokáig időzünk egy-egy oldalon. Mivel az irányítás már réges-rég a saját, és nem a programigazgatók kezében van, érhető módon emelkedett az ingerküszöbünk, hiszen vizuálisan bármit megkaphatunk. Ehhez a szemléletváltáshoz azonban a zeneipar is kénytelen volt igazodni, így hát temérdek bugyiban táncoló spinét delegált a klipekbe. Persze ez nem újkeletű dolog, hiszen Britney Speras már a kilencvenes évek végén is szerénytelenül orgazmust imitált és kéjesen lihegett az olajozott testű táncosfiúk fülébe, Madonnáról nem is beszélve. Aztán jött Beyoncé és Jennifer Lopez, akik forradalmasították a nagy hátsó divatját, és azt kell mondanunk, ifjú követőik sem térnek le a nagyon is kitaposott ösvényről. Csoda hát, hogy mélységesen unjuk a videoklipnek nevezett néhány perces kéjelgéseket?

A pornó eltántoríthatatlanul ott leledzik a videoklipekben, olykor szerényebb kivitelben, de az sem rendhagyó, hogy arcpirító jelenetek formájában peregnek előttünk a képkockák. Ez utóbbi bizonyos szempontból jobb, hiszen a jól megszokott, nyálgeneráló klisékre épít, vagyis kendőzetlenül szexualitást közvetít. Alex Gaudino, Destination Unknown című szerzeménye tipikusan ez a kategória, ettől függetlenül őszintén meglepett, hogy férfi barátaim még sok év múltán, sokszori nyáladzás után is feltöltik az iPhonejukra, hiszen bármikor szükség lehet a trombitájukat nyalogató, seggpaskoló csajokra.

Hiába láttuk Madonnán a Hang up-ban, Beyoncén a Single ladiesben, vagy Lady Gagán a Bad romanceben, még mindig érthetetlen ez a dressz-fétis, így hát a kendőzetlenül szexuális videókon felül, nézzük ezt az tendenciát, ami még az imént említett pornós klipeknél is jóval aggasztóbb. A pop és az r'n'b legjelesebb képviselői évek óta sémavideókkal jelentkeznek, amiknek elmaradhatatlan kelléke a bugyiban vagy a dresszben táncolás. Mindezt még megfejeli a kifogástalan operatőri munka, amivel az énekesnők kívánatos gazellatestű Afroditékként tetszelegnek. Egészen őszintén, érdekel még bárkit is Beyonce cuppanós bugyiba bújtatott feneke, vagy Britney kivillanó köldöke? Ezerszer láttuk már mindkettőt, a vörös szőnyegtől egészen a paparazzifelvételekig. Lady Gaga, akit manapság a különcséggel és az egyediséggel azonosítanak, nos ő sem túl eredeti ha a videóit nézzük - lábak, mellek, csókos szájak, na és persze bugyik.olvass tovább

Normális Lady Gaga?

5700

Lady Gaga, aki egyébként Cyndi Lauperrel együtt a M.A.C arca, ebben a szerelésben jelent meg a legutóbbi kozmetikai cég nevével fémjelzett eseményen. Így azt hiszem jogos a címben szereplő kérdés: Normális Lady Gaga?

Tetszik Gagarin szemcsije?

5906

A napszemüveg ha nem is emberemlékezet óta, de évtizedek óta komoly divat, hisz tudjuk jól, egy jól megválasztott napszemüveg öltöztet, eltakar, no és persze véd. Most azonban a védelem egy újabb fokára léphetünk, ugyanis a Mykita Eyewear számára tervezett Yuri fantázianéven futó darabok már a koponyánkat is védik. (A Mykita oldalát egyébként érdemes nézegetni, elég fincsi darabokat találhatunk.) Ihletőjük nem más volt, mint Jurij Gagarin, az első ember az űrben. Jurij hősiességét ültették át a napszemüveg dizájnba azzal a szürreális céllal, hogy egyfajta harcos fajt teremtsenek az új protektorral. A 2010-es őszi-téli szezonra dobják majd ki piros és fekete színekben, így nyilvánvaló, hogy az UV védelem helyett valami egészen másról van szó, amit földhözragadt elménk nem biztos, hogy ért, így nézzük meg a földtől elrugaszkodott ihletőt, magát Gagarint egy kicsit közelebbről!

Ki ez? Jurij Alexejevics Gagarin

Két dolog, amit kapásból felidéz a neve: Bajkonur, Vosztok-1. (Az asszociációs láncon tovább haladva a következő ugrás nekem egyértelműen a Csinibaba lenne, de ne kanyarodjunk el ennyire.) Szegény Jurij, ha még élne, nemrég ünnepelte volna születésnapját, ugyanis 1934. március 9-én született Moszkvától nem messze, két termelőszövetkezeti szülő harmadik gyermekeként. Testvéreit a II. világháború alatt németországi kényszermunkára hurcolták, de mind egészben hazatértek, így a család példás előmenetele folytatódhatott tovább. Jurij először öntőmunkási képesítésre tett szert, majd a szaratovi műszaki főiskolán nevelkedett tovább, később pedig megszerezte a könnyűgépes pilótavizsgát. Repülős képzése tovább folyt, MiG-15-re is levizsgázott, s egészen 1959-ig a  légibázison szolgált, ám ekkor bekerült a szovjet űrprogramba, húsz társával együtt.

Nem sokkal később, 1961. április 12-én a Vosztok-1 fedélzetén felröppent az űrbe, ahol száznyolc percet töltött el, és közben megkerülte a Földet. A száznyolc perc alatt előléptették őrnaggyá, és földetérése után Nyikita Hruscsov rázta meg jó alaposan a kezét. Ünnepelt sztár lett, és ahogy az lenni szokott, ezzel nehezen tudott mit kezdeni, így mind gyakrabban nézett a pohár fenekére. Persze nem söpörték félre, kis kitérő után a Csillagvárosban tevékenykedett, többek között a Szojuz-1 köröl sertepertélt, és kiképzéseket vezetett. Lassan újra elkezdett vadászrepülőkön is pilótáskodni - vesztére, ugyanis 1968. március 27-én ő és kiképzője lezuhantak, máig tisztázatlan körülmények között, de feltehetőleg baleset következtében.olvass tovább