lászló ernő

A bőröd nem hazudik

4627

„Előfordul, hogy egy nő nem mond el nekem mindent. A bőre azonban sohasem hazudik.” - mondta Ernő László világhírű bőrgyógyász. A ma már szaktekintélynek számító, nem mellékesen magyar származású szakember által kifejlesztett bőrápolási termékekre olyan sztárok esküsznek, mint Madonna, Barbara Streisand vagy Sting.

A "Szépség angyala"

Ernő László ezzel a szóösszetétellel vált híressé, hiszen hosszas kutatásai után olyan kozmetikum-palettával állt elő, ami minden bőrproblémára megoldást kínál. Sokunkkal előfordul, hogy bár bőrünk igényének megfelelő készítményt vásárolunk, a hatás elmarad: a száraz bőrre ajánlott krém túl zsíros, a szárító hatású lemosó pedig sivatagossá teszi a bőrt. Ma már megtehetjük, hogy mielőtt súlyos pénzeket fizetünk egy hangzatos névvel ellátott termékért, előtte a gyártó honlapján bőrtesztet töltünk ki. A néhány perces procedúrán megéri átesni, hiszen a kitöltés után azt a szappant vagy lemosót emeljük le a polcról, amire valóban szükségünk van. Természetesen az Erno Laszlo bőrtesztet is elvégezhetjük online, meglepetés minden bizonnyal nem ér minket, viszont kiderül, hogy melyik termékek használata javasolta a mi bőrünkre.

Érthető, hogy szkeptikusan állunk az ismeretlen kozmetikumokhoz, hiszen gyakran érezzük azt, hogy a kozmetikai cégek csupán hasznot húznak "szenvedéseinkből". Bárki, aki már megtalálta a tökéletes készítményt, szerencsésnek mondhatja magát, hiszen sokszor hiába a folytonos próbálkozás és kutatás: a csoda elixírt mégsem leljük. Miért van ez? Azért, mert minden bőr különbözik, és az egyes bőrtípusok között óriásiak az eltérések. Egyszóval, ha bababőrt szeretnénk - és ugye ki ne szeretne - fel kell térképeznünk, majd ki kell szolgálnunk bőrünk igényeit. Pláne most, a tél közeledtével, mikor bőrünk felkészül a hidegre, érdemes váltani, mert könnyen lehet, hogy néhány hét múlva furcsaságokat tapasztalunk. László Ernő sikerének titka épp ebben rejlett, hogy felismerte az egyes bőrtípusok igényeit, illetve azt, hogy a víz, tisztító tulajdonságán túl kiváló bőrápoló is egyben. A szakember a második világháború előtt emigrált az Egyesült Államokba, ahol később megnyitotta saját, Ötödik sugárúti szalonját, ami gyorsan a hírességek közkedvelt helye lett. Ha bőproblémáról van szó, mindegy, hogy az ember hoolywoodi híresség vagy csupán egy hétköznapi ember, mindenki szabadulni akar zavaró tünetektől. Hiába a sok-sok elcsépelt reklámszlogen, a magabiztosságunk egyik kulcsa szép és ápolt bőrünkben rejlik.