lánybúcsú

Az első

6036

Egy ideig gondolkoztam azon, mi legyen az első bejegyzésem témája a cotcot-on, de aztán a közelgő nagy nap és a nem kevesebb mint 65 levélből álló egyezkedés a többi résztvevővel arra mutatott, az első legyen az elsőről: életemben először kértek fel arra, hogy lánybúcsút szervezzek.

A barátnőnk - nevezzük E-nek - 24, ebből 10 végigbulizott és az összes valamirevaló fesztivált megjárt, év után arra adta a fejét, hogy férjhez megy és családot alapít. A lánybúcsú szervezésével pedig kettőnket bízott meg egy másik barátnőmmel - nevezzük Á-nak. Nekem személy szerint vannak fenntartásaim az efféle muszáj partikkal kapcsolatban, de az egyetlen ok, amiért most nem fanyalgok, hogy a barátnőnkről van szó, akinek ez fontos. A feladat elsőre vészesnek tűnt, elvégre élete utolsó nagy szingli buliját kellett összehoznunk neki, de igyekeztük azzal tompítani az aggodalmat, hogy ha valami miatt nem jön össze úgy, ahogy szeretnénk, akkor a töménytelen mennyiségű ital, amit belédiktálunk, majd segít kitörölni az emlékeit. Remélhetőleg olyan gyorsan és fájdalommentesen történik majd, mint a Sötét zsarukban.

Buzgómócsingok pedig léteznek

Az alapkoncepciónk az volt, hogy kitaláljuk a feladatokat ketten, beszerezzük a hozzávalókat, aztán közöljük a részvevőkkel, hogy mi a helyzet, ők mondanak rá egy áment, és pikk-pakk leszervezzük a dolgot. Meg ahogy azt az ember lánya elképzeli!

Legelső lépésként kérjük el a menyasszonytól azoknak az embereknek a listáját, akiket szívesen látna a lánybúcsúján. Teljesen fölösleges az ő tudta nélkül, a telefonjából összevadászott, barátnőkkel egyeztetett listára építeni, mert olyan darázsfészekbe nyúlhatunk, amire nem is számítunk. Abból még soha nem kerekedett jó buli, ha valaha volt legjobb barátnőket eresztünk össze, akiknek barátsága az gimi Adoniszáért folytatott heves csatában vérzett el egykor.

A második lépés, hogy írjunk egy jó fej, de tömör bemutatkozó levelet a lánybúcsú résztvevőinek arról, hogy kik vagyunk, és miért fogjuk zaklatni őket az elkövetkező egy hónapban. Szögezzük le, hogy a szervezés ránk van bízva, de várjuk az építő jellegű ötleteket. Hozzáteszem, ez a fontos lépés nálunk elmaradt, így történhetett, hogy azon kaptuk magunkat, hogy a levelezés vezetése egy önmagát már az első levelében szervezkedőnek bemutató lányhoz került, akiről kiderült, a vőlegény (!) legjobb barátjának a barátnője.

Innentől kezdve elszabadult a levelezés, ment az agyalás olyan dolgokról, amelyeket utólag találtak ki, de nem tudták megszavazni, ráadásul egy előzetes találkozót is sikerült összehozni, ami nem rossz ötlet - elvégre tényleg vannak, akik nem ismerik egymást -, de extra energia és idő. Arról nem is beszélve, hogy tizenöt embernek egy alkalmas időpontot találni veszettül nehéz, és még vagy húsz extra e-maillel jár.

Játékok határok nélkül

A lánybúcsú általában két részből áll: játékokból és piálásból, amelyek több ponton is összekapcsolódnak. A játékok végén a menyasszony megkapja a jól megérdemelt oklevelet, hogy kiállta a próbát és részünkről férjhez mehet. A játékok összeállításánál több forrás áll rendelkezésre. Mi egyrészt olyan ismerősök tuti receptjeit kértük el, akik már szerveztek ilyet, másrészt az internet is kiapadhatatlan ötletek terén. Összességében rá kellett jönnünk, hogy a játékok szinte mindenhol ugyanazok. Az már csak a szervezők fantáziájára van bízva, hogy miként variálják vagy tuningolják fel a dolgokat. Ez a négy legalapabb, amelyek valamelyike minden lánybúcsúban előfordul:

  • Férjismereti teszt

Tíz-tizenöt kérdés a férjre vonatkozóan, amelyet előzetesen a vőlegénnyel kell kitöltetni – hogy mi is tudjuk a válaszokat. Ha az ara helyesen válaszol, akkor a résztvevők isznak, ha pedig helytelenül, akkor ő gurít le egy kortyot. Felesekben gondolkodni csak tapintható feszültség vagy ultragáz résztvevők esetén érdemes, de akkor is csak mértékkel, különben hamar véget érhet a buli.

  • Jóasszony fogadalom

A legbanálisabb fogadalmakat lehet összegyűjteni, mint „Sose hivatkozom fejfájásra, fáradtságra, mikor a férjem szeretgetésre vágyik” vagy „Férjemet barátaival legalább heti három alkalommal elengedem mulatni. Ez idő alatt én nem csacsogok telefonon a barátnőimmel, tiszta lakással, vasalt inggel, meleg étellel, mezítelenül várom haza”, és a többi gyöngyszem, amely valószínűleg soha egy ép eszű ember száján sem esne ki. Szervezés és a menyasszony karakterének kérdése, de az is jó ötlet, ha a fogadalmat egy bulihelyen, a DJ-pultban olvastatjuk fel vele a legnagyobb tömeg előtt.

  • Petrezselyemárulás

A buliba menet, vagy a buli helyén néhány csokor petrezselymet kell eladni idegen férfiaknak pusziért, egy táncért vagy pénzért cserébe.

  • Jókívánságok gyűjtése

Az arának az este folyamán meghatározott számú jókívánságot kell összegyűjtenie idegen srácoktól a pólójára vagy egy emlékkönyvbe. Mi az utóbbi mellett döntöttünk, mert abba egyrészt mi is írhatunk előre, másrészt pedig jobb emlék. Annak viszont, hogy a pólóra idegenek írnak, erotikusabb töltete van, ami szintén a lánybúcsú része – nem hiába nő meg a vetkőzős fiúk vagy a pénisz alakú torták iránti kereslet az esküvői szezonban.

Praktikus apróságok

A lánybúcsúra készítsünk bevásárló listát, de határozzuk meg az összeget, amelyből mindenki gazdálkodhat. Ha van rá idő és energia, szét lehet osztani a feladatokat azok között, akik hajlandóak visszajelezni – mert vannak olyanok, akik mintha elfeledkeznének az e-mail fiókjukról, illetve nem ismerik a levelezőben a „válasz mindenkinek” opciót, és annyit sem böffentenek, hogy „bocs, azt sem tudom már ki az, akinek szerveztek, nem érdekel, nem megyek”. Illetve legyen bennünk annyi, hogy ha kezd elfajulni a dolog, akkor az önjelölt szervezkedőnek küldünk privátban egy levelet, amelyben elmagyarázzuk neki, hogy a rózsaszín galambok az esküvőre valók, és a kevesebb több – mind piából, mind feladatból, főleg ha azokat a menyasszony gyomra egyáltalán nem veszi be. Mert akárhogy is nézzük: ez az ő bulija.

Kapcsolódó olvasnivaló

Ásó, kapa, diliház

Esküvő! Mit vegyek fel?

Házasodni akarok!!!

Álmodozz!

Így lesz pikáns a lánybúcsú

8811

Az esküvő előtt mindenki szeret kirúgni a hámból, így nem csoda, hogy a lánybúcsú intézménye évszázadok óta virágzik. Hagyományosan arra szolgált ez az esemény, hogy a menyasszony leendő férje nélkül, utoljára szórakozzon egyedül, elbúcsúzzon barátnőitől, női rokonaitól és felkészüljön élete következő szakaszára. Ma már persze nincs ekkora tétje, hiszen az esküvő nem jelent olyan drasztikus változást, és férjes asszonyként is nyugodtan lehet csajos estét szervezni, de egy jó buliból a modern arák sem szívesen maradnak ki, így a lánybúcsú kitörölhetetlenül beépült az esküvői koreográfiába. Olyannyira így van ez, hogy külön iparág szakosodott a szervezésükre, és zavarba ejtően sokféle megoldás közül választhatunk. Lehet hagyományos ereszd-el-a-hajamat parti, de benevezhet egy wellness hétvégére is a női szakosztály, ahogy az extrém megoldások sem ritkák. Bármit is választanak a részvevők, egy közös pont biztosan felfedezhető ezekben a megmozdulásokban: illik pikáns kellékekkel figyelmeztetni az ünnepeltet jövőbeni házastársi kötelességeire. Ezt szem előtt tartva körülnéztünk egy szexshopban, hogy felfedezzük, mivel lehet fokozni a hangulatot.olvass tovább