lámpa

Csináld kézzel

93

Egyszerű feladat az ünnepi hangulathoz vagy a lakás olcsó fénytechnikájának kivitelezéséhez. Gyönyörű lámpacsodákat készíthetsz néhány talpas, alumínium teamécsesből úgy, hogy fogsz egy A4-es áttetsző fóliát, és tölcsérként a teamécses köré tekered, majd popszegeccsel, ragasztópisztollyal rögzíted.

A gyertya lágy fénye remek hangulatvilágítást ad, és a felöltöztetett mécses egyáltalán nem lesz klasszikus. Kála rajongóknak kötelező, de a fogyasztói társadalomból és az IKEA kígyózó soraiból kiábrándultaknak is ajánlott.

Szivárványos ledlámpa

197

Fűszerezd meg az otthonod ezzel a lámpával. A kilenc kockából álló lámpában összesen huszonhét led van elosztva, így el tudnak halványulni, lassan vagy véletlenszerűen. Használhatod élére állítva, de nagyon jól mutat a falon is! Sőt négy panel megvásárlásával és egymás mellé halmozásával, már szinte egy űrhajó műszerfalára hajazó felületet képezhetsz. Igazán futurisztikus és hangulatos.

Színes víz

454

Unod a víz színét? Akkor színezd be egy kis fénnyel. Ez az új találmány nem csak szép, de praktikus is. A csapra szerelt led megvilágítja a vizet, így dobja fel az egyhangú vízcsobogást a fürdőben. Mivel hideg és forró víz is folyik, érdemes két ledet felszerelni és rákötni a csapra, így elérheted azt, hogy amikor meleg víz folyik piros legyen a víz, amikor hideg akkor kék. Gyerekeknél kifejezetten praktikus és biztonságos és a felnőtteknek sem kell a víz alá dugni a kezüket, amíg nem biztosak benne, hogy forrázás vagy fagyasztás következik be tőle. Egyszerűen összeszerelhető és nem is drága.

Legyen világosság!

4780

Sokszor éreztem már úgy egy-egy tönkre ment tárgy kidobásakor, hogy az valamire még jó lenne. Manapság, maikor a lakásdizájn is bármit megenged, rengeteg olyan szegmens van a tárgykultúrában, ahol a tönkrement használati cuccaink újra hasznossá tehetőek. Talán már mindenki próbált ilyen-olyan lámpaburát készíteni. Én bevallom, még lelkes koromban készítettem cérnából lámpaburát, majd később, amikor a bukott színésznőt - ez egy állólámpa volt, akinek letörött a feje, így lekókadt - kellett kicsinosítanom, színes kendőkből készítettem egy nagyon hangulatos lámpaernyőt. Kicsit utánanéztem, hogy milyen opciók vannak még erre a témára. Lássátok! Ötlet?

Alternatív lámpaburák itt.

Tedd meghitté!

5233

A d°light Huggable egy olyan világítótest, amelyet bátran körülölelhetsz, nem kell égési sérüléstől tartanod. Melegséget sugároz a sötét hónapokban, esténként romantikus hangulatvilágítást biztosít, de ha félsz a sötétben akkor is kitűnő kis szerkezet lehet ez világító párna. A Yankodesign-nál többféle színben kapható, mi nagyon szeretnénk egyet. Neked tetszik?