krea

Kreatív Kreások

4088

A Múzeumok éjszakáján a Krea Kortárs Művészeti Iskola végzős hallgatói mutatták be diplomakollekciójukat. A Szépművészeti Múzeumban egyébként is nagy volt a tömeg, de a fél tízkor kezdődő bemutatókor hatalmasra duzzadt a gyülekezet. Éppen időben érkezve még ülőhelyet is tudtunk szerezni, ami nem volt hátrány, hiszen a tizenegy hallgató kollekciójának bemutatása több mint egy órán keresztül zajlott, ami elég hosszú idő, ha azt tűsarkúban kell végigácsorogni. Akárcsak a korábban látott fiatal magyar tehetségeknél, itt is beigazolódott, hogy latexleggings, jumpsuit és karakteres vállak nélkül nem kollekció manapság egy kollekció.

Hansági Krisztina - Hansagi

A showt Hansági Krisztina ruhái nyitották meg. Érdekesen vonta össze az oldalt húzással szabályozható megoldást a mélyülepű nadrággal. Lapszerű koktélruhái fantasztikusak és egyszerűek, ötletes szabással. A szürke, fehér és halványzöld színekben pompázó kollekcióban láthattunk még szaténból készült, kissé talán pizsamás jumpsuitot, és férfi ingekre emlékeztető női ruhácskákat is.

Hansági Krisztina kollekciója!olvass tovább

Éjszakai divatséta

6227

Kitűnő felhozatalú Belvárosi Fesztivál ide vagy oda, pénteken mi az V. kerületben fellelhető magyar divatra voksoltunk: a Krea Diplomakiállításra és a Stylewalker Nightra.

A Krea Kortárs Művészeti Iskolában kezdtünk, ahol az iskola idén diplomázó tervezőgrafikusainak, divatstylistjainak és enteriőrstylistjainak diplomamunkáiból szervezett kiállítást nyitották meg. Az idén diplomázott Hachbold Anna és Kárpáti Éva a héten megnyerték a Fashion Awards 2010 ifjú divattervező díját. Az ANNAÉVA 2010/2011. ősz-tél kollekció darabjait a kiállításon közelről is szemügyre veheti minden kritikus szemű érdeklődő. A világ legfinomabb bőréből készült kabát, a csípőépített szoknya vagy a dögös overall egy csapásra a kedvencünk lett. A hétfőtől ingyenesen látogatható kiállítás viszont ezen kívül is tartogat meglepetéseket: a művészi divatfotók, a különböző termékek (például a háztartási keksz) csomagolásának meglepő újragondolása, vagy az olyan hazai magazinok felturbózása, mint a kissé elavult Lakáskultúra vagy a Filmvilág magazin mellett az is kiderül, hogyan képzelik el a Kreás végzősök egy-egy könyvsorozat borítójának a tervét. Ahogy a kiállításmegnyitón elhangzott, csak remélni lehet, hogy olyan munkahelyre jutnak, ahol sem a megrendelő, sem az ügynökség nem áll az alkotóerejük útjába.

Még több kép itt!olvass tovább

Vágyakozó sóhajok

6340

Nem mértem fel, mire vállalkozom azzal, hogy elmentem a Krea végzőseinek divatbemutatójára. A közel egyórás látványorgia alatt többször kiszakadt belőlem a vágyakozó sóhaj. Legszívesebben a modellek testéről szaggattam volna le a ruhákat, hogy magaménak tudjam a kortárs magyar divat újabb szereplőinek munkáit.

Az U26-ban megrendezett bemutatón először az első- és másodéves hallgatók legügyesebbjei mutatkozhattak be. Az általuk tervezett darabok többsége nem tartozik a hordható kategóriába, de a „fashion objektek” jól mutatják, hogyan gondolkodnak a fiatal tervezők, és honnan jutnak el a hordható darabokig.

Fotókért kattanj a galériára!

Bár az iskola három végzőse még csak most kapja majd kézhez a diplomáját, máris komoly sikereket tudhatnak maguk mögött.

Az ANNAEVA tervezőpárosa az idei Fashion Awards gálán az Év Fiatal Divattervezője lett. City Noir névre keresztelt kis szériás „finomkollekciójukért” szinte kiabál a testem. Szívesen belebújnék a finoman redőzött, szürke ruhákba, a rózsaszín bőrdzsekibe, aminek már a tapintásától is olvadok. A lányok kollekcióját kellemes barnásszürke és fáradt rózsaszín árnyalat uralja. Darabjaik veszett nőiesek, a plusz hajtások, a lágy redők és a szabászati megoldások még izgalmasabbá teszik a darabokat.olvass tovább