kozmetikumok

Hajcihő a fejünkön

2773

Kinek rövid, kinek hosszú, vannak szőkék és feketét, ha már a végleteket soroljuk, de mindenki ápolja és mossa a haját, ki így, ki úgy. A túl sok mosás ugyanúgy nem jó, mint ha túl ritkán mossuk, az egyik kiszáríthatja és tönkreteheti a hajat, a másik pedig nem éppen igényes dolog. Lehet vitatkozni, hogy hajszárítózni jobb, vagy hagyni megszáradni, és hogy a vasalás vajon káros-e, de mindenki haja más, így minden haj más ápolást igényel, mást bír ki. A hajszárítón, és a hajvasalón kívül a hajápolószerek is nagy fejtörést okozhatnak, hiszen ezekből a termékekből már a szupermarketek is hatalmas kínálattal rendelkeznek, és akkor még nem beszéltünk az illatszerüzletekről, amelyek kifejezetten erre szakosodtak. Csak teszteléssel lehet megállapítani, hogy a mi hajunknak melyik ápoló a legjobb, persze azért nem kell sötétben tapogatózni, vannak támpontok, például semmiképpen ne vegyünk a könnyen zsírosodó hajunkra száraz hajra való sampont és balzsamot, de fordítva sem ajánlott! 

Itt van néhány kérdés, lássuk, ki hogyan ápolja a haját?

Milyen gyakran mosol hajat?
zsófi: hetente egyszer
henci: két-három naponta
timi: hetente kétszer, háromszor
lilla: Hetente kétszer, háromszor.

Mit használsz? Sampon, hajbalzsam?
zsófi: Lush sampon, balzsam nuku.
henci: Lush, dörzsölős, nagyon habzós sampont. Imádom, zsezseg a fejemen.
timi: Yves Rocher sampon
lilla: Sampon és balzsam, most éppen bodzás mindkettő.olvass tovább

Arcpakolás a konyhából

2888

Mielőtt sok tízezer forintot költenél kozmetikai készítményekre vagy kozmetikai kezelésekre, nézz körül a spájzban, hűtőben vagy a sarki zöldségesnél! Számos olyan bőrápolási recept ismert, amely kiválthatja a költséges készítményeket. Mindegy, hogy száraz vagy zsíros a bőrtípusa, tisztítás vagy revitalizálás a cél, a zöldségek és gyümölcsök nem csupán elfogyasztva szolgálhatják egészségünket, de ha pakolást vagy krémet készítve belőlük az arcunkra is kenjük őket, éppúgy megszépítik, kisimítják, hidratálják, ránctalanítják vagy éppen felfrissítik a bőrünket, mint drágább bolti társaik. És most lássuk, mi minden készíthető néhány egyszerű “ennivalóból”, ha azokat a szépségápolás szolgálatába állítjuk!

Normál bőrre

Szinte minden otthonban található kamillavirág. Kétkanálnyit leforrázva, majd pépesre főzve kellemes bőrnyugtató pakolást nyerhetünk a normál bőrűek számára. Természetesen csak akkor helyezzük az arc érzékeny bőrére, ha már kihűlt, majd 10-15 perc után langyos vízzel mossuk le a pépet.

Zsíros bőrre

Reszeljünk le egy uborkát (felesleges meghámozni), majd a péphez adjunk néhány csepp citromot és élesztőt. Ha a masszába egy kevés lisztet is teszünk,  keverhetőbb anyagot kapunk. Kenjük az arcunkra, majd 15-20 perc múltán dörzsöljük le. Mitesszeres bőr esetén kifejezetten hatásos.olvass tovább

Segíts, téged is megsegítünk

3378


Olvasónk segítségeteket kéri az alábbi kérdőív kitöltésében. Mi jó fejek vagyunk, és kitesszük, ti meg jó fejek vagytok, és kitöltitek, értem? Szakdogához lesz, ami az amerikai és magyar cégek online marketingjét hasonlítja össze. A kérdések a netes vásárlás körét érintik. Körülbelül két perc az egész, de nagy segítség. Mi megtettük. Köszi! Ja, és csak 45 év alattiak töltsék - ez nem diszkrimináció, hanem tudományos munka. Innen éred el.