kozmetikum

Chanel Aurora 2008

281

A Chanel jeges kékre festi a nőket jövő év tavaszán Bleu Celeste fantázianevű szemhéjpúderrel, emellett a lágy pasztell színeket göngyölíti fel a mostani erőteljes színek után a Camelia palettában, a kihúzók és a körömlakkok pedig sötéten kéklenek a Blue Satin kollekcióban. Most már egészen biztos, hogy jövőre a sötétkék minden árnyalata teret kap - nem csak a kozmetikumokon.

Biobőr

368

Az organikus szépségápolás valójában nem más, mint a természet tiszteletében, környezettudatosan készült szépségipari termékek használata, melyek környezetvédelmi szempontból tökéletesen csomagoltak, és nem vakult meg tőlük egy babanyúl sem. Valójában elég nehéz kiválasztani, hogy valóban természetbarát krémet használunk-e, mert ha tartalmaz akár már egy vagy két természetes összetevőt, rábiggyeszthetik az organikus, bio, vagy natúr címkéket, ráadásul a csomagoláson ezeket nem is nagyon tüntetik fel, az állatkísérletesség-mentességet pedig végképp nem.

Ezzel gyakorlatilag rá is tapintottunk a hiányos szakmai követelményekre, mert hazánkban egyelőre a bio- és natúr élelmiszerre van csak szabályozás. Biokozmetikumnak az nevezhető, ami csakis növényi eredetű összetevőket tartalmaz - elkészítése során nem használnak fel veszélyeztett növényeket-, tartósítószer, illatanyag- és színezék- valamint ásványi eredetű zsíradéktól mentesek. Tesztelésük során nem végeznek állatkísérleteket, a termék csomagolása környezettudatos módszerrel, illetve anyagból készül. A környezetet, minőséget és biztonságot egyszerre hirdeti, tehát minden szempontból feddhetetlen, ha világunk részének gondoljuk az állatokat, növényeket és golyóbisunkat is.olvass tovább

Szappanból sültkrumpli?

746

New York szappanbárja, a Bathropolitan olyan újdonsággal rukkolt elő, mely egészen elképesztő, külsőre ételnek tűnő szappanokat készítettek. Kapható hamburger alakú szappan, sült krumpli alakú szappan zacskóban, kebab alakú szappan. Az étel szappan kollekció jó ajándék lehet nemcsak séf ismerőseinknek.

Mi ez? Hyaluronsav

923

Szkepticizmussal megáldott lényünk, bizony cseppet sem hisz el mindent, főleg azt, amiről még nem is hallott, s bizony elsőre ez az anyag is ilyen. A hyaluron sav létezik. Méghozzá természetes formában a testünkben, pontosabban a kötőszöveteinkben. Ez a kis savunk felelős bőrünk rugalmasságáért, vízfelvevő és folyadékmegőrző képességéért. Mennyisége az újszülöttek kötőszövetében a legnagyobb, termelődése a húszas életévekben csökkenni kezd, ez vezet előbb alig észrevehetően, majd egyre rohamosabb mértékben az öregedés jeleinek - ráncok, pigmentzavarok, megereszkedés - kialakulásához. olvass tovább

Kend magadra

3540

Legtöbben azt hiszik, hogy a különböző gyümölcsök csak evésre termettek, és csak a szánkon keresztül juttathatjuk a bennük levő vitaminokat a szervezetünkbe. Ez egy hatalmas tévhit! Ha ez így lenne, akkor miért használna fel megannyi gyümölcsöt és növényt a szépségipar? Ha jól megnézzük, a legtöbb sampon, és krém reklámjában elhangzik valamilyen gyümölcs neve. Oké, hogy manapság azt a kort éljük, ahol a mosogatószer valódi citromot tartalmaz, a citromlében pedig mondhatni citrom sincs…így talán arról sem lehetünk meggyőződve, hogy a különböző termékek valójában olyan sok gyümölcsöt tartalmaznak.

Ezen gondolkodva jutottam arra az elhatározásra, hogy ha egy arckrémben ott van egy bizonyos gyümölcs vitaminja, de csak bizonyos mértékben, hiszen mellette ott a sok színező- illetve illatanyag, akkor miért ne tegyem a bőrömre/hajamra a gyümölcsöt közvetlenül? El is kezdtem kutakodni a neten a gyümölcsös bőr- és arcpakolások után, és találtam is szép számmal, ezek közül valamennyit ki is próbáltam.

Sajnos olyan a bőröm, hogy egyszer zsíros, máskor meg úgy hámlik, hogy nem győzöm radírozni. Nekem találták ki a banánt. Egy fél banánt összetörtem villával, raktam hozzá pár csepp mézet, összekevertem, és máris mehetett a megtisztított arcomra. Kicsit gusztustalan, de fél óra után lemosva máris megtapasztaltam a hatását. Hidratált érzés, és tényleg nem volt se zsíros, se száraz a bőröm. Zsíros bőrűeknek ajánlom a citromos-uborkaleves “tonikot”. Szinte mindegy milyen arányban keverjük el a két hozzávalót, ideális a fele fele arány. Vattapamaccsal felvihetjük az arcunkra, és máris matt a bőr felülete. A hajamra a narancsos-mézes pakolást próbáltam. Egy fél narancsot kicsavartam, két evőkanál mézet tettem hozzá, elkevertem, és hajmosás után a vizes hajamra öntöttem, majd lemostam. Nem csak jó illatot adott a hajamnak,de érezhetően simább is lett tőle. Ami nálam nagy szám, ugyanis naponta vasalom a loboncomat, és sűrűn is mosom, így viszonylag gyorsan zsírosodik. A narancs a sava miatt a zsírosodás ellen tesz jót, a méz pedig köztudottan fényesíti a tincseket.

A haj fényessége érdekében jót tesz még a kamilla-tea - állítólag világosítja a szőkék haját -, és a méz elegye is. Kipróbáltam még a sörös-tojás sárgájás hajpakolást is, de ezzel nem tapasztaltam különösebb hatást, és büdös is lett a hajam, és moshattam meg újra. Ennek ellenére én azt mondom, hogy merjetek kipróbálni új dolgokat, ártani egyik sem árt. Egyszóval mindenkit buzdítok a gyümölcsök ilyen módon való felhasználására, mert nem csak olcsóbb, de hatékonyabb is sok mesterséges terméknél.


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!