kozmetika

Véres borotválás

241

Tizenegykét éves voltam, amikor a szőrzetem elkezdett burjánzani. Eleinte csak a kis vágás tetején, közvetlen a szeméremdombom alatt jött egy puha pamacs. Az vicces volt, békén is hagytam. Aztán egyre több lett és egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy ez durva. Persze mára már láttam annyi pornófilmet, néztem annyi erotikus jellegű, feltárulkozós fotót, hogy tudom nem az volt durva!

Bár a szexben még nem zavart, de tesiórán kificcentek a szőrszálak a tornadresszből. Meg kellett szabadulnom a szőrtől. Anyu kozmetikushoz járt gyantáztatni. Kikérdeztem. Azt mondta még felesleges kínoztatni magam. Nem is értettem, miért kínzás, hát elmesélte, hogy konkrétan kitépik a szőrömet. Kicsit szkeptikus voltam - gondoltam kislánynak néz a saját anyám -  a következő esetig: Anyu egy barátnője meglátogatott minket egyszer, ott volt pár napig, természetesen csajos dolgokat is műveltek. Szilvike legyantáztatta anyummal a hónalját. A gyanta rászáradt, mert sokáig hagyták rajta a bőrön és csimbókokban tudták csak, szárazon letépkedni a szőrét! Borzalmas volt! olvass tovább

Indiai szemöldökszedés

2919

New York mindig élen járt az újításokban mind a divat, mind a szépségápolás terén, most sincs ez másképp. Nem olyan régóta egy állítólag új és fantasztikus szemöldökszedési eljárás terjed a városban a nők körében.

Az eljárás persze egyáltalán nem új, hiszen az indiai asszonyok időtlen idők óta alkalmazzák ezt a szőrtépkedési eljárást. A módszer lényege, hogy a szemöldök felesleges szálait egy összesodort pamutfonál segítségével távolítják el. A kozmetikus a fonál két végét a kezébe fogja, de előtte megcsavarja, és az így kapott harmadik szálat a szájával tartja feszesen. Tulajdonképpen epilálás régi indiai módszerrel, amiből most Amerika pénzt csinál.


szólj hozzá: Indiai szemöldökszedés

Az új kozmetikai eljárást olyan sztárok is kipróbálták és alkalmazzák azóta is, mint Jennifer Aniston vagy éppen Liv Tyler.

Szemöldököt elő!

3318

Kétféle szemöldök van: az, amelyik láthatatlanul illeszkedik az arcodra és az, amelyik feltűnik. Szakértők szerint a jó szemöldök láthatatlan, és keretbe foglalja a szemet. A szem fölötti szőr divatja azonban ugyanúgy változik, mint az öltözködésé vagy éppen a hajaké. A középkorban a semmi szemöldök volt a divat, tehát kiszedték, majd egyre vékonyabb lett - bár legalább már volt. A 80-as években jött aztán a természetesen, dzsungeles, majd a 90-es években a szépen ívelt, szedett, később a tetovált és ma már megint lehet bozontosodni. A kör ismétlődik.

Extrém esetek

A tetovált szemöldök egyáltalán nem szép. Soha nem is volt az, és soha nem is lesz. Pornóban elmegy, egyébként feletjtsd el, mégpedig azért, mert természetellenes, nincs harmóniában semmilyen pofin. Ha mégis erre vetemedsz, szembe kell nézned azzal, hogy a használt festék, ahogy kopik, évről évre halványabb lesz. Először kékes, majd zöldes árnyalatot vesz fel, hogy így alakíthasd a színpalettát az arcodon. Vannak olyan tetkók, amik felvitele nem úgy történik, hogy lecsupaszítják a homloktövedet, hanem a szemöldök szálai alá viszik be a festékanyagot, így az dúsabbnak, vagy épp tömörebbnek hat - de mi lesz, ha két év múlva megint a hajszálvékony szemöldök lesz a divat? Te majd műbozonttal jársz-kelsz? Persze lehet ezt is, csak vicces, vagy épp kínos, mint azok a szemöldökök, amelyek a valódi szemöldök fölé vannak tetoválva és alatta ott a sörte és a világosabb bőrszín. Jesszusom, hány, de hány ilyen van a négyes-hatoson?! És jó ha tudod, mindenki ezt nézi. Mi biztosan.olvass tovább

Távozz furunkulus!

4029

A kamasz két dologtól retteg: kövér lesz vagy pattanásos. Rémálmok gyötrik, randikat veszít el, önértékelési zavarai támadnak, mentális betegségeket kaphat. Szerencsére azért nem olyan veszélyes a dolog, mint amilyennek látszik. Egy kínai felfogás szerint jó minőségű táplálok bevitele és a méreganyagok rendszeres eltávolítása hatására az emberi szervezet regenerálódik, megújul, csodákra képes.

A pattanás kialakulását befolyásolhatja több tényező is, ilyenek a hormonális változások, a genetikai hajlam, a környezeti hatások (káros nagyvárosi levegő), lelki tényezők (például a stressz), a cigaretta sem tesz jót az arcbőrnek. Helyes táplálkozással, zsíros, cukros, nehéz ételek kiiktatásával, zöldség és gyümölcs fogyasztásával sokat tehetsz azért, hogy arcodat ne lepje el a ronda ragya.

Nem csupán a pubertás kor velejárói ezek a fájó, gyulladt, olykor gennyes pöttyök. A pattanásos bőr a 25-45 év közötti nők 40%-ának is problémát okoz. Négyféle bőrtípus közül leginkább a zsíros bőrrel megáldottak szenvednek tőle, főleg, ha ez még allergiás reakciókkal is párosul. Akne vagy mitesszer egyébként azért alakulhat ki, mert a bőrben lévő faggyúmirigyek kivezető nyílása eltömődik, és sokszor begyullad. Az aknék a test faggyúmirigyekben gazdag területein jelennek meg, előszeretettel homlokon, orrcimpákon, mellen, háton. Mivel minden ember bőre más típusba sorolható, nincs általános érvényű gyógymód a kezelésre, a tünetek megszüntetésére.olvass tovább

Mi ez? Bőrterapeuta

6561

Amikor jó tizenöt éve elkezdtem kozmetikushoz járni ragyátlanításra, a legtöbben gyantázásra és arctisztításra jelentkeztek be. Később egy-egy új, a szépségünkért felelős csodaketyerének a csodájára jártak a lányok és az asszonyok. Mára a fent említett két szolgáltatás mellett újabb és újabb technikák és eszközök segítenek abban, hogy bőrünk feszesebb, testünk formásabb, szépségünk ragyogóbb legyen. Az elmúlt évek változása a szépségiparban a kozmetikusokat is specializálódásra kényszerítette, és megjelent több alfajuk is. Akiről most szó lesz, az a bőrterapeuta.

olvass tovább