kollekció

A stréberek visszavágnak

436

Nyilván a jótanulók azok, akik bosszantóan felkészültek, nem lehet lemásolni a leckéjüket, takarják a dolgozatukat, és ráadásul még teljesen lehetetlen cuccokban is járnak. Az Obedient Sons új kollekcióját azonban pont ezek a figurák, no meg egy rugby csapat ihlették, a koncepció szerves részévé vált a bőrszandál fehér zoknival. Swaim Hutson unisex ruhákat tervezett azoknak, akik utálják puccba vágni magukat, mégis trendin és jólfésülten akarnak megjelenni a tömegek előtt. 

A képeket nézegetve valójában a tengerparti esküvőtől kezdve a gimis évzárón keresztül egy kollegális kertipartiig bárhol el tudjuk képzelni a kardigános-rövidnadrágos szetteket, hordanánk is, ha lenne hozzá bátorságunk.

Kortárs kifutó - USE

2370

A Design Héten megrendezett Kortárs kifutón láthattuk az erre a szezonra szánt darabokat a USE-tól. Mint ígértük, külön is foglalkozunk az eseményen részt vevő tervezőkkel, elsőként a USE-zal.

A USE márkanév mögött három, az Iparművészeti Egyetemen megismerkedett tervező áll, Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András. Két alkalommal, 2004-ben és 2005-ben is triójuk nyerte el az Év Fiatal Divattervezője címet. Az egyetemi évek alatt fél évet Párizsban tanulhattak, ahol rengeteg inspirációt kaptak, ma pedig már saját showroommal rendelkeznek, és tíz kollekció megálmodásán vannak túl. Kollekcióikat a harmónia és a minimalizmus jellemzi, valamit a különleges szabások és vállmegoldások.

USE - unusedolvass tovább

Patricia Field a Marks & Spencerben

2420

Biztos vagyok benne, hogy a Patricia Field - többek között a Szex és New York valamint az Ördög Pradát visel című film stylistja - által megálmodott hatvan darabos kollekció olyan vásárlókat is bevonz majd a Marks and Spencerbe, akik azelőtt sosem vásároltak a márka üzleteiben.olvass tovább

Nanushka új ruhái

2431

Nanushka, alias Sándor Szandra is bemutatta 2008/2009-es őszi-téli szezonra szánt kollekcióját a Kortárs kifutó rendezvény keretein belül. Nanushkának Budapest mellett Los Angeles-ben is van showroomja, s karrierjét nagyban befolyásolta, hogy tizennyolc évesen a London College of Fashion-ön kezdett divattervezést tanulni, ott szerezte meg diplomáját is. Showroomja édesanyja babaruharaktárából lett, ahol diplomamunkái egy részét és egyéb terveket valósítottak meg először. Itthon 2006-ban nyerte el az Év Fiatal Divattervezője díjat, de persze a külföldi piacra ő is hamarabb tört be, mint a hazai tudatba. Külföldön Amerikától kezdve Tokión át egészen Madridig azóta is jelen van kollekcióival. Uralkodó színe többnyire a fekete, amelyet nem tud mivel magyarázni, talán csak azzal, hogy a kreatív emberek szeretik a feketét, és a fekete nem foglal állást, az csak fekete, egyszerű és mindennel kombinálható szín, vagyis nem is szín.

Klikk a képre!

Az idei kollekció

Nanushka 2008/2009 őszén és telén sem szakad el a jól bevált borongós fekete színtől, ugyan egy kis szürkével és fehérrel, néhol barnával töri meg a komorságot. A kényelem és a formabontó szabás ennek a kollekciónak is alappillére. A ruhák egyszerűek, színükben sincs semmi különös, amik mégis érdekessé, egyedivé teszik őket azok a kiálló vállrészek, a különleges zseb megoldások, a gyűrött anyagok és azok rétegezése. A mell alatti szabás és az A-vonal több darabnál is megjelenik, valamint az O-vonal is, ahol a bő forma alul gumis sávban végződik, nekem ezek a kedvenceim. Akárcsak a ruháknál, a kiegészítőknél is a fekete dominált - fekete táska, fekete kötött sapka, fekete pamuttal borított gumis öv, sötét minimalista nyaklánc és hozzá passzoló karkötő. Nekem legjobban a fekete gyöngyből és/vagy textilből készült fejpántok tetszettek, én viselnék ilyet! Nektek a kollekció melyik darabja kellene?

Artista lányok

2506

Az Artista márkanév nyúlik vissza a legrégebbre az Iparművészeti Múzeumban felsorakozott divattervező nevek közül, a márkát még 1993-ban alapította hat fiatal tervező, Imre Katalin, Iván Júlia, Köves Ábel, Rácz Nóra, Schön Edina és Stampf Katalin. Ma már csak négyen, Imre Kati, Rácz Nóra, Schön Edina és Stampf Kati áll a márkanév mögött. A márkanév, az Artista, az egyetemi évek alatt ragadt a csoportra, és ezt később megtartották. A tervezők Magyarország mellett Milánóban is tanultak, ma már Budapest, Skócia és London után  Bécsben is nyitottak üzletet. A csapat fő profilja, a kis szériás szezonális kollekciók tervezése, de ezek mellett egyedi megrendelésre báli és alkalmi ruhákat is készítenek. Az Artista sikere valószínűleg annak köszönhető, hogy egy név alatt egyesül négy különböző tervező.

A kollekció

Az Artista sem szakított az előző tervezőkhöz képest a jól megszokott trendszínnel, a feketével. A puha pamutból készült A- és O-vonalú pólóruhák náluk is megtalálhatóak voltak, a vállak különleges szabását, és az anyagok redőzését ők is előszeretettel alkalmazták. A tunikára emlékeztető barna alapon lilás és rózsaszínes mintákkal díszített deréknál megkötött felsők, kis ruhák megtörték a bemutató egyhangúságát. Nekem az egyik kedvencem az a formabontó icipici mellény volt, amelyet egy magas derekú nadrággal párosítottak egy szettbe a tervezők.

Klikk.