kislány

Királylányból hercegné

7562

Tündéri ez a kislány, nem? Mint egy igazi királylány, pedig valójában nem folyik kék vér az ereiben. Gazdag vállalkozók gyereke, akiknek valószínűleg eszükbe sem jutott, hogy lányuk tizenketted-unokatestvéréhez, Vilmos herceghez megy hozzá.

Kate Middleton 29 és 3 évesen

2001-ben minden adott volt, hogy Vilmosnak megakadjon a szeme csinos egyetemista társán. Amikor megismerkedtek, Kate egy ledér, hálóingnek is beillő, áttetsző ruhát viselt, amelyet nemrég 78 ezer fontért árvereztek el. Hiába a nagy szerelem, az esküvő híre csak nem akart befutni, az angoloknak majdnem tíz évig kellett várniuk, hogy kiderüljön, kinek kell felvennie a versenyt Lady Di szellemével. A szakértők szerint (mert a brit tudósok mellett ilyenkor ők is labdába rúgnak) Kate sokkal felkészültebb a családba való beilleszkedésre és a királyi esküvőre, mint Diana hercegnő volt. A tíz év várakozás tehát ebben az esetben az ő malmára hajtja a vizet, hiszen nemcsak nyolc évvel idősebb, mint Lady Diana volt az esküvőn, hanem diplomája, állása is van, ráadásul  Vilmossal túl vannak a kritikus hetedik éven is.

Tíz év másfél percben

8214

Foglalkoztunk már időgyorsítós (time lapse) videókkal, de ha egyszer nem tudunk betelni velük! Mindig azt hisszük, hogy mindent láttunk már, és akkor a szemünk elé kerül egy ilyen gyöngyszem. Egy fotómániás apa minden nap lefotózta a lányát, a lehetőségek szerint ugyanazokkal a beállításokkal - tíz éven keresztül. Az expozíciót ugyan ő irányította, de a kislányt természetesen nem, ez azonban éppen hogy jót tesz a végeredménynek. A képeket ügyesen összefűzte, ebből lett egy másfél perces videó, amelyben Natalie eljut születésétől tíz éves koráig. Végtelenül látványos és megható az egész - kinő a haj, kihullanak és visszanőnek a fogak, jönnek a copfok, a hajcsatok, a gőgicsélés, a bohóckodás, majd a hirtelen megkomolyodás.