kisfiú

Szabadságot mindenkinek

5184

Az amerikaiak hazaszeretetéről rengeteget lehetne értekezni kezdve a házak többségére kitűzött zászlóktól a július negyedikei népünnepélyen át egészen a hűség fogadalmáig. Míg a hazai oktatási rendszerben csak a táblák fölé kiszögelt címer emlékeztet a magyarságunkra, addig Amerikában minden reggel gyerekek milliói mondják el ugyanazokat a sorokat szívre tett kézzel, tekintetüket az amerikai lobogóra szegezve. Ez a hűség esküje, és ezt tagadta meg a tíz éves Will Phillips.

I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the republic for which it stands: one nation under God, indivisible, with liberty and justice for all - így szól a hűség fogadalma, amit minden reggel elmondanak az amerikai iskolákban. (Magyarul: "Állampolgári hűséggel tisztelgek hazám zászlaja és a köztársaság előtt, mely egy mindenkinek szabadságot és igazságot biztosító nemzetet jelképez, mit Isten vezet.") Az utolsó rész kimondja, hogy mindenkinek jár a szabadság és az igazságosság. Na ez az, amibe belekötött az arkansani kissrác, ezzel kivívva iskolatársai és tanárai rosszallását. A média viszont rögtön felfigyelt a rebellis gyerekre, és nem kisebb tévécsatorna mint a CNN kapcsolta élőben Willt és édesapját, így lehetőséget kaptak, hogy magyarázatot adjanak a látszólagos hazafiatlanságra.olvass tovább

Asszony, készítsd a kakaómat!

7778

A semmiből bukkant fel újra egy felvétel a Magyar Televízó archívumából (sokáig éljen a YouTube!), amelyen Jakó Máté, a Kölyökidő egykori szereplője mondja el, milyen nő kell neki, miért okosabbak a nők (lelőjük: a sok vásárlástól), számít-e a külső (természetesen nem, de azért legyen szőke, kékszemű és legyenek olyan formás lábai, hogy fú...) és hogy hogy nem szabad csajozni. A videó alatti kommentekben közben természetesen kiéleződött a harc arról, hogy őszintétlen, modoros és idegesítő-e ez a stílus, vagy mindez elnézhető neki, hiszen kicsi még és különben is cuki. Mi nem ítélkezünk, ti viszont hallgassátok meg Jakó Máté két és háromnegyed percét.