kilencvenes évek

Drasztikus kontúrok

4845

Ki ne emlékezne a kilencvenes évek óriási sminktrendjére, amikor mindenki szájkontúrceruzát használt, abból is legsötétebb árnyalatút?

Személy szerint hálát adtam az égnek, mikor lecsengett a kontúr-mánia, hiszen az efféle sminkelés számomra a befejezetlenség érzetét kelti. A sötét és drasztikus vonalak korántsem teszik szebbé a szájat, pláne akkor ha nagymama barna árnyalattal dolgozunk. Ezzel szemben a Givenchy mestersminkesei úgy gondolták, hogy az álomszép ruhákhoz igenis illik a barna szájkontúr, így Givenchy lányai a már letűnt trendet idéző sminkkel léptek a kifutóra. Persze a tökéletes ajakfestéshez elengedhetetlen a kontúrceruza használata, de a profi sminkesek mindig kihangsúlyozzák, hogy a rúzshoz legközelebb álló árnyalatú kontúrral dolgozzunk, végül pedig satírozzuk el a vonalat. A modelleken se híre, se hamva a tompított vonalaknak, sőt nagyon úgy tűnik, hogy a sminkek kifejezetten az éles kontúrra épültek, hiszen a lányok szemeit natúrra festették, így még inkább ütnek a barna vonalak. Szerintetek visszatér a régi trend, és ha igen merjük újból elővenni a kontúrceruzákat?

Givenchy lányai 2009-ben

Eminem felesége, Kim Marshal a kontúrceruza elkötelezett híve

Gagyi volt, de tarolt

5046

Mai szemmel nézve kicsit pironkodom amiatt, hogy fénykoromban milyen zenéktől döglöttek a legyek szobám falain. Ha anyukám nem esett kétségbe a tapétára pillanatragasztóval erősített New Kids On The Block-os fiúk puncinedvesítő tekintetétől, akkor ezektől az ősgagyi dallamoktól biztos sűrűbben vette a levegőt. Igaz, ami igaz: kegyetlenül hangoltam a rádióállomásokat, ha megszólalt egyik vagy másik gyöngyszem…

Jódlival a csúcsra

Az osztrák Edelweiss dancefloor-formáció 1988-as Bring me Edelweiss című melltapizós, „négerek is tudnak havon táncolni” szösszenete első helyen landolt szomszédaink és a svájciak slágerlistáin, de Németországban és Angliában is keményen sátrat vert a legjobb ötben.


)olvass tovább

Asszony, készítsd a kakaómat!

7778

A semmiből bukkant fel újra egy felvétel a Magyar Televízó archívumából (sokáig éljen a YouTube!), amelyen Jakó Máté, a Kölyökidő egykori szereplője mondja el, milyen nő kell neki, miért okosabbak a nők (lelőjük: a sok vásárlástól), számít-e a külső (természetesen nem, de azért legyen szőke, kékszemű és legyenek olyan formás lábai, hogy fú...) és hogy hogy nem szabad csajozni. A videó alatti kommentekben közben természetesen kiéleződött a harc arról, hogy őszintétlen, modoros és idegesítő-e ez a stílus, vagy mindez elnézhető neki, hiszen kicsi még és különben is cuki. Mi nem ítélkezünk, ti viszont hallgassátok meg Jakó Máté két és háromnegyed percét.