kiegészítők

Csak add hozzá az öltözékedhez

184

A kiegészítők az őszi/téli divatban a legjobban kihasználható cuccok. Kendők, sálak, kalapok, kesztyűk, lábszárvédők, zoknik, harisnyák, övek, táskák. Fejünkre kerülhet svájci sapka, vagy fülessapi – motoros, űrhajós -, de kendőkkel is variálhatsz, színesek, minta nélküliek legyenek. Ha kalapot akarsz húzni, azt is megteheted. A kalap idén nagy divat – a nőies nők legnagyobb örömére -, lehet kis karimájú zsokékalap, de akár hatalmas, hullámzó karimájú, romantikus fejfedő is. Szerintünk fontos, hogy a fejfedő elüssön a kabát színétől, de ha egyszínű mindkettő, akkor törjük meg egy más színű sállal.

Mint minden télen, idén is hordunk kesztyűt, ami praktikus, hiszen melegíti a kezünket. A szezon nagy divatja a hosszú, akár felkarig érő kézmelengető. Attitűdünknek megfelelően választhatunk: fekete bőr, könyékig cipzárral domináknak, vagy fehér bőr szüzeknek, esetleg játékos rózsaszín, de mindenképpen bőr kerüljön a bőrünkre. Talán az utolsó funkcionális és nélkülözhetetlen kellék a sál. Idén a sálak hatalmas méretűek. Kötöttek, anyagukban mintásak, akár nyolcszor is körbe tudjuk tekerni a nyakunkon. Mi kifejezetten kedveljük az idei sáldivatot, ugyanis mutatós és borzasztóan meleg. Ha a nyakunk nem lóg ki, akkor tuti nem fázunk.

Lássuk, milyen kiegészítőket hordunk még idén télen, amelyek bár nélkülözhetőek, mégis megvesszük, és hordjuk azokat. Az öv a nadrág vagy a szoknya bújtatójába fűzve funkcionálhat alkalmanként – mondjuk, ha két számmal nagyobb a pantallónk, mint mi -, de a kabáton viselt tizenöt centi széles öv biztos nem olyan céllal kerül ránk, hogy tartson, hanem, hogy kihangsúlyozza derekunkat, kiemelje kabátunkat, díszítsen. Kis táskánk csak elnevezésében kicsi, idén valóságos „malaclopó”, hatalmas táskák fityegnek a vállunkon, karunkon, kezünkben lóbálva. Ezek is bőrből, lakk, krokodil, bőr, egy a lényeg a méret! Olyan jó, hogy belefér végre minden. 

A legdrágább apróságok

327

A '60-as évek Pop Art stílusa inspirálta ezt a rózsaszín, ajak formájú gyűrűt, mellyel tuti feltűnést keltesz, bár nem gondoljuk, hogy bárki tudni fogja, hogy nem a kínai piacról szerezted be, hanem 4000 $-ért kaparintottad meg a NY-i Solange Azagury-Partridge-től. 

Ez az eklektikus platinanyaklánc a Wrigh & Teague-tól össze-vissza csavarodik a ráagatott drágaságoktól, de biztosan örökké szép fényes marad. Ez sem jobb, mint egy nyárbúcsúztató búcsúban vett darab, viszont 3620 $ - ne számolj, az 580 000 forint. 

Széles öv a derekad körül, amilyet akár a Blaha aluljáróban is könnyen beszerezhetsz, de nem ennyiért. Ez az egzotikus krokodilbőrből készült, elegáns öv Alexander McQueen-től 3200 $. Csak a név kötelez.

A legolcsóbb apróságok

328

A H&M aranykarperecei a mostani szezonban nagyon divatosak, és a kerek formát kicsit szögletesítő formatervezők ügyesen feldobták ezt az unalmasnak is nevezhető ékszert. Nincs 600 forint a három darabból álló szett. Jó, nem? 

Kis csajos szatyor, klasszikus fekete, megbolondítva egy asszonyság sziluettjével. Ez a V&A Night and Day tatyó bármikor a válladra hajítható, és csak öt dollár.

Megint H&M. Kiegészítőkben és árakban szinte verhetetlen kedvenc üzletláncunkban, most egy ambivalens fejfedőt találtunk, ami sportos vagy elegáns? Esetleg lovagolós? Döntsd el! Ezerkettőszázat fogsz érte fizetni.

Kiegészítők könyve

2471

Candy Pratts Price a Vogue és W magazin online otthonának, a Style.comnak a divatszerkeszője. Candy nevével fémjelezve kijött a divatkönyvek egyre bővülő tárházának egy újabb darabja. Az október végén megjelent könyv a kiegészítőkre fókuszál, ahogyan ezt a címe is mutatja - American Fashion Accessories.

A könyv háromszáz oldalon több mint kétszázötven illusztráción keresztül mutatja be az amerikai kiegészítőtervezők munkáját. A könyvet a pop, a Hollywood, az újítások és a jövő szóval lehetne leginkább jellemezni. A gyűjteményben helyet kaptak Ralph Laurentől kezdve, Madonnán át még a CFDA, azaz Council of Fashion Designers of America tervezőinek a munkái is.

Az album a neten keresztül kicsivel több mint harminc dollárért vásárolható meg, ugyanez a kiadó honlapján ötven dollárba kerül, de megvehetjük a mindössze háromszáz példányban kiadott limitált díszdobozos változatot is háromszázötven dolláros áron. Kitűnő karácsonyi ajándék lehet, hiszen nem hiányozhat egy ékszer, egy cipő, egy táska és egyéb más kiegészítők iránt rajongó személy könyvespolcáról sem!olvass tovább

Kiegészítik a tavaszt

3328

Nemsokára itt a tavasz, minden üzletben kaphatóak már az új tavasz-nyári kollekciók. Éppen ezért körbenéztünk a H&M-ben és a Springfieldben, és kiválogattunk néhány szuper tavaszi kiegészítőt. Az egy-egy képen látható táskákat, cipőket és bizsukat úgy válogattuk össze a két márkától, hogy passzoljanak egymáshoz. Találtok sportosabb változatokat tornacipővel, vászontáskával és persze hozzájuk illő ékszerekkel, de a csajosabb stílust kedvelő lányoknak is készítettünk összeállításokat. A szettek között több színvilág is megtalálható, van visszafogott barna összeállítás, friss kék és például piros csíkos variáció is, így mindenki kedvére válogathat ezen a téren is!

Klikk a tavaszi kiegészítőkért!