kalap

Kalapok Chanel módra

3094

Már írtunk egyszer a 2009-es tavasz-nyári haute couture kollekciókról, és az akkori válogatás galériába be is került számos Chanel darab, de ruhakölteményeikre érdemes külön figyelmet fordítani!

A ruhák elegánsak, minimalisták, szigorú vonalvezetésűek és hófehérek - néhol egy-egy koromfekete berakással, díszítéssel -, egyszóval a klasszikus, nemes Chanel stílust követik. A szetteket a kalapok vagyis inkább fejdíszek teszik igazán lenyűgözővé. A különleges rózsa és egyéb virágalakú, tollakat, rokokó parókákat imitáló fejfedők merészek, de mégsem túlzóak. Különleges alkalmakkor sokan szívesen viselnénk valamelyiket - ha lenne itthon kalaphordási kultúra -, s ezzel a hírességek sincsenek másképp, bizonyára a vörös szőnyegen nemsokára viszontláthatunk néhányat az alábbi csodákból.

Klikk a kalapokért!

Porcelán arcok

3322

Ezek a gyönyörű sminkek és fotók Majo Fruithof 2009-es ékszerkollekció bemutatására készültek... Eszementek! 

Köszi sminkblog!

Egy kalappal

3952

A tűző nap ellen nemcsak méregdrága napkrémekkel kell védekezni, hanem érdemes egy-két praktikus kalapot is beszerezni. A fejfedők nemcsak a leégéstől óvják meg arcbőrünket, hanem divatossá is varázsolhatják a szettünket. A baseballsapkákat idén felejtsük el, és helyette válasszunk a számtalan másik fazon közül. Csak arra ügyeljünk, hogy biztosan jól beárnyékolja a fejünket.

Vásárolhatunk szalmakalapot, amiből a kis karimás és a nagy egyaránt divatos, de a textilből készült hatalmas darabok is trendiek lesznek, ilyeneket találunk a Gas, de a H&M kollekcióiban is.

A hagyományos szabású kalapokat sem szabad kihagyni, ilyeneket az Ungaro divatház showján láthattunk. Ezek a fejfedők azért jók, mert nemcsak a strandon, hanem hétköznap is viselhetjük őket, persze lényegesen kevesebbet árnyékolnak.

Ha nem szeretjük a kalapokat, akkor egy kendőt is viselhetünk a napszúrás elkerülése végett, egy hatalmas most divatos napszemüveggel pedig az arcunk nagy részét is elrejthetjük a nap káros sugarai elől.

Kalapok és kendők itt!

Hajmeresztő formák

4076

Idén is megrendezték a már évtizedek, vagy inkább évszázadok óta hagyományosnak számító Royal Ascot nevű lóversenyt, már tavaly is írtunk róla. Persze az angol arisztokrácia ennek is megadja a módját, és ez ma már sokkal, de sokkal többről szól, mint csak a lovakról és azok versengéséről.

Kalapok itt!

A királyi illemkódex külön rendelkezik arról, hogy milyen öltözékekben jelenhetnek meg a nők ezen a neves eseményen, bár a szetteket elnézve ebben kételkedni kezdünk. A több napos lóverseny egyik fő attrakciója az 1923 óta megrendezésre kerülő Ladies Day, vagyis a Hölgyek Napja. A nők ezen a napon igazán különleges és figyelemfelkeltő szettekben parádéznak a lóversenypálya szélén. Az öltözékek legfontosabb kelléke a kalap, ami minél nagyobb, feltűnőbb, harsányabb, őrültebb, annál jobb. A nők megpróbálják egymást túlszárnyalni, és így kalapoknak már nem is nevezhető darabokat húznak a fejükre. Érdekes, hogy a barokk kor divatjára volt jellemző, hogy a nők állandóan hatalmas kalapokat viseltek, amelyeket akár hajómakettek is díszítettek, ma már (szerencsére) ez az extravagáns kalapmánia évente csak pár napig tart.

Még több kalap itt!

Szőrös fejű pasik

5362

A szőrmés trendekről szóló cikkekben már megemlítettük az usánkát többször is, de akkor nem elmélkedtünk azon, vajon a srácok fején hogyan mutat. Hordják vagy inkább ne hordják? Ez is csak egy olyan darab, mint a cicanaci vagy a forrónadrág, ami sokak szerint semiképpen nem állható jól egy valamirevaló férfinak? Vagy lehet vagány egy usánka?

A környezetünkben lévő pasik előszeretettel húznak szőrös füles sapkát a fejükre, ki hagyományos bőrt, ki pedig hightech anyagból készültet. Az a legviccesebb, hogy a hímek nem tudják nevén nevezni a ruhadarabot, így többségük nem tudja, hogy neki most akkor van-e usánkája. Lehet, hogy van neki, csak éppen nem tudta (eddig), hogy azt úgy hívják.

A legtöbb üzlet férfiosztályán az usánkák széles skálája található, így ár, szín, forma és méret szerint is lehet válogatni. Mindenki talál az gardróbjába beilleszthető darabot, de vajon jól állhat egy stílushoz passzoló usánka egy srác fején, vagy még a legstílusosabb pasin sem lehetséges ez? Szavazzatok!