kabát

Kabátpróba

177

A télikabát-vásárlással annyi a gond, hogy hiába próbálod fel az üzletben, ősszel, nem tudhatod, elég meleg lesz-e majd a mínusz fokokban kint az utcán. Dris erre találta ki a hűtött próbafülkét. Aki már dolgozott pl. gyorsétteremben, és járt a lakás méretű hűtőben, az tudja, akár meg is lehetne valósítani.

(A Váci utcai Zarát össze is lehetne tolni a szemközti Burger King-gel. (: ) Vagy a kirakat egy kis részébe beengednék az utca hidegét, s ott lehetne hőpróbának alávetni a kiszemelt darabot. Ha lenne ilyen, akkor tudtam volna előre, hogy idén télen csini lehetek, de izzadni nem fogok.

Köszönjük Antibaby!

Megint hideg, megint kabát

2224

Kértétek, és megtettük. Összeszedtük a főbb kabátirányzatokat a szezonra a sportos-praktikustól a fogvacogós csinosig, ötleteket, irányvonalakat adunk. Kattints, lapozz!

Ide klikkelsz.

Kabátkák hóesésben?

2657

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mi szinte sehol, vagy csak nagyon nehezen találunk téli kabátot magunknak. Pedig nincsenek magas elvárásaink, legyen csinos, meleg és praktikus, ne fázzunk benne, de ne hassunk egy jól megtermett hóembernek se.

Pár hete szántam rá egy egész szombatot a legmegfelelőbb szövetkabát megtalálására, meleg, téli, dzseki-szerű kabátom már van, úgyhogy elegáns szövetkabátot akartam. Arról első körben lemondtam, hogy az a szövetkabát meleg is lesz, és még tökéletesen passzolni is fog. Megfigyelésekkel tudom alátámasztani, hogy meleg, bélelt szövetkabát nem létezik, tehát maradnak a nem túl vastag - mondjuk ki: szemtelenül vékony, nem fűtő - darabok. A következő gondot a méret okozta, a legkisebb kabátok is hatalmasak voltak rám. Arról szinte rögtön lemondtam, hogy az ujjuk pont jó lesz, hiszen valószínű az én karjaim hossza túl rövid a konfekciómérethez képest, ez nem a gyártók hibája. Miután négy plázát is bejártam  már olyan szövetkabáttal is megelégedtem volna, amely nem meleg, nem kétszer akkora mint én, az ujja meg egye fene, lehet hosszabb a kelleténél. Miután tucatnyi boltban tett sikertelen keresgélés után ennyire visszaszorultak az elvárásaim, találtam egy kabátot, ami hellyel-közzel megfelelt, persze hatalmas kompromisszumok árán.

Téli(?)kabátokért, klikk a képre!

De nem csak én, Zsófi sem talál kabátot. Mi van azokkal a vásárlókkal, akik praktikus - tehát meleg, nem derékig érő - és csinos kabátot akarnak, de nem szövetet, nem is ormótlan hatalmas csillogó pufidzsekit, és nem sportoláshoz valót síbérlettartóval? Lehetetlen, az ő igényeinek egy bolt kínálata sem felel meg. Arról már ne is beszéljünk, mi a helyzet, ha esetleg arra vetemednénk, hogy színes, netán mintás, vidám kabátot kívánnánk meg.olvass tovább

Előző életemben denevér voltam

2857

Még október végén szerettem bele ebbe a kabátba, de akkor már megvettem a "tökéletes" szövetkabátot, meg egyébként is funkcionálisan nem ez a kabát lett volna a legmegfelelőbb választás. A divat szempontjából tökéletes, rafinált szabás, különleges ujjak, és a még most divatos könyék fölé érő kötött kesztyűket is viselhetjük hozzá, a hátránya csak az, hogy túl bő a szabása, túl rövid az ujja, így nem túl meleg.

Később leértékelték a kabátot, de akkor sem vettem meg, fájt a szívem, de erőt vettem magamon. Múlt hétvégén mikor az utolsó karácsonyi bevásárlást intéztem megint betévedtem a Pimkiebe, és a kabát jelentősen az eredeti ár alatt volt, ráadásul a méretemben is volt még belőle. Felpróbáltam, és illegettem magam a tükör előtt, nagyon tetszett. Még szerencse, hogy velem volt a divat terén elég racionális barátnőm, akik kijózanított, hogy ez a kabát nem praktikus. Valóban nem az, nem meleg, és se vállra akasztható, se keresztbe vethető táskát nem lehet hozzá venni, mert a bő, denevér-szabású ujjat összegyűri, és enyhén szólva nem néz ki jól, az pedig hogy kézben fogható retiküllel mászkáljak, esélytelen... Nektek tetszik? Esetleg van olyan olvasónk, akinek van, szereti?

Eső előtt köpönyeg

3394

Kicsit döcögve jön a tavasz, talán több esővel is, mint ahogyan szokott, minden nap fel kell készülni mindenre! Sosem lehet tudni mikor kezd el cseperegni, vagy éppen ömleni az eső, az meg főleg kiszámíthatatlan, hogy sütni fog-e a nap.

Az esernyő cipelése szerintem a legborzalmasabb dolog, főleg mert általában, ha tetőtől talpig lilában vagy, akkor piros esernyőd van, ha pedig pirosban, akkor éppen lila színű az ernyőd.... Szóval teljesen tönkre tudja tenni az aznapi outfittedet! Ráadásul az ernyőkkel az is a baj, hogy viszonylag rövid idő alatt leamortizálódnak, folyton újat kell venni! Az ilyen jellegű problémák orvoslása céljából összeszedtünk néhány olyan ernyőt, amelyek strapabíróak és nagyon jópofák, valóban sikkes kiegészítői lehetnek a szettednek, ha pedig nem kedveled az ernyőket, akkor esőkabátokat és vízhatlan dzsekiket is találsz a galériában!

Ernyők és kabátok itt!