kütyü

Bizarr rabszolgaságban a bájos Kewpie babák

92

A legújabb japán őrület a Kewpie baba. A babaarcú kis figurák átvették az uralmat Hello Kittytől. Furcsa? Nem annyira. Kewpie, Japán legnépszerűbb majonéz márkája, mivel ezek korábban babás flakonokban voltak, a japán gyerekek nemzedékei nőttek fel úgy, hogy míg anyuci főzött, ők a majonézes tubusokkal játszottak.

Ez a nemzedék felnőve megvalósította a Kewpie babákat majonéz kilövellő funkció nélkül, kissé perverz ugyan így megkötözve, rabszolgává téve, de legalább mobiltelefonon fityeghetnek naphosszat.

A világ legvékonyabb notebookja

579

Megszületett a világ legvékonyabb hordozható számítógépe, az új Apple MacBook Air. A szó szoros értelmében leheletvékony gép egy borítékba is belefér, a súlya pedig alig több mint 1 kg.

Ennél a gépnél a design és a funkcionalitás egyaránt fontos szerepet játszott. A LED háttérvilágítású képernyő színei olyanok, amiről mindig is álmodtál, kis fogyasztású, ezért a megszokottnál is hosszabb az üzemideje. Az alumínium ház teljes méretű, alulról megvilágított ergonomikus billentyűzetet is tartalmaz, hogy a kényelem  terén se kelljen kompromisszumot kötnöd. A beépített fényérzékelők folyamatosan figyelik környezetüket és mind a képernyő, mind a billentyűzet megvilágítását automatikusan a külső fényviszonyokhoz igazítják.

Az új MacBook Air a környezet megóvásában is élen jár. Váza és borítása újrahasznosítható alumíniumból készült, LCD képernyője nem tartalmaz higanyt és arzént, továbbá elektronikus alkatrészei sem tartalmaznak brómozott gyulladásgátló anyagokat és PVC-t. Minden Mac számítógép közül a MacBook Air veszi fel a legkisebb elektromos teljesítményt és az amúgy 100%-ban újrahasznosított anyagokból készült csomagolása is a legkisebb.

Tükröm, tükröm...

1099

Nézzünk szembe a tényekkel - a média folyamatosan azt szajkózza, hogy a szépség a minden. Bár ezzel egy cseppet sem értünk egyet, de amikor ráleltünk erre a kütyüre, bizony meglódult a fantáziánk. Ez egy USB tükör, ami a memóriakártyáinkat képes beolvasni. Gondolj bele. Elmajszolsz egy mákos patkót, az íróasztalodnál, aztán készülsz bemenni a főnökhöz, hogy átadj neki egy fontos iratot, rámosolyogsz, és tiszta mák a fogad. Tuti, nem fogsz feljebb mászni a ranglétrán. Viszont, ha van egy ilyen praktikus szerkezeted, vethetsz rá egy pillantást, mielőtt besurransz a diri irodájába! Egyébként sem árt leellenőrizni a fejünket időről időre, és annyi rissz-rossz zsebtükör van a drogériákban. Ez legalább praktikus és duplán hasznos.

Kóla és kávé junkoknak

1824

Biztosan belefutottál már abba a problémába, hogy vettél egy doboz kólát - mert a melóban az milyen remekül felfrissít -, és mire megittad volna, felmelegedett. Végre az USB kütyük tengeréből, előbukkant egy mini hűtő is, amibe pont belefér a 0,33-as doboz, és hűti az italodat. Tényleg érdemes beszerezni egyet, mert a kis csokikat is tárolhatod benne, így a nagy hőségben nem olvadnak el. Működése egyszerű, csak bedugod az USB kábelt a számítógépedbe – mindegy, hogy PC vagy MAC – és már hűt is, és máris egy újabb nagyszerű, ám fölösleges elektronikai hulladékkal gazdagodtál. 

Természetesen van ennek ellenkező esete is. Amikor kávét iszol, minden elvégzett feladat után. Reggel bemész a melóba, lefőzöd a fincsi kávédat, kitöltöd a hatalmas bögrédbe, és kortyolgatod, dolgozol, kortyolgatod... Igen, ám de néhány perc alatt az a fránya kávé kihűl. Nos, már ennek sem kell bekövetkeznie. Ha van még szabad USB csatlakozó a gépeden, csak dugd be ezt a mini rezsót, amihez van egy csinos bögre is, és a kávéd mindig olyan lesz, mintha frissen a kávéfőzőből öntötted volna ki. 

Szagolj mp3 lejátszót!

1932

Anno szagos radírunk volt, illatos tollal és papírral, amivel illatos leveleket irkáltunk, akkor híre nem volt az mp 3 lejátszóknak. Most pedig zenével a füleden sétálva illatozhatsz is, no nem épp a parfümödtől vagy a vaciúj arckrémedtől. Olyan mp3 lejátszók kerültek piacra, melyek illatoznak. Csokiszagban, citromosban, epresben, mint az óvszereknél az ízek, úgy hangozhatnak elsőre. A mindössze 256 MB memóriás kütyü sokak kedvence lesz, főleg az iskolában arat majd nagy sikert.

Akarsz ilyet?