köny

Az álmok teljesítői

2794

Szily Nóra ezúttal Pécsi Ildikót, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznőt, "mindenki Noémijét" és Pálfi Norbertet,  a Noé bandája című novelláskötet szerzőjét látja vendégül Randy Pausch Az utolsó tanítás című kötetének megjelenése kapcsán. 

Legutóbb Kiss Tibi - Quimby -, és Palya Bea énekesekkel beszélgettünk. Itt kiderült, hogy az egyszerűség, az összetettség, a klasszikus konzervatív és a liberális eszmék, neveltetés is elröpíthetnek minket az álmainkhoz. Megtudtuk, hogy sztárszisztéma eltávolítja a "sztárokat" az emberektől, magányt okoz. Bár egy alkotó ember sajátossága a magány, közben meg összeköttetés kell a közönség és az alkotó, előadó ember között. Ellentmondások sokszínűsége, az ami meghozza az álmokat. Palya Bea és Kiss Tibi is a belső munkát, az ego elhagyását jelöli meg a legfontosabb dolognak, amelynek a segítségével elérhetünk odáig, hogy azt érezzük, hogy álmaink valóra válnak. Ha az álmokhoz vezető útat elbarikádozzák, megtorpanunk, megbomlik az ember agya, és kilátástalan lesz már az álmunk, akkor mi lesz? Hogy lehet visszatérni álmaink útjára? Ezek mind kiderülnek az álmokról való beszélgetések során.

Hogyan lesz egy fiatal, vidéki lányból a '60-as években országos ismertségű színésznő  és  egy híres futballista felesége? Hogyan lesz egy úszónak, majd költőnek készülő fiatalemberből reklámszakember, majd miért írja meg mégis első novelláskötetét? És miért pont abszurd állatmeséket ír? Ezt fogjuk kideríteni, és ti is megtudhatjátok, ha december 17-én, a karácsonyi őrület elől bemenekültök egy kellemes beszélgetésre a Alexandra Könyvesházba - 1075 Budapest, Károly krt. 3/C. - este hétkor. mi ott leszünk, mert eddig csak csodákról hallottunk, olyan csodákról, amelyek velünk is megtörténnek. Igen veled is.