kína

Csinos lányok nyála

4047

Emlékeztek, mikor a Coctail-ban Tom Cruise és partnernője arról beszélgetnek, hogy csak egy jó ötlet kell, mert bármiből lehet pénzt csinálni? És ott van például a fűzőszorító pöcök. Itt pedig a palackba zárt nyál - mint meggazdagodási lehetőség.

Ugyan az ötlet hamvába holt, de azért így is hamar híre ment, hogy most már tényleg minden kapható. Egy kínai fickó gondolta úgy, hogy ezzel robbanhat a piacra, s az üvegbe zárt váladékot három dollárért hirdette meg. (Egészen pontosan hámhuszonötért.) Sajnálatos módon egy darabot sem sikerült eladnia, a taobao.com (kínai online árveréses oldal) és az ebay is kitiltotta a hirdetőt a számtalan panaszra hivatkozva.

Az ötletgazda elmondása szerint a nyálat tizennyolc éves lányoktól gyűjtögette, míg ők aludtak - s ez lássuk be,igen meseszerű elképzelés. Ha az üzlet fellendült volna, a vevő a kézhezvétel után fizetett volna, mikor meggyőzödik annak valódiságáról. Az üvegek mellé egyébként mellékelte volna minden egyes nyálforrás fotóját is. Hogy a teszt hogyan ment volna végbe, elképzelésünk sincs róla, s valójában arról sem, hogy miért venne magának bárki emberi nyálat, származzon az akárkitől is. Ennek valami köze van a szexhez? Vannak testnedvfetisiszták? Nyálfetisiszták, akik ezzel borítják magukat? Vagy síkosítónak kell? Vagy?

Mi ez? Goji

4292

A sok-magvú, skarlátvörös színű bogyó, a Goji-gyümölcs legendája ötezer évvel ezelőttre nyúlik vissza. Kevés olyan növényt ismer ugyanis a keleti vagy nyugati világ, amely mind C-vitaminban, mind vasban gazdagabb lenne a tipikus forrásoknál, mindamellett 18-féle aminosavat, és 21-féle ásványi anyagot tartalmazna. Az öregedést gátló, vitalizáló hatásáról ismert növény nemcsak kiegészítőként, vagy wellness-italként, hanem kellemes ízének köszönhetően akár a reggeli mellé fogyasztott juice-ként is beilleszthető az egészséges étrendbe.

A közönséges, vagy kínai ördögcérna, avagy lícium-cserje bogyói gazdagok antioxidánsokban, és megszámlálhatatlan módon ösztönzik a szervezet vitalizálódását: a megfelelően elkészített Goji-ital támogatja a regenerációt, immunerősítő hatással bír, javítja az emlékezőképességet. Fokozza a férfierőt. Segít fenntartani az egészséges keringési rendszert, látást, a normális vércukor-, illetve az egészséges koleszterin szintet. Enyhíti a fejfájást és a szédülést. Csillapítja a stresszt és az idegességet, javítja az alvás minőségét. Elősegíti az egészséges máj- és veseműködést, az emésztést, támogatja a fogyókúrás folyamatot. Csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Enyhíti a változó kori tüneteket. Erősíti a csontokat és az izmokat. Segít aktiválni a gyulladáscsökkentő enzimeket. Segít megelőzni a korai öregedést.

Ráadásul a Goji-ital nemcsak egészséges, hanem finom is. Kifejezetten kellemes íze miatt alkalmas arra, hogy a reggeli gyümölcslé  helyett fogyasszák az egészségük megőrzése mellett kiálló fiatalok, idősek. A wellness-italok nem helyettesítik az egészséges életmód egyéb elemeit: a helyes táplálkozást, a testi és lelki egyensúlyt, a rendszeres mozgást, és az orvosi ellenőrzést nem pótló italok fogyasztása a megelőzésben, rehabilitációban, és az egészség-megőrzés kellemes megéléséhez nyújtanak hiánypótló segítséget.

Metáltigris

5421

Év elején, amikor minden olyan újnak tűnik, szeretnénk belelátni a jövőbe, hogy mégis mi vár ránk, milyen feladataink lesznek, mit hoz a sors. Még akik nem hisznek a spirituális erőkben, ők is hajlamosak belelátni jelentéseket a szimbólumokba, lencsét enni újévkor, legyet tenni a pénztárcába, szerencsepénzt szerezni. A horoszkóp-készítőknek, jósoknak természetesen megszaporodik a munkájuk, a könyvesboltok polcait ellepik az aktuális évre vonatkozó jóslatokat tartalmazó írások. Még az ünnepek előtt akadt kezünkbe egy nagyon érdekes összeállítás a Tigris évéről, ami mint már bizonyára tudjuk, az idei esztendő lesz. A kínai horoszkóp cseppet sem tudományosabb, mint a nyugati, de mégis, ha elolvassuk a jellemzőjét egy-egy állatnak, rátalálunk saját magunkra. Bár nem hiszünk feltétlenül benne, hogy egy teljes évre lehet általános irányt mutatni, mégis belepillantunk kicsit a jövőbe, hiszen a kínai asztrológusok valahogy hitelesebbnek tűnnek a titokzatos kultúrájuk miatt, bár ez ellentmondás is lehetne.

Tizenkét majom

A kínai asztrológia alapját a hold-kalendárium határozta meg, amelyben egy teljes ciklus hatvan évig tart, melynek alciklusait öt elemmel jelzik, amelyek tizenkét évig tartanak, és ebben egy-egy évet tizenkét állatról neveztek el. Az összefüggés, miszerint a hatvanban a tizenkettő az pont öt, elég cartmeni-logika, de érdekes, főleg, ha az állatok számát is figyelembe vesszük. De félre a tréfával, nézzük inkább azt, miként jött került a majom, a kecske és egyéb állatok a kínai horoszkópokba. A legenda úgy tartja, hogy mielőtt Buddha végleg eltávozott volna, magához hívatta az állatokat, amelyek érkezési sorrendben nevet kaptak tőle. Jöttek sorban, a harmadik a Tigris volt. Itt egy pillanatra álljunk meg! A 2010-es év a Tigris éve, sőt, ha számmisztikailag vizsgáljuk az idei év számsorát, tehát összeadjuk azokat, akkor is a hármast kapjuk. Ezt is lehet South Park ragálynak nevezni, de jelentőségteljes, mint minden mesében a hármas szám. No, de térjünk vissza Buddhához és az állatokhoz (patkány, bivaly, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, kecske, majom, kutya, kakas, disznó), akiket a hűségükért Buddha egy-egy évvel jutalmazott, innentől kezdve az évek az állatok nevét viselik, amely évek ezen állatok tulajdonságait hordozzák, következésképpen a megszülető ember is felveszi azon lény tulajdonságait, amely az adott évet uralja. Mivel öt elemet is belevesz a kínai jóstudomány a jövendölésbe, így figyelembe kell venni a tűz, fa, fém, víz, föld hatását is - a tigris évében a fém lesz az uralkodó. Reménykedjünk, hogy kemények leszünk, mint egy terminátor.

Tigris

2010. február tizenötödikétől 2011. február harmadikáig tart a Tigris éve. A hagyomány úgy tartja, hogy nem az lényeg, hogy a jövőbe lássunk, hanem az, hogy megtudjuk, a szóban forgó állat milyen kommunikációs, együttélési szabályokat követ és mi hogyan tudunk ezekkel együttműködni. Tehát jellemzőkről, tulajdonságokról van szó, nem holmi hókuszpókuszról. Tigris. Ha az állat képétől elvonatkoztatunk, legelőször talán a bátorsága jut eszünkbe, na meg ugribugri mivolta a Százholdas pagonyból, s hogy a tigrisek szeretik a mézet. Mindez a tigris: uralkodás, küzdelem, szerelem, szenvedély, győzelem, csodálat, optimizmus, ebből egyenesen következik a vakmerőség, de a figyelem is, ami szerencsés forradalmárrá teszi.olvass tovább

Ennivaló panda

9042

Valljuk be, ha csak rápillantunk egy pandát ábrázoló képre, rögtön könnyek szöknek a szemünkbe, térdeink megremegnek és magas elnyújtott hangon felkiáltunk óóóóó, de éééédes! Nehéz elképzelni, hogy volt idő, amikor a legmagasabb cukiságfaktorral rendelkező élőlényt az ember a tányérján szerette.

olvass tovább