kék

Kék a kifutókon

350

A 2008-as év színe a kék lett. Hisszük, ha látjuk!- gondoltuk, és körülnéztünk a legnagyobb divatheteken, hogy meggyőződjünk róla, valóban alap lesz-e ez a szín. A helyzet az, hogy tényleg mindenhol ott van: Issey Miyake-tól Versace-ig mindenki hozzányúlt a témához, úgyhogy az a minimum, hogy te is rohansz, és beszerzel valami nagyon kéket.

Kék a kifutókon

Kékítő

3196

Bár a kék nem feltétlenül kifejezetten tavaszi szín, de valami miatt most így a tél végén számos üzletben láthattunk kék cuccokat. A ruhákon kívül a kiegészítőknél és a sminkeszközöknél - szemceruzáknál, szemhéjpúdereknél - is megtalálható a kék számos árnyalata. Talán azért ilyen népszerű, mert jól passzol a tél és a tavasz közötti olykor fogcsikorgatóan hideg, mégis szikrázóan napsütéses időjáráshoz. Egy galériányi kéket gyűjtöttünk össze, a melegítőtől kezdve, a kiegészítőkön át egészen a szemceruzákig.

Klikk ide a kékekért!

Bekékülsz?

4776

A tervezők úgy döntöttek, hogy a 2010-es a tavasz-nyári szezonban az ég és a tenger színébe öltöztetnek minket. Számos kreátor - Blumarine, Giorgio Armani, a Lacoste és Oscar de la Renta - a kék valamelyik árnyalatát küldte többször is a kifutóra, kollekciójában. A kedvencünk a királykék tónus, de a halványabb változatokból is gyönyörű ruhákat alkottak már. A kéknek számtalan fokozata létezik, bár ennek az a hátránya, hogy nehéz egyforma kékeket beszerezni, például az én kék uralta lakásomban is tizenháromféle árnyalata található meg ennek a színnek.

A kék az igazságot, a becsületet, a bizalmat, a hűséget és a bölcsességet szimbolizálja. A levegő és a víz kéksége miatt ezt a színt még a tisztaság fogalmával is azonosítjuk. Mi rajongunk a kékért, így örülünk ennek a színtrendnek, és ti?

Kék cuccok itt!

Legyen kopott a hajszíned!

5591

A fehér -nem szőke, nem ősz, fehér- hajak divatjáról régebben már értekeztünk, sőt azóta is egyre csak szaporodnak a drasztikusan kivilágosodott hajú hírességek, vagy kevésbé híresek, pedig ez a trend is lecsengőben van. Persze nem maradunk új mánia nélkül, sőt ez az új hepp még elődjén is túlszárnyal, hiszen kísértetiesen hasonlít arra az elfuserált, házilag összebarkácsolt kékes hajszínre, amit vagy direkt készítettünk el egy bulira, vagy ami akkurátus kémiatudásunk híján az elbaltázott hajfestést stigmájaként hetekig virított a fejünkön. Egyelőre nem tudunk mit kezdeni a kopott hajakkal.

Katie Shillingford, a Dazed & Confused magazin divatszerkesztője rendszeresen feltűnik a divatblogokban, jóllehet a körülötte lévő hájp nem monokróm öltözködésének, csupán kékes-fehéres hajszínének köszönhető. Katie-n láttuk először ezt a bizarr hajszínt, de persze nem ő az egyetlen, aki követi az új trendet: divatanyagokban és még a kifutón is megjelent a kopottas, hektikusan festett séró. Nem is olyan régen, Tavi postolt egy önarcképet, amin dazedes csajszihoz hasonló hajszínt visel. Megszoktuk már, hogy a bakancsok, szegecsek és biztosítótűk reneszánszukat élik, de arra nem számítottunk, hogy akad majd szofisztikáltnak tűnő divatszerkesztő vagy épp designer, aki képes lesz azonosulni a szedett-vetett hatású lobonccal. Pedig ezt történt, hiszen Katie-n és Tavin túl láthatunk erősen természetellenes hajszínt Valentino idei, tavasz-nyári kampányfotóján a Dazed & Confused decemberi számában, amit a már említett Katie Shillingford stylingolt, sőt és Proenza Schouler modelljeinek hajszíne inkább a lila és a zöld felé tendált a 2010-es ready-to-wear nyári kollekció bemutatóján. Divattervezők és stylistok ide vagy oda, nem könnyű elvonatkoztatni attól, hogy a minden bizonnyal profi fodrász által kever hajszín egykönnyen szakadt és igénytelen külsőt kölcsönöz bárkinek, aki bedől a legújabb trendnek.

Proenza Schouler modellek (fotó: www.style.com)