johnny depp

Johnny Depp az érzékeny gyilkos

206

Depp bár egynéhány filmjébe vérzett és vérengzett, de gyűlöli és hányingere van a saját vérének a látványától. Azt mondja, hogy szerinte senki nem szereti, ha szurkálja a doki, így ő sem - nyilván nem ismer egy mazochistát sem - és mindig elfordítja a fejét, amikor vért vesznek tőle. A színész közelgő filmjében egy gyilkos borbélyt alakít (Sweeney Todd: Fleet Street Demon Barber) és bevallotta, nincs nagyon jóban a vérrel, bár az új filmje tele van ezzel. Tim Burton a film rendezője bevallotta, hogy teljesen megérti Johnny Deppet, hasonló fóbiával küzd ő is, mostani filmjében is zavarta, mert rengeteg művért használtak.

Jack Sparrow mamája?!

7760

A klasszikus tündérmese, a profi sztárfotó és a digitális illusztráció tankönyvi esetét hozta össze Annie Leibovitz, a sokat látott fotográfus. Pontosabban hozza, hiszen a Disney-vel közösen készített, a mesék hőseit és antihőseit sztárokkal megörökítő sorozata, a Disney Dream Portraits három év után is folyamatosan újabb nevekkel bővül – most éppen Johnny Deppével és egy idős zenésszel, aki nem Keith Richards. A moziplakátnak is beillő, számítógéppel alaposan megdolgozott kép némileg kakukktojás, hiszen eddig rajzfilmeket adaptáltak fotókká, amelyeken Olivia Wilde a tökéletesre stylingolt gonosz mostoha a Hófehérkéből, Jeff Bridges a herceg A szépség és a szörnyetegből, David Beckham a Csipkerózsika hercege, Arthur király pedig Roger Federer. Mr. Deppnek velük ellentétben nem kellett eljátszania semmi mást, csak amit amúgy is játszik a Karib-tenger kalózaiban, ami egyébként Disney-produkció és véletlenül mostanában érkezik a negyedik része.

Amitől érdekes az egész, az Patti Smith jelenléte. A hetvenes években fénykorát élő dalszerző-énekes az egyik legnagyobb volt a pályán, jelentőségében valahol Bob Dylan és a Stones körül, afféle punk költő, Courtney Love hozzá képest takaros háziasszony. Ő pózol most Jack Sparrow mellett mint elsőtiszt. Nem tudjuk, honnan jött az ötlet (azon kívül persze, hogy dolgoztak már együtt Leibovitzcal), mindenesetre ezek után nem lepődnénk meg, ha az egyik eljövendő epizódban feltűnne, mint Johnny Depp mamája. Ha a film maga gyenge is lenne, a családi újraegyesülős jelenet miatt (Keith Richards a papa, tudjuk!) megérné beülni rá. Nagy felbontású kép és werkfilm itt, további Disney-portrék itt és itt.

Az ezerarcú Johnny Depp

7976

Nem is ragoznánk túl a mai Hotcotot: egy tehetséges, vicces grafikus, Derek Eads egymás mellé rajzolta a méltán híres Johnny Depp összes komolyabb filmfőszerepét, természetesen a csak rá jellemző, mégis könnyen felismerhető kivitelezésben. Raoul Duke, a drogos újságíró a Félelem és reszketésből, Sparrow kapitány, a Tim Burton-filmek szerencsétlen szerelmese, vagy épp elmebeteg borbélya, esetleg az Alice Csodaországban Kalaposa - ez mind rendben van. De ki találja meg Gilbert Grape-et, a Kilencedik kapu, vagy a Titkos ajtó íróját, esetleg a Halott embert? Szóljon, akinek elsőre megvan mind. A teljes - tekintélyes méretű - képet nagy felbontásban itt találjátok.