je suis belle

Nyári iskola Je Suis Belle-módra

6363

A Je Suis Belle tervezőpárosa, Dévényi Dalma és Kiss Tibi különleges workshopot tart a divattervezés és styling iránt érdeklődőknek augusztus 2-6. között. Az öt napos kurzusra való jelentkezéskor nem kizáró ok, ha valaki csak hobbi szinten érdeklődik a divattervezés vagy a divat világa iránt. Egyedüli hátrány, ha valaki nem beszél angolul, a workshop ugyanis idegen nyelven folyik.

A mottó: "Tervezz női öltözéket a klasszikus férfi ing szabásmintáját alapul véve!" A kurzus során azon kívül, hogy belekóstolhatunk a tervezésmódszertanba, megismerkedhetünk a Je Suis Belle kulisszatitkaival is. A szervezők feltett szándéka, hogy az intenzív elméleti és gyakorlati oktatás mellett olyan közösség jöjjön létre, amely számára a tanulás élménye egy életre szóló tapasztalatként szolgál majd a későbbi aktív munkához.

A workshopon készült alkotásokat még augusztusban, a LOFFICE Kultműhely kiállítóterében bemutatják, hogy a szakmai közönség és minden további érdeklődő betekintést nyerjen az oktatók és résztvevők közös munkájába.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2010.07.26.

A workshop limitált létszámmal indul, mihamarabbi jelentkezés javasolt!

További információk és tematika itt!

Topból retikül

6476

Az első "divattervező akarok lenni" korszak valamikor a tinikorban tetőzik, de rendszerint meg is áll a karkötőkészítés vagy gyöngyfűzés fázisában. Nyilván vannak olyanok, akik soha nem szakadnak el teljesen az sk-cuccoktól, mások viszont jó időre leteszik a tűt és a cérnát, hogy aztán évekkel később újra rátaláljanak a Do-It-Yourself életérzésre.

Mert itt nemcsak arról van szó, hogy hordhatóra pofozunk egy elnyűtt/alig használt/unalmas ruhadarabot, hanem az alkotásról. Az önmegvalósításról. A trendivé válásról azáltal, hogy keresztülhúzzuk a divatházak diktálta kötelező trendeket, és nem álllunk be a divat egyenkatonái közé, hanem deviáns ellenállással leszünk különcök. Persze épp csak annyira, hogy azért a szigorú határvonalak közelében maradjunk. Amolyan trendteremtő módon.olvass tovább

Csodalámpák

6938

Mit csinálnátok, ha találnátok otthon a szekrény mélyén, vagy a nagyinál a lomok között egy régi teáskészletet, ami tegyük fel, arra már nem alkalmas, hogy az öt órai teát felszolgáljuk benne a vendégeinknek? Talán elvihetnétek az ószereshez vagy eladhatnátok a bolhapiacon. És mit kezdenétek üres tejfölös dobozokkal? Valószínűleg a szemétben kötne ki, esetleg a környezettudatos olvasók valamilyen ételt tárolnának benne újra és újra, mikor kiürül. Vagy szóba jöhet egy sokkal klasszabb újrahasznosítási módja is ezeknek: elmentek a Mlamp showroomba és viszitek magatokkal a kincseiteket, majd ott azokat rábízzátok Fatér Máriára, aki csodaszép lámpát varázsol belőlük.

Fatér Mária korábban stylistként dolgozott, de ma már elsősorban lámpatervezőként tartjuk számon. Különleges álló- és éjjeli lámpákat kreál - azt is mondhatjuk - mindenből és bármiből. Családi szokás a régiségekkel való foglalatoskodás: Mária is ezt teszi, naphosszat járja a bolhapiacokat, majd az ott fellelt holmiknak új értelmet ad lámpa formájában. Bármilyen világítótestet megtalálhatunk az üzletében: van csészékből, kannából és más porcelánokból összerakott lámpatest, de akár termoszba tekert villanykörtével is találkozhatunk, ahogy a befőttesüveg gumicukorral, keksszel való feltöltése sem ritka. A kész lámpatesthez pedig egyedi lámpaburák készülnek valamilyen koncepció, asszociáció alapján.

 olvass tovább

Akcióznak a magyarok

7412

Zsúfolt, de annál izgalmasabb napok várnak még azokra a divatrajongókra, akik a magyar színtér tervezőit favorizálják. A legismertebb dizájnerek már napok óta hirdetik a  hét végi napok óriási árleszállításait.

A legtöbbet talán Nanushkáról hallhattunk, aki nemcsak hihetetlen akciókkal örvendeztet meg minket, de más meglepetéseket is tartogat még a számunkra. A legnagyobb izgalom a Nanushka-sale körül, hogy Sándor Szandra a különleges esemény alkalmából ideiglenesen áttette a székhelyét a Fashion Streetre. A Nanushka Pop-up Store küszöbét először a tegnapi napon 10 órakor léphettük át, de négy teljes napon át nyitva tart majd. Rengeteg extrával várnak mindenkit – igen, mindenkit, beleértve a férfiakat is – a már önmagában is csábító akció mellett. Ha esetleg egy korábbi kollekció egyes darabjai ejtették a szíveteket rabul, akkor is a Pop-up Store-ban a helyetek, mert most tényleg mindenből lehet majd csemegézni, ráadásul jutányos áron. További meglepetésekre csak a helyszínen derül fény.

Nem érdemes azonban teljesen kiüríteni a tárcákat, ugyanis a következő néhány napra a magyar divatszféra más jeles képviselői is tartogatnak néhány nagy leárazást. A Je Suis Belle oldalán is napok óta olvasható már a hír, miszerint a tavaszi kollekciónak egy vonzó akcióval kívánnak helyet csinálni a showroomban – a mai napon még a tervezőpároshoz is ellátogathattok.

Ha ez mind nem lenne elég, akkor még a USE unused showroomját is útba lehet ejteni a bevásárlókörúton, ahol már szerda óta tart az akció. Náluk a szezonból megmaradt darabokból még szombat estig válogathattok, aztán bezár a „bazár” – legalábbis, ami a téli holmikat illeti.

Akinek pedig a business look jön be, az keresse fel Tóth Bori szalonját, ahol mindent – és nem mindenkit – kipaterolnak. A legtöbb kifutó darabhoz február 19-én 60-80 százalékos kedvezménnyel juthatunk hozzá (Facebook-esemény itt).

Siessetek, nehogy elkapkodják előletek a kedvenc darabokat!

Vásár a Je Suis Belle-nél

7985

A Je Suis Belle tavaszi-nyári kollekcióját ma és holnap 12 és 19 óra között vásárolhatjátok meg. Érdemes sietni, mert az akció rövid ideig tart és a darabszámok is limitáltak! Showroom: Budapest, Ferenciek tere 11.