jótékonyság

AfroAid

104

Az AfroAid világzenei fesztivál immár rendszeresen jelentkezik, tavaly a Gödörben, idén tavasszal az Almássy téren, most ősszel ismét a Gödörben, sok jó zenésszel, dob- és tánc-show-kkal, és nem kevés altruizmussal megtámogatva. Tavaly többek között ott voltak a Korai ütősök, a Szilvási Gypsy Band, a Peca, a Nomada, a Makám, és akikre mindig számítani lehet, így idén is jöttek: a konga dobosok, a capoeirások, a Chalaban, a Masszív, a Vodku és DJ Lee n’gum. Palya Bea fővédnöki címmel tisztelte meg az eseményt.

Elgondolkodtató, hogy ide valójában mindenki azért megy el, mert segíteni akar. A zenész is ingyen lép fel, a közönség is azért vesz jegyet, és ha meg tudja magának engedni, ad annyi pénzt, hogy elmondhassa magáról, neki van egy táv-örökbefogadott gyereke. Ez most évi 36 ezerbe kerül, az havi 3 ezer forintba. Persze ez nem csak a pénzről szól, hanem arról, hogy adni és segíteni alapvető emberi szükséglet, nyilvánuljon ez meg akár egy tamagochi nevelésében, akár a hajléktalanoknak odaadott forintokban.

A celebek közt elindult örökbefogadási divathullámot most tegyük félre. Ez más, könnyebben megvalósítható, nyomonkövethető és nem jelent akkora felelősséget, mint az, hogy valóban elhozunk egy csecsemőt mondjuk Afrikából. Az egyesület honlapja (www.afroaid.hu) tele van információval, fotóval, meg lehet nézni a gyerekeket, el lehet olvasni a beszámolókat, az afrikai élményeket, s megtudhatod, mennyi mindent tudsz adni nekik, hogy ők azt továbbadhassák.Igen jól áttekinthető, hogy hová megy minden garas. Kárba nem. A rendezvénnyel és a mozgalommal kapcsolatos kérdéseinkre Mayer Ágnes Kata és Szigeti Balázs, az Afroaid Egyesület tagjai válaszoltak.olvass tovább

Madonna, a jótékony

434

Madonna jótékonysági koncertet ad, a Gucci új NY-i üzletének megnyitóján, február 6-án. A bevételt a UNICEF-nek ajánlják fel, hogy egészségügyi ellátást tudjanak biztosítani a malawi gyerekeknek, ahonnan David Banda, Madonna örökbefogadott kisfia is származik. A vendéglista illusztris neveket tartalmaz: Adrien Brody, Téa Leoni, Salma Hayek, Demi Moore és Ashton Kutcher, Gwyneth Paltrow és Lucy Liu is jelen lesz a jótékonysági vacsorán és a Madonna produkción. A malawi kormány minisztere örült a kezdeményezésének, amellyel az énekesnő közel kétmillió dollárt szeretne összehozni: "Amit az ország árváiért tesz, amikor a világ színpadára viszi nehéz helyzetüket, azt kevés ilyen szupersztár csinálná utána, mint ő." - nyilatkozta.

Cindyt kitüntetik

997

Crawford a divat nagyasszonya, minden férfi álma, a legarányosabb modellikon kitüntetést kap. Na, nem azért mert hosszú éveken keresztül ügyesen grasszált a kifutókon és szexin biggyesztett, csábosan mosolygott, hanem mert rengeteg támogatást tett jótékony célokra. Az eseményre a beteg, érzelmileg elhanyagolt, szegénységben élő gyerekeket támogató Little Star alapítvánnyal való együttműködésért a Rick Weiss Humanitárius Gálán, április 12-én kerül sor. Gratulálunk Cindy!

A Gucci és az Unicef

2507

A jótékonyság fontos, így karácsony közeledtével még fontosabbá válik. Mi is szívesebben vesszük meg - még ha drágább is - azt a joghurtot, amelyről tudjuk, hogy az árbevétel egy része nemes ügyet szolgál, hiszen így segíthetünk. Jól tudja ezt az olasz luxusmárka, a Gucci is, ami az Unicefet segíti legújabb kollekciója piacra dobásával.

A Gucci speciális, fehér Tattoo Heart Collection névre hallgató kollekciója november 19-én kerül a boltokba, és egészen január 31-ig kapható lesz húsz ország Gucci üzleteiben. A táskák fehér színben pompáznak, és a már ikonná vált márkára jellemző szimbólumok mellett szívek és más tetovált hatású motívumok díszítik. Az eladott táskák árának huszonöt százaléka kerül az Unicefhez. A Gucci elismeri, és fontosnak tartja az Unicef munkáját, ezért is támogatja a szervezetet, mi meg a kezdeményezést, mert szerintünk nagyszerű, és aki ilyen táskát vesz, büszkén viselheti, hiszen mindenki tudja, az illető nem csak a divatnak hódolt, hanem jótékonykodott is a darab megvásárlásával.

Unicef

Az Unicefről a legtöbben csak annyit tudunk, hogy egy gyereksegélyező szervezet, amelyet nagyon sok híresség támogat, és jelentős munkát végeznek. Utánanéztem mikor, hogyan és miért is jött létre a név és ami mögötte van.

Az Unicef elnevezés az angol United Nations International Children's Emergency Fund név rövidítése, ami magyarul Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapját jelent. A gyereksegély szervezetet ötletét még 1946-ban vetette fel Herbert Hoover elnök egy rádióbeszédben, s a szervezetet még abban az éveben létre hozta az ENSZ. A Unicef létrehozása nagyon is aktuális volt a második világháború után, hiszen rengeteg gyermek szorult ilyen vagy olyan módon segítségre a háború borzalmai miatt. olvass tovább

Kerékpárt Reninek!

2685

Ricsi még tavaly nyáron kapott új biciklit, amellyel a középsúlyos értelmi fogyatékos fiú a közeli lovardába jár dolgozni. MostReninek , aki ugyanott - Biatorbágyon - lakik, mint Ricsi is szüksége lenne egy új kerékpárra, lámpára és természetesen bukósisakra. Ha bármelyiket fel tudod ajánlani, akkor látogass el ide, és írj egy e-mailt az ott található címre!