jótékonykodás

Szex és New York jegy nyolc millióért

905

Az Oxfam árverést rendezett, licitre bocsájtott egy premierre szóló belépőjegyet Kristin Davis-szel, a Sex & the City bemutatójára, május 27-re NY-ba (Egyes források szerint két héttel korábban Cannes-ban már bemutatják a filmet!). Egy rajongó Japánból 52 100 $-ral – ne számolj, ez 8 544 440 forint, azaz egy lakás ára kis hazánkban - vitte a jegyet. Ez már tényleg fanatizmus. Az Oxfam az árverés bevételét információink szerint, nem Sarah Jessica Parker új ruhatárára költi, hanem az Afrikai Segély és Fejlesztési Alapba helyezi.

Jótékony zene

907

Ha még mindig nem tudod, mit tehetnél az afrikai éhezőkért és a  magyarországi erőszakmentességgel, környezetvédelemmel, ifjúsággal kapcsolatos projektek érdekében, akkor vegyél reggae lemezt! Az Ifjú Humanisták évek óta dolgoznak önkéntesen azért, mert hiszik, hogy a világon lehet és kell is változtatni. A XX. század háborúkkal zsúfolt éveiben meg tudták találni az emberek azt az utat, amin keresztül jobbá tehették a világot, a jövőjüket - a mi jelenünket. Hogy ez a törekvés folytatódik-e, megtaláljuk-e a XXI. század formáit, az rajtunk múlik, a ma emberein, rajtad is. 

Az első lépés, hogy felülkerekedünk a mindennapok önzésre kényszerítő hatásán, és nem azt keressük miért nem tudunk tenni semmit, hanem azt, hogy hogyan tudunk - és megmozdulunk. Move! Az album címe, ami bizony felszólít a társadalmi felelősségvállalásra. Az album lemezbemutató koncertje a március 29-i Békejelek napján, a Gödör Klubban lesz 21:00-tól. A belépés ingyenes, illetve önkéntes belépő megvételével támogathatod a CD kiadását. Az album egyébként kétezer forintba kerül, a befolyó bevétel pedig 100%-ban visszaforgatódik: fele megy az Afrikai tevékenyeségeket és gyorssegélyeket támogatására, a másik fele pedig a magyarországi erőszakmentességgel, környezetvédelemmel, ifjúsággal kapcsolatos projektekre fordítják.

Képet kenyérért

3768

Weiler Péter úgy döntött, hogy tárlatának képeiről több ezer sorszámozott és dedikált nyomatot készít. Az így sokszorosított műalkotásokat most a Menhely Alapítvánnyal karöltve Magyarország hajléktalanjai között osztják szét azzal a céllal, hogy a hajléktalanok a képeket az utcán saját hasznukra értékesíthessék. A budapesti tárlat mellett így egy országos nyílt, utcai kiállítás jön létre, amiben mindannyian részt vehetünk, és segíthetünk. Weiler Péter festőművész James Dean riport című tárlata 2009. május 8-án nyílik a Werk Film, Stílus és Kommunikációs Akadémia (Budapest, V. ker. Arany János u. 10. 4. emelet) termeiben. A művész egyedi ötletével az egész országot szeretné bevonni a kiállításba, mindezt jótékony céllal.

„Árusítsák a műveimet a hajléktalanok a piros lámpánál, az utcán, az aluljárókban. Kerüljön a művészet be a nagyvárosi élet mindennapjaiba, fogadják szeretettel, és tetszőleges összeggel tegyék boldoggá azt, aki ezt önöknek átnyújtja. Sok ezer dedikált és sorszámozott képet osztok szét, hogy a szegények minél több pénzt gyűjthessenek. A mai gazdasági válságban az országból sokan kénytelenek megtapasztalni, hogy elég egyetlen rossz döntés,  hogy valaki elveszítse az otthonát. Álljon a művészet az ő pártjukon, hívjuk fel ezzel az akcióval egymás kölcsönös segítésére a figyelmet. Adjunk képet kenyérért.” – nyilatkozta Weiler Péter. olvass tovább

Macidobálás ezerrel (x)

6003

Aki részt vesz szurkolóként 2010. április 11-én a Pannon Hoki Gála Magyarország–Norvégia mérkőzésén, az ne felejtsen magával vinni egy plüssmacit. Jótékonykodási akcióra hívjuk fel a figyelmeteket.

A meccsre lehetőleg ne a kedvenc kabaládat vidd el, hanem egy olyan plüssállatot, amit szívesen feláldoznál a jótékonyság oltárán. Valószínűleg kevesen vannak, akik a megunt plüssállatkertjükkel besétálnak egy kórházba, hogy odaadják a beteg gyerekeknek. Egyfajta megoldást kínál erre a Pannon és a Magyar Jégkorong Szövetség, akik egy jótékonysági akció keretén belül gyűjtik be a jószágokat. Ezeket a válogatott jégkorong játékosok adják majd át gyerekkórházak betegeinek. Idén a macikból határainkon túlra is jut, Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes alapítványánál ugyanis több száz szegény sorsú kisgyereket tehetnek boldoggá a részünkről kiszanált játékok.

A tavalyi akciónak hatalmas sikere volt. Dr. Garami Miklós, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos gyermekeket kezelő osztályának főorvosa szerint sok kis betegnek rengeteget jelentett, hogy találkozott a válogatott tagjaival, és személyesen vehették át tőlük a játékokat. Kangyal Balázs, a válogatott akkori csapatkapitánya társaival együtt a Heim Pál Gyermekkórház betegeihez vitte el a macikat. Számára egyrészt az volt megindító, ahogy a gyerekek fogadták őket, másrészt pedig az, ahogy a szurkolók akartak segíteni. A játékos reméli, hogy idén még több macit tudnak majd gyűjteni, mint tavaly.

A megmozdulás egyébként Észak-Amerikából indult Teddy Bear Toss néven. A hírek szerint először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát játékmackókkal még a nyolcvanas évek derekán, hogy a karácsony közeledtével így kedveskedjenek a gyerekeknek. A kezdeményezés később egész Kanadában és az Egyesült Államokban is elterjedt, és ma már szinte az összes ifjúsági, és sok alsóbb szintű ligában is repülnek a mackók. A rekordot jelenleg a Calgary Hitmen szurkolói tartják, akik 2007. december 2-án, 26.919 darab plüssjátékkal fedték be a jeget. Ettől még azért messze vagyunk, hiszen tavaly a magyar-finn meccsen 4532 állat gyűlt össze, de mint tudjuk, semmi sem lehetetlen.

A 2010. április 9-től 11-ig tartó Pannon Hoki Gála kétségkívül a VB-felkészülés csúcspontja lesz. A kiváló ellenfeleket felvonultató eseményen olyan erős csapatokkal mérkőzhet meg nemzeti válogatottunk, mint Ausztria és Norvégia válogatottja. A felkészülés utolsó hetében a Pannon Hoki Gála kiváló erőpróba lesz, s a szervezők remélik, hogy a szurkolók most is megtöltik a nézőteret, a macik pedig idén is ellepik a jeget .

A Pannon Hoki Gála menetrendje:

  • Április 9. (péntek), 19.00: Norvégia–Ausztria (Icecenter)
  • Április 10. (szombat), 18.00: Magyarország–Ausztria (Budapest SportAréna)
  • Árpilis 11. (vasárnap), 16.30: Magyarország–Norvégia (Budapest SportAréna)

Bővebb információ a www.icehockey.hu honlapon található.