jóslatok

Jesszus! Mi lesz 2009-ben?

2846

Persze, hogy minden év végén szeretnénk kicsit belelátni a következőbe főleg, ha visszapillantunk és azzal a döbbent ábrázattal fordulunk vissza, amire ez van írva: "Úristen! Mennyi minden történt idén is!". Jó lenne legalább kis kapaszkodókat találni, már csak a mihez tartás végett is, hiszen végül úgyis rajtunk áll vagy bukik minden. Mi azért igyekeztünk összegyűjteni a nagy jóslatokat, amelyeket kéretik kellő szkepticizmussal fogadni.

Logikusnak tűnik?

A számokat mindenki elismeri. Mármint létjogosultságukat, illetve azt, hogy logikusak. Nem? Igen ám, de mi van akkor, ha már némi misztériumot is építünk köréjük, na abból lesz a számmisztika. Ha kutakodni szeretnénk a jövőévben, akkor alap, hogy magát a számot vesézzük ki először. A kettőezer-kilenc egy izgalmas szám, adjuk csak össze: 2+0+0+9... igen, igen az 11! MESTERSZÁM! Atyaég, rezzenek össze a spirituális érzékenységgel rendelkezők, lássuk csak mit is jelent ez? A mesterszámok megbonthatatlanok, tehát 11,22,33 és így tovább, mindig valami pluszt adnak az általános értelmezések mellett. Eleve a 11-es számot a Neptunusz uralja, ami látomásokkal, sugallatokkal, misztikával telítettséget hordoz magában. Ezen felül jelenti az új megszületését és legyökerezését. Ami valljuk be rá is fér elvadult világunkra, valami nagy változás legyen! Hatalmas energiákat tartogat a jövő év, testileg és lelkileg is sokunknak, amire szükségünk is lesz, ugyanis nagyon sokat kell dolgoznunk, de meg lesz a gyümölcse. Ha logikusan belegondolunk, itt van ugye a gazdasági válság, nyilván spórolósak leszünk, sokat és jól fogunk dolgozni, megszokjuk a szorosabb nadrágszíjat, mert nem lesz mást mit tennünk és jobb lesz, figyeljétek csak meg! Rengeteg kreativitást kapunk, hogy jobban teljesíthessünk, sőt még ennél is több spiritualizmust, előtérbe kerülnek a vallások, a hit. A carpe diem érzése helyett, az "igazság odaát van” szlogen fog előtérbe kerülni. Igyekszünk majd átformálni a körülöttünk lévő világot, kicsit szokatlanul megközelítve. Meglátjuk. 

Bivalyerősen

Erős, szívós állat a bivaly, amelynek az évébe lépünk 2009-ben, a kínai horoszkóp szerint. Sok-sok esemény várható 2009-ben, amelyek nagy jelentőséggel bírnak majd, nem mindig lesz könnyű, a fejlődéshez kőkeményen kell dolgozni, és szívósnak kell lenni, mert az emberiség számára meghatározó történelmi események fognak történni. Sok jóslat szól arról, hogy a 2009-es év a törvény, a rend éve lesz, és rengeteg törvényt hoznak majd környezetünk védelme érdekében. Gyakorlatiasnak, szorgosnak kell lennünk jövőre, sokaknak ez az év hozza meg a tudatosságot, és ennek meg is lesz az eredménye, az év második felében már le is arathatjuk az elvetett magvakat. "Türelemmel hamarabb célba érsz, mint szorgalommal." olvass tovább

Vége

4355

Néhány hete, egy reggeli kávézás során, egy kollégám arról mesét, hogy előző este látott a Discoveryn egy műsort, amely arról szólt, hogy miért lesz vége a világnak 2012-ben. Na jó, már intettem is le, hagyjon engem ezzel a világvége dumával, csak az én harminc évem alatt volt legalább öt világvége, ami nem következett be. Persze, csak mondta tovább, olyan hitelességgel, hogy kénytelen voltam odafigyelni a szavaira, aztán rákerestem, hogy mégis mi ez az újabb világvégét jósló hipotézis. Egy elveszett civilizáció, amiről az a hír járja, hogy alkotói nagyon-nagyon fejlett tudással rendelkeztek, bár eltűntek a süllyesztőbe, leigázták, meghódították, megsemmisítették őket. Nos, ők a maják, akik olyan pontos naptárral rendelkeztek, hogy mi a Gergely-naptárunkkal csak jelenthetünk nekik!

Megállapítás

A maja civilizáció, illetve a maja naptárak alapján a mai tudósok, elemzők azt feltételezik, hogy az idő, a világ születése, időszámításunk előtt 3114-ben kezdődött, amely egy 5125 éves ciklust ölel majd fel, tehát a ciklus vége 2012-re tehető. Pontosan meghatározott dátuma is van a ciklus végső pontjának, az év december 21. napja. Tehát 2012 december 22.-én már nem ez az általunk megszokott világ lesz. Azt, hogy mi fog történni, két síkon határozták meg: az egyik fizikális, a másik egy megfoghatatlan, egy közös szellemi síkon történő változás. A konkrét jóslat az, hogy a Napban mágneses pólusváltás következik be, ami a Föld mágneses polaritására is hatással lesz, vagyis megcserélődik. Ennek a hatása kiszámíthatatlan ,de arra számítanak, hogy rengeteget természeti katasztrófa következik be, amelynek során az emberiség kilencven százaléka elpusztul. Az emberiség szellemére vonatkozó hipotézis azt mondja, olyan hatás ér majd bennünket,  amely drasztikus változásokat idéz elő a gazdasági, a politikai és így a társadalmi életben is. Kevésbé lesz fontos a pénz, a kapitalista gondolkodásmód eltűnik, és egy szociálisan érzékenyebb társadalom fogja a Földet belakni. Szép.

Az idő

Nagy kérdés ugye, hogy most valóban 2009 van-e. A mi kultúránk szerint igen. A keresztény időszámításra átszámítva a zsidó időszámítás i.e. 3761 évvel, a római időszámítás Róma alapításával i.e. 753-mal, a buddhista időszámítás Buddha halálával i.e. 483-mal, az iszlám időszámítás a hidzsrával i.sz. 622-vel kezdődik. Ahány vallás, annyi időszámítás, miért pont a maják számolták volna úgy, a sajátos húszas számrendszerükben az időt, ahogy mi most, a keresztény kultúra alapján? Ráadásul van, aki úgy véli, hogy a középkort csak kitalálták. Ez az első, ami eszembe ötlik a nagy dátumok megidézése során. Ráadásul az elmúlt néhány ezer évben mi is vagy egy tucatszor módosítottunk az időszámítás menetén. Itt be is fejezhetnénk a cáfolatot, de azért van még néhány olyan pontja a maja kultúrához kötött jóslatnak, ami indoklásra szorul.olvass tovább