jóslat

Metáltigris

5421

Év elején, amikor minden olyan újnak tűnik, szeretnénk belelátni a jövőbe, hogy mégis mi vár ránk, milyen feladataink lesznek, mit hoz a sors. Még akik nem hisznek a spirituális erőkben, ők is hajlamosak belelátni jelentéseket a szimbólumokba, lencsét enni újévkor, legyet tenni a pénztárcába, szerencsepénzt szerezni. A horoszkóp-készítőknek, jósoknak természetesen megszaporodik a munkájuk, a könyvesboltok polcait ellepik az aktuális évre vonatkozó jóslatokat tartalmazó írások. Még az ünnepek előtt akadt kezünkbe egy nagyon érdekes összeállítás a Tigris évéről, ami mint már bizonyára tudjuk, az idei esztendő lesz. A kínai horoszkóp cseppet sem tudományosabb, mint a nyugati, de mégis, ha elolvassuk a jellemzőjét egy-egy állatnak, rátalálunk saját magunkra. Bár nem hiszünk feltétlenül benne, hogy egy teljes évre lehet általános irányt mutatni, mégis belepillantunk kicsit a jövőbe, hiszen a kínai asztrológusok valahogy hitelesebbnek tűnnek a titokzatos kultúrájuk miatt, bár ez ellentmondás is lehetne.

Tizenkét majom

A kínai asztrológia alapját a hold-kalendárium határozta meg, amelyben egy teljes ciklus hatvan évig tart, melynek alciklusait öt elemmel jelzik, amelyek tizenkét évig tartanak, és ebben egy-egy évet tizenkét állatról neveztek el. Az összefüggés, miszerint a hatvanban a tizenkettő az pont öt, elég cartmeni-logika, de érdekes, főleg, ha az állatok számát is figyelembe vesszük. De félre a tréfával, nézzük inkább azt, miként jött került a majom, a kecske és egyéb állatok a kínai horoszkópokba. A legenda úgy tartja, hogy mielőtt Buddha végleg eltávozott volna, magához hívatta az állatokat, amelyek érkezési sorrendben nevet kaptak tőle. Jöttek sorban, a harmadik a Tigris volt. Itt egy pillanatra álljunk meg! A 2010-es év a Tigris éve, sőt, ha számmisztikailag vizsgáljuk az idei év számsorát, tehát összeadjuk azokat, akkor is a hármast kapjuk. Ezt is lehet South Park ragálynak nevezni, de jelentőségteljes, mint minden mesében a hármas szám. No, de térjünk vissza Buddhához és az állatokhoz (patkány, bivaly, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, kecske, majom, kutya, kakas, disznó), akiket a hűségükért Buddha egy-egy évvel jutalmazott, innentől kezdve az évek az állatok nevét viselik, amely évek ezen állatok tulajdonságait hordozzák, következésképpen a megszülető ember is felveszi azon lény tulajdonságait, amely az adott évet uralja. Mivel öt elemet is belevesz a kínai jóstudomány a jövendölésbe, így figyelembe kell venni a tűz, fa, fém, víz, föld hatását is - a tigris évében a fém lesz az uralkodó. Reménykedjünk, hogy kemények leszünk, mint egy terminátor.

Tigris

2010. február tizenötödikétől 2011. február harmadikáig tart a Tigris éve. A hagyomány úgy tartja, hogy nem az lényeg, hogy a jövőbe lássunk, hanem az, hogy megtudjuk, a szóban forgó állat milyen kommunikációs, együttélési szabályokat követ és mi hogyan tudunk ezekkel együttműködni. Tehát jellemzőkről, tulajdonságokról van szó, nem holmi hókuszpókuszról. Tigris. Ha az állat képétől elvonatkoztatunk, legelőször talán a bátorsága jut eszünkbe, na meg ugribugri mivolta a Százholdas pagonyból, s hogy a tigrisek szeretik a mézet. Mindez a tigris: uralkodás, küzdelem, szerelem, szenvedély, győzelem, csodálat, optimizmus, ebből egyenesen következik a vakmerőség, de a figyelem is, ami szerencsés forradalmárrá teszi.olvass tovább

Nem oszt, nem szoroz

5428

Botorság lenne nem észrevenni, hogy a 2010-es év mesebeli számot hordoz magában. Egy egyszerű általános iskolai módszerrel összeadjuk az egymást követő négy számjegyet, és máris megkapjuk a hármast. Hogy ez miért fontos? Év elején, amikor mindenki a jövőbe tekint, amikor a minket éppen érő hatásokat igyekszünk megvizsgálni, analizálni, akkor érdemes a számokra is nagy figyelmet fordítani. Az egyszerű, de misztikus számok tudománya ez, amit már Pitagorasz is mesterien űzött. Ő azt tartotta, hogy minden dolog lényege a számokban rejlik. Az általa összeállított alfanumerikus rendszer alapján rápillanthatunk a sorsunkra. Cheiro a XIX-XX. század legnagyobb számmisztikusa, jósa, olyan mesterien űzte a számokkal való foglalatoskodást, hogy 1891-ben megjósolta, méghozzá hónapra pontosan Edward angol király halálának időpontját. Húsz évvel előre. 1905-ben Raszputyinnal kapcsolatban kijelentette, hogy erőszakos halállal, egy palotában veszíti majd el életét, ahol méreggel, késsel és golyóval törnek rá, majd feje felett összecsapnak a Néva jeges hullámai. Raszputyin 1916-ban beteljesítette a jóslatot. Cheiro 1936-ban halt meg Kaliforniában, pontosan akkor és ott, ahogy azt magának megjósolta. A számok titkai című munkájában bárki számára lehetőséget teremt arra, hogy saját számainak jelentőségét meghatározza... Mi sem tétlenkedünk, megjósoljuk, hogy miket hozhat 2010 a számok szerint. 

Mesés

Ahogy azt már a bevezetőben említettük, a 2010-es év száma a 3-as, amiről mindannyian tudjuk, hogy mesebeli. Három királyfi, három kismalac, három a magyar igazság. A számokat ismerők szerint a hármas a világ, a lét, a lényeg hármas felosztottságát szimbolizálják. Hiszen gondoljunk csak a test, a lélek, és szellem egységére, vagy a születésre, az életre és a halálra, illetve a múltra, a jelenre és a jövőre! Gyakorlatilag a sorsot és a végzetet jelöli ez a varázslatos szám, aminek egyik gyökere a kereszténység és a szentháromság létrejöttéig nyúlik vissza. Ha összevetjük a kínai horoszkóp idei jóslataival a hármas szám jelentőségét, találunk összefüggést: itt is megjelenik az optimizmus, a lendület, a szenvedély, a sokoldalúság, a változékonyság. A szám szerint 2010-ben fontos szerepet kap a kommunikáció, az információátadás, a kapcsolatteremtés. De ha visszakacsintunk Pitagoraszra, azt látjuk, hogy a feltétel nélküli befogadásra kell a hangsúlyt helyeznünk, ami szépen reflektál a tigris évében átélhető carpe diem érzetére, valamint arra, hogy megítélések nélkül közeledjünk egymáshoz, elfogadóan. A perzsa jelképrendszer szerint a hármas szám mindenképpen valami újat hoz magával, egy nem várt felemelkedést, olyan dolgok bekövetkeztét, amikről azt hittük, sosem kapjuk meg, sosem érjük el őket. A mi asztrológusaink szerint, a hármas - amit a Jupiterhez kötnek - kiteljesítheti a szerencsét, ami szintén egy váratlanul bekövetkező esemény hatására jöhet létre. olvass tovább