járókelők

Bocs, mit hallgatsz?

7918

Nem is magyaráznánk túl: egy vicces kedvű amerikai videós úgy döntött, kamerájával a kezében véletlenszerűen leszólítja New York utcáinak bedugaszolt fülű járókelőit és megkérdezi tőle, mit hallgatnak. Mindenki készséggel válaszolt, a bejátszott dalrészleteknek hála pedig tényleg nem maradunk le semmiről. A többség egyébként hozta azt, amit ránézésre elvárnánk tőle, de azért mégis szórakoztató és szívet melengető az egész. Annyira sikeres lett a kezdeményezés, hogy rövidesen két újabb követte: az egyik Londonból, a másik Stockholmból hozza el ugyanezt. Ebben a sorrendben illesztettük egymás alá a három videót.

Mondj valami kedveset!

8170

Az Urban Improv nevű, kellően őrült tagokból álló performanszcsoport szívet melengető produkcióval jelentkezett: egyszerűen kiállítottak egy szónoki állványt egy forgalmas csomópontra egy megafonnal, rajta az egyszerű instrukció: mond valami kedveset! Eleinte persze viccesen kerülgették a járókelők, ahogy azonban megtört a jég, megrohamozták. Az üzenetek persze nem túl eredetiek - nem is ez volt a cél -, de mindenesetre cuki az egész. A kedvencünk a távol-keleti kislány, aki a "végtelenbe és tovább!" felkiáltással üdvözli a járókelőket.

Az Urban Improv egyébként mostanában a Guggenheim Múzeummal működik együtt. Előzö projektjük még viccesebb: több tucat statiszta (köztük két kutya) kezdett hangos társasági életet élni egy téren, egy titkos jelre pedig elnémultak mind - miközben folytatták, amit addig csinálnak. Az ötlet egyszerű, a megvalósítás olcsó, az értetlenkedő, meghökkent arcok látványa - megfizethetetlen.