internet

Bugyipróba a neten

466

Fehérneműt próbálni egyrészt macerás, főleg télen, mikor megközelítőleg nyolc réteget kell lehámoznod magadról, hogy a végén kiderüljön, még csak halványan sem áll jól az a kisnadrág-szerű bugyi, s a melltartó mérete meg sem közelíti valós méreteidet. Ráadásul ez csak azokra a helyekre igaz, ahol egyáltalán fel tudod próbálni a darabokat.

A knickerpicker.com nem csupán a monitor előtti fehérneműnézegetést forradalmasította, de ha nem lenne ennyire nehézkes a használata, még abban is reménykedhetnénk, hogy idővel minden ruharendelős site alkalmazni fogja az ötletet, miszerint igazi nőkön láthatóak az egyes darabok. Persze a hús-vér modellek testalkati választékát bővíteni kéne, a jelenlegi három lány édeskevés. Jó viszont, hogy körbeforgathatóak, s még közelebb is hívhatod őket, hogy lásd, mi hogy is áll pontosan. 

Shoppingolás a neten

619

Nagyon sok olyan cuccal találkozom a világhálón, amibe beleszeretek, de sajnos itthon nem elérhető. Mivel évek óta lehet az interneten vásárolni, akár meg is vehetném, de egy csomó kétség merül fel fel bennem, amikor csak ez a lehetőség marad. Biztonságos? Megbízható? Gazdaságos? Mi van akkor, ha élőben nem tetszik egy termék, ami a neten még vonzó volt? Mit kell tenni akkor, ha egy interneten rendelt kütyü meghibásodik? Vámot kell fizetnem? Rengeteg a kérdés...

Kérdezz te is! info_kukac_cotcot_pont_hu

Mesegenerátor

772

Új szórakozást fedeztünk fel az interneten. Ha unod már a Csipkerózsikát és Piroskát, akkor itt az ideje, hogy az általad kiválasztott tulajdonságok, események alapján szülessenek mag a mesék. Egyszerűen add meg a neked tetsző kulcsszavakat, nyomd meg a generáló gombot és kész is a mese. Teszteld!

Kerek kommunikáció?

924

Bölcs frázis, hogy az internet által megismerhető a világ. Kérdés, hogy kinek vagy kiknek a szemén keresztül? Tehát ki töltötte fel a netet információkkal? Mára talán objektívebb, de mindenesetre szélesebb spektrum az, ami az interneten keresztül a fejünkbe ömlik. Hála a web2 megszületésének, felnövésének és beépülésének mindennapjainkba. És a mindennapi kommunikációnkba.

A világ minden táján lehet már barátod, igen, olyan ember, akit egy klaviatúra, egy monitor és egy kapcsolat által ismertél meg, és tényleg a barátoddá vált. Megosztod vele a titkaidat, számítasz rá és ő viszont, de talán még soha nem láttad, mert Új-Zélandon él. De akkor most áldásos vagy sem a kapcsolatépítésben? És a kommunikációban? Biztosan előny az internet legnépszerűbb funkciója, a kommunikáció. De mi van az interperszonális kommunikációval? Visszafejlődik a face to face beszélgetések száma, a kifejezőképességünk? Elképzelhető. 

Gondoljunk el egy átlagos napot, amikor munkánk, tanulmányaink miatt ülünk a gépünk előtt, rácsatlakozva hálózatra. Barátaink, szerelmeink, szüleink, testvéreink ilyenkor hogy másként, ha nem valamilyen chatfelületen lépnének velünk kapcsolatba? Diszkrétebb, mint a telefon, és bizony jóval több félreértést is szül, mint az élő szóban előadottak. Itt nincs hangsúly, nincs kacagás, legfeljebb smileface-ek vannak. Estére, mikor hazaérsz a melóból, és ott ül melletted, akivel egész nap chateltél, ugyan mit fogsz neki elmondani, mikor minden linket, minden gondolatodat, minden veled történt apróságot már megosztottál vele online? Nem lesz olyan izgalmas. Viszont az meg egy csoda, hogy minden pillanatban elérheted őt és a kommunikációtok megszakíthatatlan. Szerinted?

Nyomtatott wikipedia

1123

Az a pletyka járja, hogy a wikipedia netes enciklopédia kitalálója, Jimmy Wales kiadja az egész lexikont nyomtatva, emellett széles körűvé teszi, kiadják CD és DVD formában is, hogy azok is hozzájussanak, akiknek nincs internet elérhetőségük. Közben meg ott a hír, hogy a német Wikipedia is kiadásra kerül, közel ötvenezer szócikkes lesz, ami netes formájában hétszázezer, és az interneten folyamatosan bővül. Azok a szócikkek kerülnek nyomtatásra, melyekre a legtöbben kattintottak az elmúlt évben. Kétmillió szócikkel az angol nyelvű változat áll az első helyen, második a hétszázezres német lexikon, harmadik a hatszázezres francia enciklopédia.

Jimmy Wales

A 2001-ben elindított netes oldal soknyelvű, profittól mentes lexikon valójában saját magát tölti, azaz a felhasználók gyűjtegetik oda az informácókat, és folyamatosan szerkesztik azokat. Nem csoda, hogy a legnagyobb információáradat manapság, bár pontosságát tekintve már többször csalódtunk benne, sok helyen nem is fogadják el, mint megbízható hivatkozás.