hozleiter fanny

Királylány kerekesszékben - Interjú

8942

Hozleiter Fanny szereti a csajos, dögös ruhákat. Keresztbe-kasul gurul Budapesten. Tele van ötlettel. Szívén viseli a mozgássérültek sorsát. Tesz értük, sőt harcol értük. Olyan gyerekekkel foglalkozik, akiktől a legtöbben menekülnek. Tud táncolni, pedig kerekesszékben ül.  Szép, szőke királylány. Mese, amit elhiszel.
olvass tovább

Őszköszöntő Nyüzsi Vásár

8993

A PandArte blog írója, Bánhidi Dóra, már évekkel ezelőtt a fejébe vette, hogy minden olyan dolgot megismertet a nagyközönséggel, ami egy kreatív ötletből született meg. Blogján rengeteg tervezőről, innovatív ötletről, helyről és designról ír, mert ezzel szeretné inspirálni az embereket arra, hogy megtalálják önmaguk „ajándékát”, vagyis azt, hogy ők miben a legkreatívabbak.olvass tovább

Mosolyka messzire hajítja a kerekesszéket

9552

Egy nyári estén találkoztunk először. A kis kertvárosi házikó, meg a fehér kutyus sokáig elkísértek. Fanny a kapuig jött velem. Ölében ott pihent Bius, a selymes gombolyag. A kertben dáliák nyíltak és alkonyodott. Abban reménykedtem, hogy még hallani fogok róla. Úgy lett. November 19-én jelenik meg Te döntesz című könyve. Türkizkék.

Lassan egy éve beszélgettünk. Akkor is szóba került, hogy egyszer majd szeretnél könyvet írni. Mikor vágtál bele az írásba?

Hat éve kezdtem el játszani a gondolattal, hogy könyvet szeretnék varázsolni az életemből. Komolyabban viszont négy éve dolgozom rajta.

Önéletrajz?

Igen,  a Te döntesz című könyvem egy lányról szól, aki mellesleg kerekesszékes, és egy elméletileg gyógyíthatatlan betegséget állapítottak meg nála, de nem ez a központi téma. Inkább a küzdés, a soha fel nem adás az élet minden területén.olvass tovább