horror

Legjobb horrofilmek

133

1.Evil Dead
Sam Raimi 1981-ban készítette el ezt a filmet, ami szerintem egy megunhatatlan klasszikus. Itthon hivatalosan nem jelent meg semmilyen formában, de mégis az egyik legismertebb, legkeresettebb kulthorror. A történet nincs túlbonyolítva. Öt barát egy erdei házikóban tölti a hétvégét. A kis viskóban megtalálják egy professzor feljegyzéseit a Holtak könyvéről, és egy magnószalag elindításával magukra szabadítják a gonosz erőket. Az erdő szelleme címen is ismert remekmű nemhiába került a Toplista első helyére, a Horrorfreak szavazása alapján ez lenne a Valaha Készült Legjobb Horrorfilm!olvass tovább

Rémségek kicsiny boltja

3124

Baby Korda Gyuri

Jujj...

Na, jó.

Nem akarunk senkit megrémíszteni így kora reggel, ezért nézegesettek csecsemőket... Rémségesek vagy cukik?

Zombi veszély!

4858

Márpedig zombik vannak, sok helyen figyelmeztet rá út menti tábla!

Jön a Jane Eyre című horrorfilm

6981

Ez nem valami vicc, és nem a Büszkeség és balítélet meg a zombik című alternatív regényváltozat stílusában készült filmadaptáció: a főleg operatőri tapasztalattal bíró, második filmes Cary Fukunaga konkrétan horrorfilmet forgatott Charlotte Brontë klasszikusából. A mozi a főhős szörnyű gyerekkorára és kísérteties vízióira fókuszál majd, meg persze Mr. Rochester szörnyű titkára. A romantikát elnyomják a nyomasztó, sötét képek és a kosztümös ijesztgetés, Tim Burton Alíza pedig meggyőzően asszisztál mindehhez, ahogy például Judy Dench is. Nagyon hangulatos film lesz. Ezt onnan tudjuk, hogy felkerült a netre a bemutató:

Horrorra akadva

8029

Hetekig álmodtál rosszakat a Pinokkióban szamárrá változó kisfiúktól? Mindig áttekerted, azt a részt, amikor Ariel apja őrjöng A kis hableányban? Érzed, hogy már csak az alapműveltség kedvéért is meg kellene nézni az Ördögűzőt, valójában azonban sosem volt merszed hozzá? A lányok és az ijesztő filmek bizony taszítják egymást, mint a mágnes, az idők (na jó, a filmtörténet) kezdete óta. Persze nem szeretnénk erősíteni az előítéleteket, ugyanúgy akadnak horrorrajongó lányok, mint a moziban a vonatkozó jeleneteknél a szemüket eltakaró fiúk, de azért lássuk be: alapvetően férfiak által férfiaknak gyártott műfaj ez. (Ha valaki ellenvetésként szeretné felsorolni horrorfilmrendező nők tucatjait, ne fogja vissza magát, de valószínűleg nem lesz ilyen.)

A helyzet azonban az, hogy a horrorfilmek ugyanúgy kiveszik a részüket a művészi értékekből, mint bármely más műfaj, a „mi értelme ennek a véres, belezős hülyeségnek?” című előítélet ellenére. Sőt. Ez az a zsáner, amelynek alkotói aztán tényleg elengedhetik a fantáziájukat, a válogatott kegyetlenkedéseken kívül a szereplők jellemét, a szerelmi szálat, a történetszövést illetően, sőt egész új világokat is teremthetnek – ezt előszeretettel meg is teszik, természetesen a költségvetés függvényében.  Kézen fogjuk tehát széplelkű, de perverz kíváncsiságtól vezérelt olvasóinkat, és a sokkhatást elkerülendő lépésről lépésre, egy edzésprogram keretében bevezetjük őket a horrorfilmek világába.

olvass tovább