hollywood

Hollywood 2040-ben

3896

A fáradhatatlan Angelina Jolie, miután leforgatta a Tomb Raider harmincötödik részét, amelyben Lara Croft anyját alakította, majd befejezte a Hillary című, méregdrága történelmi film munkálatait - amely filmben saját magára osztotta az idősödő Mrs. Clinton szerepét -, újra a sajtó figyelmének középpontjába került. Mivel az ENSZ jóváhagyásával tavaly már sikerült Kína egész lakosságát örökbe fogadnia, köztük a Dalai Lámát is, most úgy érzi, hogy megérdemelne már egy kis pihenést: szeretné felvarratni a ráncait. Csupán férjének, Brad Pittnek az engedélye szükségeltetik a műtéthez - az Ocean's Sixty-nine óta szerepeket nem vállaló Pitt viszont egyelőre nem ért rá az üggyel foglalkozni, mivel ő az Egyesült Államok 54. elnöke. 

További koros sztárokért katt ide!

Kiposztoltad, így jártál!

5130

Tudjuk, hogy a web 2.0-nek rengeteg előnye van: mi magunk lehetünk tartalomszolgáltatók, véleményvezérek, percenként tudathatjuk barátainkkal, hogy épp merre járunk, lefotózhatjuk a hírességeket és megoszthatjuk a felvételeket a blogunkon... Az innovációnak azonban vannak kevésbé kellemes következményei is, mondjuk az, hogy percre pontosan tudhatjuk, hogy kedvenc hírességünk merre jár, ami természetesen csak a sztárok számára negatív csengésű. Egészséges lelkületű ember örül, hogy már-már baráti viszonyt ápolhat kedvelt hírességével a neten, de akadnak olyanok akiket bűncselekmény elkövetésére késztetnek a begyűjtött infók.

Mindent tudunk rólad!

Aki olvas pletykablogot, vagy előszeretettel követ világhírességeket a Twitteren, az tudja, hogy ma már nem akkora kunszt összefutni egy sztárral. Paris Hilton rendre megosztja a Twitteren, hogy hol vacsorázik, sőt Britney Spears, vagy Demi Moore hétköznapjaiba is bepillanthatunk rövidke üzeneteiken keresztül. Egy Los Angeles-i bűnbanda épp ezt a korlátlan információcserét használta ki, így betört azon hírességek otthonába, akikről biztosan tudták, hogy házon kívül töltik az éjszakát. A hattagú bandát az amerikai sajtó Bling Ring-ként emlegeti, hiszen mindig a legmárkásabb holmikat lopták el a hírességek otthonaiból. A fiatalok nem mellékesen mind Hoolywood Hills-től harminc percnyi autóútra laknak, így csak a szomszédba kellett átugorniuk, ha rabolni akartak.

Paris Twitter oldala - nincsenek titkok...olvass tovább

A hoolywoodi hegyekben fönn

5470

El kell keserítenem minden Hip Hop Boyz rajongót, mert szó sem lesz táncoslábú fiúbandákról, hiszen sokkal impozánsabb hegyek közé megyünk most. Hegyek, villák, luxusüzletek, Sunset Boulevard... Hollywood lesz az. Márpedig ha a filmek fővárosában számolnunk kell némi sztárrajzással, azon pedig már meg sem lepődünk, hogy a hírességek ebben a városban is a legjobbat - és nem mellékesen a legkultikusabbat - keresik. Ki tudja, hogy a igaz-e, vagy csupán mendemonda, hogy a Hollywoodba érkező turistákat sztárlesre csábítják a bennszülöttek, de annyi biztos, hogy a leskelődést csakis egy helyen érdemes kezdeni, a Chateau Marmont szállodában.

A Sunset Boulevard-on található szállodát 1927-ben építették, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a Loire-völgyi Château d'Amboise-re hasonlítson. Névadás tekintetében nem volt túl kreatív az építtető Fred Horowitz, hiszen a kastélyutánzatot az utcanévről, vagyis Marmont-ról keresztelték. Ez az a pont ahol a szkeptikusabbak talán elgondolkodnak, hogy mégis mi a fenéről lesz szó, hiszen miért is kellene a Föld majd' másik felén lévő szállodáról olvasni. A válasz valóban nem a hotel paraméterei és a kivitelezés módja között keresendő, hanem az ott történt események között. Chateau Marmont vidékies hangulatával, exkluzív szobáival és még exkluzívabb bungalóival nagyon hamar a hírességek kedvelt találkahelye lett, így érthető, hogy nem kevés nagy port kavart esemény és nagynevű művész köthető a kastélyhoz. Vegyük hát sorra, hogy mik tették legendássá a szállodát, ami nem mellesleg a magyar származású André Balazs tulajdona.olvass tovább

Híresek és szőkék

6654

A legtöbben nem a születésüktől fogva voltak szőkék, de valami arra késztette őket, hogy hajszínt váltsanak. Úgy gondolták, a hollywoodi álom elérhetőbbé válik a hidrogén-peroxid, mint a tehetségük által. Pedig abból is jutott nekik – nem is kevés. Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Ursula Andress vagy éppen Jean Seberg neve összefonódott az egyik legtöbbet vizsgált hajszínnel. Hogy milyen volt szőkeségük? Kattints a galériába!

Brigitte Bardot a Shalako forgatásán (fotó: Doctormacro.com)

A halál megszállottja

6659

1940. szeptember 11-én született, mintha csak maga választotta volna. Sokatmondó, ha valakinek már a születése is forgatókönyvszerű. Brian De Palma, a hollywoodi Fenegyerekek-csoport oszlopos tagja nem is érdemelt volna kevesebbet; egyik kritikusa a született rendezők szűkös csoportja egyikének nevezte. Ezzel még akkor is nehéz vitatkozni, ha életműve színvonalát tekintve vegyes, elvégre az igazi zsenik megengedhetnek maguknak egy-két ballépést is, nem? A hetvenéves rendező egyetlen következetes és folyamatos programpontja, hogy filmről filmre zavarba kell hozni a kritikusokat és a nézőket. És persze az, hogy páran mindig meghalnak a vásznon: kevesen, de brutálisan.

olvass tovább