haute couture

Kalapok Chanel módra

3094

Már írtunk egyszer a 2009-es tavasz-nyári haute couture kollekciókról, és az akkori válogatás galériába be is került számos Chanel darab, de ruhakölteményeikre érdemes külön figyelmet fordítani!

A ruhák elegánsak, minimalisták, szigorú vonalvezetésűek és hófehérek - néhol egy-egy koromfekete berakással, díszítéssel -, egyszóval a klasszikus, nemes Chanel stílust követik. A szetteket a kalapok vagyis inkább fejdíszek teszik igazán lenyűgözővé. A különleges rózsa és egyéb virágalakú, tollakat, rokokó parókákat imitáló fejfedők merészek, de mégsem túlzóak. Különleges alkalmakkor sokan szívesen viselnénk valamelyiket - ha lenne itthon kalaphordási kultúra -, s ezzel a hírességek sincsenek másképp, bizonyára a vörös szőnyegen nemsokára viszontláthatunk néhányat az alábbi csodákból.

Klikk a kalapokért!

Metállal ostoroz a prémium bugyigyár

4526

Többségünk kétféleképp csoportosítja a fehérneműit: vannak a kényelmes és hétköznapi darabok, na meg persze azok a bugyik és melltartók, amiket csak szigorúan indokolt esetben veszünk fel. Bizonyára emlékeztek a Bridget Jones emblematikus jelenetére, mikor az örök szingli képtelen dönteni két fehérnemű között. Ha a legújabb Agent Provocateur darabokat nézzük, valószínű, hogy nekünk is hasonló problémával kell megküzdenünk, hiszen a prémium bugyigyár igazán nagy durranással köszönti az őszt. A novemberben debütáló haute couture kollekció az Agent Provocateur Soiree nevet kapta, és ha hihetünk a beharangozónak, igazi szívmelengető darabokból áll majd. A női önérzetünkön túl mást nem is nagyon melengethetnének az aprócska bugyik, fűzők és melltartók, sőt a tervezők némi fémmel is megfejelték a kollekciót, így igazi vad rockerekké válhatunk a ruharétegek alatt. Az angol márka tervezői persze a romantikus lelkű vásárlókra is gondoltak, így a selyem, a szatén és persze a csipke is szerves részét képezik a kollekciónak. A különleges darabok a londoni Harrods áruházban debütálnak november elején, aztán persze a világ több részén is elkezdik az árusítást a szépre fogékony női vásárlók nagy örömére. Nem titok, hogy a haute couture darabok árát az egekbe emelték: akár négyezerkilencszáz eurót is elkérhetnek majd az elragadó kollekció egyes fehérneműiért. Ilyen árak mellett bűn nem kivillantani némi provokatív csipkét vagy bőrt, nemde?

Magas szabászat 2010

5634

A legnagyobb divatházak már bemutatták 2010-es haute couture kollekciójukat, készítettünk egy összeállítást, hogy ti is láthassátok, milyen ruhakölteményeket álmodnak meg a tervezők, ha tényleg szabadjára engedhetik a kreativitásukat.

A Chanelnél ügyködő Lagerfeld maradt az előző szezonban látott lágy vonalaknál, már ami a magas szabászatot illeti, és követte a 2009/2010-es őszi-téli ready-to-wear gyűjteményében használt lágy tónusú színek trendjét. Minden ruha púderszínű és csillogó ezüst díszíti, az öltözékekre pedig a koronát nem más teszi fel, mint a modellek masnival megspékelt laza kontya.


Haute couture kollekciókért klikk ide!

A Dior kreátora, John Galliano sem sokban tért el az előző magas szabász alkotásaitól. A ruhák sziluettje azonos volt - habos-babos abroncsos szoknyák és fűzők, valamint a dekorációt ezúttal is rózsák alkották. A modellek sminkje is csak erősödött az eltelt egy szezon alatt.

Az Elie Saab divatház királynőknek tervezet idén is, a csodaszép pasztell színű alkalmi ruhák lefelé bővülő látványos A-vonallal készültek. Giorgio Armani is hercegi sarjaknak alkotott, de talán egy másik bolygó uralkodóinak, hiszen öltözékei kissé futurisztikusra sikeredtek. Jean Paul Gaultier pedig a kalózokból és a természetközeli népek fűszoknyáiból inspirálódott, de egyes öltözékekben fém kiegészítők is helyet kaptak - nekem kicsit hiányzik a jól megszokott és elvárt összhang az egyes darabok között.

A Givenchy szakított az 2009/2010-es haute couture kollekció színvilágával a fehér-arany-fekete kombinációt élettel teli lilára és kékre cserélte. Érdekes módon a Valentino ház nem annyira elegáns, inkább modern darabokat álmodott a haute couture kollekciójába.

Beyoncé orgiája

7842

A héten mutatták be Beyoncé legújabb, Run the World (Girls) című számához forgatott klipjét, amelyről a szemfülesebbek már régóta tudják, hogy kész divatorgia lesz. A sejtés beigazolódott, a klip majdnem mindegyik snittjében egy-egy couture kreálmány tűnik fel a legnagyobb tervezőktől.

olvass tovább